Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο κοινής καθόδου του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές»
  • [02] Η ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο συνάντησης των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: «Επιστροφή στα αδιέξοδα» συνιστούν αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός»
  • [05] «Ανοικτές εκλογές» για επιλογή νέου γραμματέα του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος
  • [06] Νέες φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις στην Ουκρανία
  • [07] Στην «Τέλεια Ομορφιά» το βραβείο της ευρωπαϊκής ταινίας 2013

  • [01] «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο κοινής καθόδου του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές»

    «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο κοινής καθόδου του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια συνάντησης με 40 νέους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που είχε στη Θεσσαλονίκη

    «Διαφωνήσαμε με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, γιατί, επί της ουσίας, όπως τις προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών, ακυρώνει τις δημοτικές παρατάξεις και ενδυναμώνει τις προσωπικές στρατηγικές σε μια εποχή που χρειαζόμαστε σύμβολα ενότητας και σχέδιο» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

    [02] Η ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο συνάντησης των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ

    Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί, από χθες, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Στρατηγός Martin Dempsey, ύστερα από πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου. Χθες οι δύο αρχηγοί μετέβησαν στη Σούδα όπου επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής. Σήμερα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας όπου, μετά την επίσημη υποδοχή, είχε συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογο του.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν διμερή θέματα και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ακολούθως επισκέφθηκε τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα έρχεται σε συνέχεια -σε πολιτικό επίπεδο- της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας στις ΗΠΑ. Το μεσημέρι ο στρατηγός Martin Dempsey έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: «Επιστροφή στα αδιέξοδα» συνιστούν αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το γνωστό παραλήρημά του. Ξεχνάει όσα έλεγε προεκλογικά ο ίδιος και το κόμμα του για τη δραχμή. Προσπαθεί να κάνει το κόμμα του να ξεχάσει όσα αντίθετα είπε ο ίδιος πρόσφατα στο Τέξας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «αποσιωπά ότι ήδη η κυβέρνηση έχει πετύχει τη μείωση του χρέους και το "κούρεμα" των τόκων που ο ίδιος υπόσχεται» και ότι «αποκρύπτει ότι τα περιθωριακά ευρωπαϊκά κόμματα που τον στηρίζουν, καταψηφίζουν την πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα, που ο ίδιος διακηρύσσει». «Ευχόμαστε καλή επιτυχία με τα θεματικά συνέδρια για την εκπόνηση προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μέχρι στιγμής αυτά που επαγγέλλεται συνιστούν επιστροφή στα αδιέξοδα και βέβαιη καταστροφή της χώρας» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός»

    Στο θαλάσσιο τεμάχιο 3 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας εισήλθε τα ξημερώματα το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός», το οποίο διεξάγει παράνομα έρευνες εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων, μετέδωσε το ραδιόφωνο του κρατικού ΡΙΚ και όπως ανέφερε, το σκάφος παρέμεινε εκεί για μια ώρα.

    Η Λευκωσία αντέδρασε έντονα στην τουρκική πρόκληση. Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει αμέσως σε καταγγελία της 'Αγκυρας στα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί συμπερίληψη της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς στο κείμενο συμπερασμάτων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [05] «Ανοικτές εκλογές» για επιλογή νέου γραμματέα του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος

    Από τις οκτώ σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιλογής του νέου γραμματέα του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», με τη συμμετοχή φίλων και εγγεγραμμένων μελών. Οι τρεις υποψήφιοι που παίρνουν μέρος στην αναμέτρηση είναι ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματτέο Ρέντσι, ο πρώην γραμματέας της κομμουνιστικής νεολαίας Τζάννι Κούπερλο και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και νυν βουλευτής του κόμματος, Τζουσέπε Τσιβάτι.

    Το «Δημοκρατικό Κόμμα» επιλέγει με τον τρόπο αυτό τον νέο του επικεφαλής, μετά την παραίτηση, τον περασμένο Απρίλιο, του Πιερλουίτζι Μπερσάνι και την προσωρινή θητεία του πρώην συνδικαλιστή Γκουλιέλμο Επιφάνι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα, ψήφισε σήμερα το πρωί σε τοπική οργάνωση των «Δημοκρατικών» στην Ρώμη, ενώ ο ιδρυτής της συμμαχίας της «Ελιάς» και πρώην πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι, αναμένεται να εκφράσει την προτίμησή του τις πρώτες απογευματινές ώρες, στην Μπολώνια.

    [06] Νέες φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις στην Ουκρανία

    Περίπου 200.000 φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ.

    «Είμαστε εδώ για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ουκρανίας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Θέλουμε να επικρατήσει η δικαιοσύνη για όλο τον κόσμο» δήλωσε ένας 52 χρονος διαδηλωτής.

    Η αντιπολίτευση, η οποία ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ελπίζει να κινητοποιήσει σήμερα μέχρι και ένα εκατομμύριο διαδηλωτές.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Στην «Τέλεια Ομορφιά» το βραβείο της ευρωπαϊκής ταινίας 2013

    Θριάμβευσε η «Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο, στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2013, με τέσσερα βραβεία: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, ανδρικής ερμηνείας, μοντάζ.

    Στη χθεσινοβραδυνή τελετή απονομής, στο Βερολίνο, η Ακαδημία απένειμε τιμητικό βραβείο στον Πέδρο Αλμοδοβάρ για τη συνεισφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο και στην Κατρίν Ντενέβ, για το σύνολο του έργου της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 December 2013 - 13:30:26 UTC