Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταβάλλεται αύριο στους αγρότες το υπόλοιπο ποσό επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου
  • [02] Στον εισαγγελέα η υπόθεση για το κενό 8,4 εκατ. ευρώ στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ
  • [03] Συνελήφθη εκ νέου ο Γ. Ραπτόπουλος
  • [04] Μισθοδικείο: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών των δικαστών
  • [05] Συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης με πλαστές πινακίδες
  • [06] Σε παράταση της απεργίας προσανατολίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • [07] Απολογείται ο πρώην αν. διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ
  • [08] Η ΕΕ καλωσόρισε τη συμφωνία για τον αγωγό στο Αζερμπαϊτζαν
  • [09] Ανάπτυξη 1,9% προβλέπει για την Γερμανία το 2014 το Ifo
  • [10] Εγκρίθηκε η δόση του ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα
  • [11] Ο Γκατούζο στο «στόχαστρο» της έρευνας για «στημένους» αγώνες

  • [01] Καταβάλλεται αύριο στους αγρότες το υπόλοιπο ποσό επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου

    Αύριο Τετάρτη, καταβάλλεται σε 455.567 δικαιούχους αγρότες το υπόλοιπο ποσό, ύψους 23 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2013. Το συνολικό ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου για τη φετινή χρονιά ανήλθε στο ποσό των 160 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκε στους δικαιούχους σε τρεις δόσεις.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, ο τρόπος επιστροφής του ειδικού φόρου αλλάζει από το 2014 και η μικτή επιτροπή των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών που έχει συσταθεί, επεξεργάζεται τις τελικές της προτάσεις για την εφαρμογή της νέας απλοποιημένης διαδικασίας.

    [02] Στον εισαγγελέα η υπόθεση για το κενό 8,4 εκατ. ευρώ στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ

    Για κενό, ύψους 8,4 εκατ. ευρώ στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ, από τα οποία 3,4 εκατ. αφορούν αδιάθετο ποσό που βρισκόταν στα ταμεία του και πλέον έχει εξαφανιστεί, έκανε λόγο σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζ. Μακρή, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μία ημέρα αφότου ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιαδης είχε ζητήσει την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Μ. Μαλλιώρη.

    Η υφυπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει παραστατικά γι' αυτό το ποσό, αλλά δεν της έχουν δοθεί ακόμα και πρόσθεσε ότι ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα από όλους τους εμπλεκόμενους, τις οποίες δεν έχει λάβει.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα 5 εκατ., η κ. Μακρή σημείωσε ότι είναι χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να δημιουργήσει κέντρα πρόληψης, να προσλάβει προσωπικό και να τα λειτουργήσει. Πάντως, όπως υπογράμμισε η υφυπουργός Υγείας, αύριο η υπόθεση θα πάει στον εισαγγελέα.

    [03] Συνελήφθη εκ νέου ο Γ. Ραπτόπουλος

    Συνελήφθη εκ νέου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οδικής βοήθειας «Εξπρές Σέρβις» Γιάννης Ραπτόπουλος. Αυτήν την φορά για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ.

    Το ποσό αυτό αφορά οφειλές για διάφορα χρονικά διαστήματα του 2011 και του 2013. Είχαν προηγηθεί τρεις ξεχωριστές μηνύσεις του ΙΚΑ. Ο 70χρονος επιχειρηματίας παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [04] Μισθοδικείο: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών των δικαστών

    Το Μισθοδικείο, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών.

    Την απόφαση αυτή έλαβαν δύο συνθέσεις του Μισθοδικείου, ενώ μια άλλη, τρίτη, σύνθεση έκρινε συνταγματικές τις επίμαχες μειώσεις.

    Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, στην τρίτη αυτή σύνθεση, με την οποία κρίθηκαν συνταγματικές οι μειώσεις, θα τεθεί πάλι το θέμα σε νέα διάσκεψη.

    Στο Μισθοδικείο έχουν προσφύγει οι δικαστικές ενώσεις και ατομικά δικαστές.

    [05] Συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης με πλαστές πινακίδες

    Για σοβαρές τροχονομικές παραβάσεις συνελήφθη περί τις 11 το πρωί, στη Λούτσα, ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Λιάπης.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο συλληφθείς οδηγούσε τζιπ μεγάλου κυβισμού, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δίπλωμα, ενώ το αυτοκίνητο έφερε μη νόμιμες κρατικές πινακίδες. Ειδικότερα, όπως διευκρινίστηκε από αστυνομική πηγή, οι πινακίδες του αυτοκινήτου είχαν παραδοθεί και στη θέση τους είχαν τοποθετηθεί πλαστές.

    Ο κ. Λιάπης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που τον σταμάτησαν για έλεγχο, και οδηγήθηκε στο ΑΤ Αρτέμιδας, απ΄όπου θα μεταφερθεί στην τροχαία Αγίας Παρασκευής, που θα σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του, προκειμένου ο πρ. υπουργός να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [06] Σε παράταση της απεργίας προσανατολίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Μέχρι πότε θα παραταθεί η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, θα αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία που θα συνεδριάσει αύριο ή μεθαύριο, καθώς σήμερα πήρε το «πράσινο φως» για συνέχιση των κινητοποιήσεων από τους συλλόγους Αττικής και Πειραιά.

    [07] Απολογείται ο πρώην αν. διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ

    Για προσπάθεια επιστροφής στο ελληνικό Δημόσιο των 13,7 εκατ. δολαρίων, έκανε λόγο ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, Γιάννης Μαντζουράνης, λίγο πριν ο εντολέας του υπουργείου Άμυνας ξεκινήσει την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς, για τον λογαριασμό που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και φέρεται να σχετίζεται με παράνομες αμοιβές για την παραγγελία των υποβρυχίων του υπουργείου Άμυνας.

    Ο συνήγορος του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ, την περίοδο 1996-2002, δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ότι ο κ. Κάντας σκοπεύει να πει «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς off shore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν».

    Ο Αντώνης Κάντας, που αυτή την ώρα απολογείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συνελήφθη την Παρασκευή μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, με αφορμή το λογαριασμό που εντοπίστηκε στη Σιγκαπούρη.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κάντας προτίθεται να «μιλήσει», να αναφέρει όσα γνωρίζει στην ανάκριση, κάτι που ενδέχεται να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών αλλά και κατηγορουμένων. Η εκτίμηση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη είναι ότι αν ο κατηγορούμενος δώσει στοιχεία για υποθέσεις δωροδοκίας, καθώς φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει και σε αποκαλύψεις αγνώστων μέχρι τώρα στη δικαιοσύνη υποθέσεων παράνομων πληρωμών, θα ανοίξει ο δρόμος και προς άλλες κατευθύνσεις τόσο για πρόσωπα που έδωσαν αλλά και πρόσωπα που πήραν χρήματα.

    [08] Η ΕΕ καλωσόρισε τη συμφωνία για τον αγωγό στο Αζερμπαϊτζαν

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσόρισε σήμερα την τελική επενδυτική απόφαση που ελήφθη για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, με την απόφαση αυτή επιβεβαιώνεται ότι η Ευρώπη θα λαμβάνει 10 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το 2019. Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν έως τώρα συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του αγωγού TAP για τη μεταφορά αερίου στην Ευρώπη υπόκεινταν σε αυτή την τελική επενδυτική απόφαση, αναφέρει η Επιτροπή.

    [09] Ανάπτυξη 1,9% προβλέπει για την Γερμανία το 2014 το Ifo

    Ανάπτυξη ύψους 1,9% προβλέπει για το 2014 στην Γερμανία το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, εκτιμώντας ότι θα αυξηθεί περαιτέρω το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

    «Η γερμανική ατμομηχανή προχωρά», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Χανς-Βέρνερ Ζιν κι επισήμανε ότι οι εταιρείες δεν είναι πια τόσο ανασφαλείς, ενώ η προοπτική αύξησης του εισοδήματος των εργαζομένων είναι ισχυρή - κατά συνέπεια, θα αυξηθεί και η εσωτερική ζήτηση, τόνισε.

    [10] Εγκρίθηκε η δόση του ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα

    Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης τουενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Euroworking Group), σύμφωνα με πηγές.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εκταμίευση της δόσης θα είναι αυτόματη, δεδομένου ότι η δόση έχει εγκριθεί και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

    [11] Ο Γκατούζο στο «στόχαστρο» της έρευνας για «στημένους» αγώνες

    Ο Τζενάρο Γκατούζο βρίσκεται στο «στόχαστρο» έρευνας για ενδεχόμενη εμπλοκή του σε «στημένους» αγώνες, όπως αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά ΜΜΕ.

    «Ο Ρίνο ήταν εκτός και τώρα έχει επιστρέψει σπίτι του. Πρέπει να περιμένουμε για να καταλάβουμε περισσότερα πράγματα. Οι δικηγόροι του βρίσκονται σε επαφή με τον εισαγγελέα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ατζέντης του παλαίμαχου διεθνούς μέσου, Αντρέα Ντ'Αμίκο, μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές στο σπίτι του Γκατούζο.

    Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το γραφείο του δημόσιου κατήγορου της Κρεμόνα έχει αρχίσει έρευνα και κατά του πρώην παίκτη των Λάτσιο, Μίλαν και Ίντερ, Κρίστιαν Μπρόκι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 December 2013 - 13:30:27 UTC