Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση με τον επίτροπο Όλι Ρεν θα έχει στις 12 Δεκεμβρίου ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Πανθεσσαλική αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας
  • [03] Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • [04] Δραστικά μειώθηκαν τα εμβάσματα ξένων εργαζομένων
  • [05] Έναν «γίγαντα της ιστορίας» αποχαιρετά o πλανήτης στη Νότια Αφρική
  • [06] Συνεχίζονται τα επεισόδια και οι λεηλασίες στην Αργεντινή, λόγω απεργίας των αστυνομικών
  • [07] Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αναβάλλει το αφιέρωμα στο έργο του Παντελή Βούλγαρη

  • [01] Συνάντηση με τον επίτροπο Όλι Ρεν θα έχει στις 12 Δεκεμβρίου ο Αλ. Τσίπρας

    Συναντήσεις με τον επίτροπο Όλι Ρεν και ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αξιολόγηση της τρόικας, θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το επόμενο διήμερο, 11 και 12 Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο.

    Ειδικότερα, αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους συνεισηγητές της Έκθεσης Αξιολόγησης για την τρόικα (Troika Inquiry Report), ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (ΕΣΚ).

    Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Τσίπρα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον σκιώδη εισηγητή για τους Πράσινους, Φιλίπ Λαμπέρ. Εξάλλου, την Πέμπτη, στις 12:00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν.

    [02] Πανθεσσαλική αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

    «Προπομπό» των κινητοποιήσεων, στις οποίες προσανατολίζονται οι αγρότες για τον Ιανουάριο - εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους - αποτέλεσε η σημερινή πανθεσσαλική αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από το κτίριο της αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στη Λάρισα και οργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

    Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών των αγροτών βρίσκεται το θέμα της υπερφορολόγησής τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς και η νέα ΚΑΠ.

    [03] Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες, μετά την απόφαση των Ομοσπονδιών των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για -από κοινού- 24ωρη απεργία, διεκδικώντας τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ, αφού όπως υποστηρίζουν «τα μέτρα που προωθούνται έχουν σαφέστατη τάση την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της λειτουργίας των νοσοκομείων».

    Εξάλλου, παράταση της απεργίας τους μέχρι και 19 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της στάσης τους, αν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αύριο στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καταθέσει πρόταση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, συνοδευόμενη από τη ρητή ανάκληση των δηλώσεών του περί απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ)- ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος υπογράμμισε, ότι «καμία απόλυση γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνει ανεκτή».

    [04] Δραστικά μειώθηκαν τα εμβάσματα ξένων εργαζομένων

    Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Εurostat,, η κρίση και η ανεργία φαίνεται ότι έπληξε τους ξένους εργαζόμενους στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το ποσό των εμβασμάτων τους μειώθηκε δραστικά, από τα 922 εκατ. ευρώ το 2011, στα 651 εκατ. ευρώ το 2012.

    Τα 575 εκατ. ευρώ εστάλησαν σε τρίτες χώρες και τα υπόλοιπα 76 εκατ. ευρώ σε άλλα κράτη- μέλη της ΕΕ.

    [05] Έναν «γίγαντα της ιστορίας» αποχαιρετά o πλανήτης στη Νότια Αφρική

    Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Νότιας Αφρικής και υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποείται η επίσημη επιμνημόσυνητελετή για τον Νέλσον Μαντέλα στο στάδιο Σόκερ Σίτι του Σοβέτο.

    Με προσευχές και τραγούδια, η οικογένεια του εκλιπόντα,δεκάδες αρχηγοί κρατών, εστεμμένοι και χιλιάδες κόσμου από όλες τις γωνιές της χώρας και του πλανήτη, που γέμισαν το στάδιο χωρητικότητας 94.000 θέσεων, αποχαιρέτησαν τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής.

    Παίρνοντας τον λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος αποχαιρέτησε τον "γίγαντα της ιστορίας", που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ειρηνοποιούς στον κόσμο. "Είναι δύσκολο να πλέξεις το εγκώμιο οποιουδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός γίγαντα της ιστορίας που οδήγησε μια χώρα στη δικαιοσύνη", τόνισε.

    Το στιγμιότυπο που έκλεψε τα φώτα ήταν η θερμή χειραψία του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο, σε μια ιστορική κίνηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών που είναι σε αντιπαράθεση για τουλάχιστον μισό αιώνα. Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ραούλ Κάστρο είχαν μια πολύ σύντομη συνομιλία πριν ο Αμερικανός πρόεδρος αγκαλιάσει την ομόλογό του της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ η οποία στεκόταν δίπλα στον Κουβανό ηγέτη στο βήμα του σταδίου Σόκερ Σίτι.

    [06] Συνεχίζονται τα επεισόδια και οι λεηλασίες στην Αργεντινή, λόγω απεργίας των αστυνομικών

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από χθες, Δευτέρα, μέχρι σήμερα σε βίαια επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν στη διάρκεια λεηλασιών σε επαρχίες της βόρειας Αργεντινής όπου οι αστυνομικοί απεργούν, έγινε γνωστό από τοπικές αρχές. Ο απολογισμός των βιαιοτήτων, οι οποίες ξέσπασαν ως συνέπεια αυτής της απεργίας των αστυνομικών που άρχισε πριν από μια εβδομάδα, είναι πλέον εννέα νεκροί, περίπου 100 τραυματίες και πολλές δεκάδες συλληφθέντες.

    Το φαινόμενο, το οποίο ξεκίνησε από την Κόρδοβα (κέντρο) όπου ταραχές είχαν ξεσπάσει την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, επεκτάθηκε σε πόλεις των επαρχιών Έντρε Ρίος και Μπουένος Άιρες.

    [07] Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αναβάλλει το αφιέρωμα στο έργο του Παντελή Βούλγαρη

    Αναβάλλεται το αναδρομικό αφιέρωμα στο έργο του Παντελή Βούλγαρη, που είχε προγραμματίσει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 12 έως 18 Δεκεμβρίου.

    Ο λόγος της αναβολής οφείλεται σε δυσκολίες στην ανεύρεση κάποιων παλαιότερων ταινιών του δημιουργού, χωρίς τις οποίες το πρόγραμμα θα ήταν ημιτελές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της σήμερα, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 December 2013 - 15:30:26 UTC