Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεσημασμένος ο ένας από τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής στη Φλώρινα
  • [02] Με υπόμνημα οι εξηγήσεις του Γ. Παπαντωνίου για δύο πόθεν έσχες
  • [03] Κατακόρυφη πτώση του υδράργυρου
  • [04] Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στην Αρετή Τσοχατζοπούλου για μη υποβολή «πόθεν έσχες»
  • [05] Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά
  • [06] Την Τετάρτη η παρουσίαση της πρότασης αξιολόγησης του ΕΟΠΠΥ
  • [07] «Απαράδεκτες αξιώσεις» καταλογίζει στην τρόικα ο Χ. Σβόμποντα
  • [08] Ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
  • [09] Συστάθηκε το "Συμβούλιο Καινοτομίας"
  • [10] Φ. Σακομάνι: Η ύφεση τελείωσε
  • [11] Κατά των αμβλώσεων τάχθηκε το Ευρωκοινοβούλιο
  • [12] Ιστορική χειραψία Μπ. Ομπάμα - Ρ. Κάστρο
  • [13] Ο γενικός διευθυντής του ΟΑΧΟ παρέλαβε το Νόμπελ Ειρήνης

  • [01] Σεσημασμένος ο ένας από τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής στη Φλώρινα

    Δύο αδελφοί αλβανικής υπηκοότητας εκ των οποίων ο ένας σεσημασμένος στην Ελλάδα, ήταν οι δράστες της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής στο Βροντερό Φλώρινας, κατά την οποία έπεσαν νεκροί μαζί με τον 43χρονο υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, από την ανταλλαγή πυροβολισμών.

    Πρόκειται για τους Νέλσι και Κλεβίς Τσολάκου, ο ένας εκ των οποίων είχε συλληφθεί στο παρελθόν στην Ελλάδα για παράνομη είσοδο και κλοπές, ενώ ο άλλος δεν απασχόλησε τις ελληνικές Αρχές.

    [02] Με υπόμνημα οι εξηγήσεις του Γ. Παπαντωνίου για δύο πόθεν έσχες

    Εξηγήσεις διά υπομνήματος που παρέδωσε ο συνήγορος του στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, παρείχε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, σε βαθμό κακουργήματος για το έτος 2010 και πλημμελήματος για το 2009.

    Ο κ. Παπαντωνίου, που έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών και Άμυνας, κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο συμπληρωτικής έρευνας που διενεργείται επί της δικογραφίας που αφορά στο πόθεν έσχες του 2008.

    Για την υπόθεση αυτή (του 2008) έχει απαγγελθεί κατηγορία στον πρώην υπουργό και στην σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα τον περασμένο Απρίλιο.

    [03] Κατακόρυφη πτώση του υδράργυρου

    Με τον υδράργυρο έως και 8 βαθμούς χαμηλότερο στα θερμόμετρα ανά τη χώρα, αναμένεται να ξημερώσει η αυριανή μέρα στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την τελευταία προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού (Τετάρτη) καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι θυελλώδεις άνεμοι και τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά.

    Η μεταβολή του καιρικού σκηνικού θα ξεκινήσει από αργά απόψε και αύριο σχεδόν στον σύνολο της χώρας οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 8 και 10 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότια ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα (200-300 μέτρα), καθώς και στα ορεινά των νησιών.

    [04] Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στην Αρετή Τσοχατζοπούλου για μη υποβολή «πόθεν έσχες»

    Αμετάβλητη παρέμεινε η ποινή των οκτώ μηνών φυλάκισης, που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, που την καταδίκασε για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» ετών 2008 και 2009.

    Το δικαστήριο δεν μείωσε την ποινή που είχε επιβληθεί στην κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου -η οποία είχε διατελέσει διοικήτρια στο ΠΙΚΠΑ έως το 2006- κρίνοντας ότι εκ προθέσεως δεν υπέβαλε το 2008 και το 2009 δήλωση «πόθεν έσχες», ενώ είχε υποβάλει το 2007.

    Σύμφωνα με τον νόμο, η κ. Τσοχατζοπούλου είχε υποχρέωση υποβολής δηλώσεως περιουσιακής κατάστασης τρία έτη μετά την αποχώρησή της από το δημόσιο αξίωμα, που κατείχε.

    Η κ. Τσοχατζοπούλου εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα του πατέρα της την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Άμυνας.

    [05] Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά

    Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και αναγγελίας θυελλωδών ανέμων, που θα φθάσουν τη νύχτα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, τα 9 με 10 μποφόρ.

    Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου.

    [06] Την Τετάρτη η παρουσίαση της πρότασης αξιολόγησης του ΕΟΠΠΥ

    «Η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα προχωρήσει άμεσα και θα προχωρήσει γιατί είναι αναγκαία για το σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

    «Αύριο, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, θα παρουσιάσουμε την πρόταση αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ. Περιμένουμε και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να αποδείξουν τη δική τους ευθύνη» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας.

    [07] «Απαράδεκτες αξιώσεις» καταλογίζει στην τρόικα ο Χ. Σβόμποντα

    Σε ιδιαίτερες αναφορές, στην προσπάθεια της Ελλάδος να βγει από την κρίση και στις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισε, αξιώσεις της τρόικας, προέβη σήμερα ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ξένους δημοσιογράφους.

    Παρά τις προσπάθειες της Ελλάδος δεν επετεύχθη συμφωνία με την τρόικα, υπογράμμισε ο κ. Σβόμποντα, καταλογίζοντας στην τρόικα «απαράδεκτες αξιώσεις», όπως «το να εκδιωχθούν άνθρωποι από τα σπίτια τους, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια».

    [08] Ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, μετά τη χθεσινή αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς ύψους 400 εκατ. ευρώ για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    [09] Συστάθηκε το "Συμβούλιο Καινοτομίας"

    Στη σύσταση του "Συμβουλίου Καινοτομίας", που θα έχει συμβουλευτικό και συντονιστικό ρόλο για την εφαρμογή της πολιτικής προώθησης της καινοτομίας προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

    Ακόμη, το συμβούλιο θα εισηγείται τη λήψη μέτρων προς την κυβέρνηση ενώ θα αποτελεί και σημείο επαφής των επιχειρήσεων και της επιστημονικής κοινότητας με την πολιτική ηγεσία και θα συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας.

    Η απόφαση για τη σύσταση του Συμβουλίου ελήφθη ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ, 2014-2020 στο οποίο οι δαπάνες για την καινοτομία ως ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού θα είναι διπλάσιες σε σύγκριση με το τρέχον πρόγραμμα.

    [10] Φ. Σακομάνι: Η ύφεση τελείωσε

    «Η ύφεση τελείωσε, το πιστοποιεί η Istat», η ιταλική εθνική στατιστική υπηρεσία, έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, «η Istat μας δείχνει ότι στις εξαγωγές, τη βιομηχανική παραγωγή και τις εισαγωγές, η ύφεση έχει γίνει παρελθόν. Πρέπει να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο, αλλά βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

    Τα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας που δημοσίευσε σήμερα η Ιstat έδειξαν πως κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

    Σε ετήσια βάση όμως σημειώθηκε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,8%.

    [11] Κατά των αμβλώσεων τάχθηκε το Ευρωκοινοβούλιο

    Με οριακή πλειοψηφία των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των ευρωσκεπτικιστών και της ακροδεξιάς, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε κατά των αμβλώσεων και του δικαιώματος στην αντισύλληψη.

    Με 334 ψήφους υπέρ και 327 κατά η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απέρριψε έκθεση της Πορτογαλίδας Σοσιαλίστριας ευρωβουλευτίνας Εντίν Εστρέλα, με την οποία προτεινόταν η καθιέρωση του δικαιώματος επιλογής των γυναικών στην αντισύλληψη και στις εκτρώσεις.

    Oι ευρωβουλευτές προτίμησαν ένα εναλλακτικό κείμενο που προτάθηκε από το ΕΛΚ (κεντροδεξιά) και ECR (συντηρητικοί), με το οποίο υποστηρίζεται ότι οι εθνικές αρχές έχουν τον τελικό λόγο σε ζητήματα όπως είναι οι εκτρώσεις και η αντισύλληψη.

    [12] Ιστορική χειραψία Μπ. Ομπάμα - Ρ. Κάστρο

    Ο Ραούλ Κάστρο χαμογέλασε όταν ο Ομπάμα, πηγαίνοντας στο βήμα για τη σύντομη ομιλία του για τον Μαντέλα, τον χαιρέτησε θερμά σφίγγοντάς του το χέρι, σε μια ιστορική κίνηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών που είναι σε αντιπαράθεση για τουλάχιστον μισό αιώνα. Η κίνηση αυτή δείχνει μια ακόμη φορά τη βούληση του Ομπάμα να προσεγγίζει χώρες που είναι σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, σχολίασε αμερικανός αξιωματούχος.

    Η χειραψία ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Κούβας Ραούλ Κάστρο θα μπορούσε να σημάνει "την αρχή του τέλους των επιθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κούβας", αναφέρει σήμερα ένας επίσημος κουβανικός ιστότοπος δημοσιεύοντας τη φωτογραφία της χειραψίας μεταξύ των δύο ανδρών.

    Αυτή η χειραψία ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ραούλ Κάστρο είναι η πρώτη που ανταλλάχθηκε δημοσίως μεταξύ προέδρων αυτών των δύο χωρών μετά την Επανάσταση στην Κούβα, το 1959. Οι δύο χώρες διέκοψαν τις επίσημες διπλωματικές σχέσεις τους το 1961.Το 2000 στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Χιλιετίας, ο πατέρας της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο και ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχαν χαιρετίσει ο ένας τον άλλο χωρίς να κάνουν χειραψία, είχε εξηγήσει ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο.

    [13] Ο γενικός διευθυντής του ΟΑΧΟ παρέλαβε το Νόμπελ Ειρήνης

    Με την υπόσχεση ότι θα αγωνιστεί για έναν κόσμο πιο ασφαλή και καλώντας όλες τις χώρες που δεν το έχουν πράξει ακόμη να καταστρέψουν το χημικό οπλοστάσιό τους ο επικεφαλής του Οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων (ΟΑΧΟ) Αχμέτ Ουζουμτζού παρέλαβε σήμερα το Νόμπελ Ειρήνης, σε μια σεμνή τελετή στο Όσλο της Νορβηγίας.

    "Κανένα όπλο, φυσικά, δεν έχει το μονοπώλιο της σκληρότητας ή της ικανότητας να σκοτώνει, όμως οι επιπτώσεις από τα χημικά όπλα είναι ανείπωτες", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΟΑΧΟ παραλαμβάνοντας το βραβείο.

    Ο οργανισμός του οποίου ηγείται ο Ουζουμτζού έχει αναλάβει από το 1997 να εφαρμόσει τη Σύμβαση που υπογράφηκε τέσσερα χρόνια νωρίτερα και απαγορεύει την παραγωγή, την αποθήκευση και τη χρήση αυτών των όπλων μαζικής καταστροφής. Σήμερα, μετά την ένταξη και της Συρίας τον περασμένο Οκτώβριο, ο ΟΑΧΟ έχει 190 χώρες-μέλη και έχει επιβλέψει την καταστροφή του 80% των χημικών όπλων σε όλον τον κόσμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 December 2013 - 17:30:26 UTC