Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ναι» στον ενιαίο φόρο ακινήτων από την Επιτροπή Οικονομικών
  • [02] Ι. Μιχελάκης: Δεν θα απολυθούν όσοι ενταχθούν στη διαδημοτική κινητικότητα
  • [03] Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [04] Ικανοποίηση Ευ. Βενιζέλου για την προσέγγιση κοινά αποδεκτής λύσης με την τρόικα για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ
  • [05] Έλληνας ναυτικός όμηρος πειρατών στη Γουινέα
  • [06] Παραιτείται από την υπεράσπιση της Β. Σταμάτη ο Αλ. Κούγιας
  • [07] Τρεις δημοσιογράφοι του ΑΠΕ - ΜΠΕ βραβεύθηκαν από το Ίδρυμα Μπότση
  • [08] Γ. Προβόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Απαρχή ανοδικής περιόδου το 2014
  • [09] Αιματηρές συγκρούσεις στο Νότιο Σουδάν

  • [01] «Ναι» στον ενιαίο φόρο ακινήτων από την Επιτροπή Οικονομικών

    Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο για την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΦΙΑ), το οποίο περιλαμβάνει και σειρά διατάξεων άλλων υπουργείων.

    Σε ό,τι αφορά το άρθρο 39 για το νέο σύστημα πιστοποίησης των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, επί του οποίου είχε παρατηρηθεί διάσταση ανάμεσα στην εισηγήτρια της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, η κ. Πατριανάκου δήλωσε πως το υπερψηφίζει «με την πολιτική επιφύλαξη πως ο υπουργός θα το αποσύρει στην Ολομέλεια». Σε παρατήρηση δε του προεδρεύοντος της Επιτροπής Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, πως τέτοια επιφύλαξη δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, η κ. Πατριανάκου δήλωσε ότι «επειδή δεν θέλω να δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα, υπερψηφίζω το άρθρο και καλώ τον υπουργό στην Ολομέλεια να το αποσύρει».

    [02] Ι. Μιχελάκης: Δεν θα απολυθούν όσοι ενταχθούν στη διαδημοτική κινητικότητα

    Κανένας δεν θα απολυθεί από όσους ενταχθούν στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος επισήμανε ότι η ρύθμιση εμπεριέχει πολλές ασάφειες και γι' αυτό δεν θα έπρεπε να προχωρήσει ως έχει.

    Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι όλοι οι υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα από τις αδιάβλητες διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

    O κ. Μπαλασόπουλος υποστήριξε ότι η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα «ρουσφετολογικών» μετακινήσεων, για «βόλεμα ημετέρων».

    [03] Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό σηματοδοτεί η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, εκ μέρους της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως επισήμανε ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε «πάντα επιτυχίες και να πάνε όλα καλά».

    Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην υπάρξει άλλη μία θεσμική εκτροπή, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να περάσουν μέτρα για τους πλειστηριασμούς και την απελευθέρωση των απολύσεων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

    Σε ερώτηση για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο πρωθυπουργός θα χειριστεί αυτή τη συζήτηση. Αναρωτήθηκε, δε, εάν ο κ. Σαμαράς θα έλθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρό του ή θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο.

    [04] Ικανοποίηση Ευ. Βενιζέλου για την προσέγγιση κοινά αποδεκτής λύσης με την τρόικα για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

    Την ικανοποίησή του για την προσέγγιση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ με την τρόικα, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

    Ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε, ειδικότερα, ότι η κοινά αποδεκτή λύση προς την οποία κατευθύνεται η Ελλάδα με την τρόικα για το θέμα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ συνδυάζεται με τις γενικότερες επιλογές που κάνει η ΕΕ στον τομέα της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. «Δεν μπορεί, ρητορικά, να τασσόμαστε πολιτικά υπέρ της αμυντικής βιομηχανίας και μετά να δημιουργούνται προβλήματα νομικά ή τεχνικά» σχολίασε ο Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που αυτό ετέθη και πηγαίνουμε σε λύση».

    [05] Έλληνας ναυτικός όμηρος πειρατών στη Γουινέα

    Ένας Έλληνας, ο πρώτος μηχανικός του ελληνικών συμφερόντων πλοίου Μ/Τ ALTHEA, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, και ο Ουκρανός πλοίαρχός του, απήχθησαν από δεκαμελή ομάδα πειρατών που πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση στο πλοίο 35 ναυτικά μίλια νότια της Γουϊνέας.

    Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, το πλοίο έχει δεκαοχτώ μέλη πληρώματος, εκ των οποίων μοναδικός Έλληνας είναι ο απαχθείς πρώτος μηχανικός. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή στο πλοίο.

    [06] Παραιτείται από την υπεράσπιση της Β. Σταμάτη ο Αλ. Κούγιας

    Την παραίτησή του από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του προς τον Τύπο, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, προκειμένου, όπως αναφέρει, να αφυπνίσει τους δικαστές για την υπόθεση της καταδικασμένης σε κάθειρξη 12 ετών συζύγου του πρώην υπουργού.

    Με αφορμή την αναβολή για τις 3 Φεβρουαρίου 2014, της εκδίκασης από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της κ. Σταμάτη, με αιτιολογία ότι δεν έχουν καθαρογραφεί τα πρακτικά της πρωτόδικης απόφασης, ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι στην υπόθεση της εντολέως του έχει «καταργηθεί η νομική, δικαστηριακή και κοινή λογική».

    Στην αίτησή της, η κ. Σταμάτη επικαλείται για την αποφυλάκισή της, μεταξύ άλλων, και την εμφάνιση σοβαρότατων σωματικών και ψυχικών παθήσεων, «εκ των οποίων η ψυχική συνίσταται σε βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό, για την οποία νοσηλεύτηκε επί δύο μήνες στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών με εντολή Εισαγγελέα».

    [07] Τρεις δημοσιογράφοι του ΑΠΕ - ΜΠΕ βραβεύθηκαν από το Ίδρυμα Μπότση

    Η 30η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. «Το Ίδρυμα Μπότση βραβεύει κάθε χρόνο τους δημοσιογράφους, τα έντυπα, τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση» τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πάνος Καραγιάννης.

    Τα τέσσερα βραβεία του Ιδρύματος απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια:

    Στη Ρένα Κουβελιώτη, που εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», για τα αποκαλυπτικά και αποκλειστικά ρεπορτάζ στη διάρκεια τους έτους.

    Στον Ανδρέα Παναγόπουλο, για την επιστημονική του έρευνα σχετικά με τη διαδικτυακή ειδησεογραφία στην Ελλάδα. Δημοσιογραφεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕκαι στον ΑΝΤ1.

    Στον Κώστα Αργυρό, για την προσέγγιση στην παρουσίαση της «Ευρώπης των 27» με σειρά τηλεοπτικών εκπομπών.

    Στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ- Θ για το σύνολο της πολιτιστικής δράσης του, ως φορέας, αλλά και ως προσφορά των δημοσιογράφων. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ- Θ, Μάκης Βοϊτσίδης.

    Από τα ειδικά βραβεία:

    Το βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» δόθηκε στην Αντιγόνη Πανέλλη, για την αντικειμενική κάλυψη, επί δέκα χρόνια, των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή- ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    Τιμητική διάκρισηπήρε επίσης,ο Γεώργιος Γιαννήλος, για την επί 40 χρόνια ευδόκιμη υπηρεσία του ως συντάκτη και αρχισυντάκτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    [08] Γ. Προβόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Απαρχή ανοδικής περιόδου το 2014

    «Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2014 θα είναι η απαρχή μιας ανοδικής περιόδου» τονίζει σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σημειώνοντας την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα πρέπει επίσης να μην αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις, αλλά στα πλαίσια μιας εθνικής συνεννόησης να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε καλύτερα το μέλλον της χώρας μας, που εγώ πιστεύω ότι μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξο» τονίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι θα σημάνει για την οικονομία της χώρας, αλλά και για τους πολίτες, που έχουν επωμιστεί πολλές θυσίες, η επιστροφή στην ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια ύφεσης, ο κ. Προβόπουλος τόνισε: «Το 2013 κλείνουμε τέσσερα χρόνια σκληρών προσπαθειών και θυσιών από τον ελληνικό λαό. Έχουμε, πιστεύω, διανύσει ένα μεγάλο μέρος της απόστασης, που έπρεπε να κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Απομένει βεβαίως ακόμη κάποιος δρόμος ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθειά μας. Μπορούμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2014 θα είναι η απαρχή μιας ανοδικής περιόδου. Βέβαια, θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα πρέπει επίσης να μην αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις, αλλά στα πλαίσια μιας εθνικής συνεννόησης να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε καλύτερα το μέλλον της χώρας μας, που εγώ πιστεύω ότι μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξο».

    [09] Αιματηρές συγκρούσεις στο Νότιο Σουδάν

    Τουλάχιστον 66 στρατιώτες του Νοτίου Σουδάν σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των μαχών που μαίνονται από την Κυριακή το βράδυ στην Τζούμπα, δήλωσε ένας γιατρός στρατιωτικού νοσοκομείου της πρωτεύουσας του Νοτίου Σουδάν σε τοπικό ραδιοσταθμό που διευθύνει ο ΟΗΕ.

    "Χάσαμε επτά στρατιώτες, αυτοί πέθαναν κατά τη νοσηλεία τους επειδή είχαν χάσει πολύ αίμα (. . .) και 59 είχαν σκοτωθεί εκτός" του νοσοκομείου και μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, δήλωσε ο γιατρός Άτζακ Μπούλεν στον ραδιοφωνικό σταθμό Μιράγια.

    Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας του Νοτίου Σουδάν, Μακούρ Κόριον, είχε ανακοινώσει τον θάνατο τουλάχιστον 26 ανθρώπων ?αμάχων και στρατιωτικών? οι οποίοι έχασαν την ζωή τους στην Τζούμπα από την Κυριακή το βράδυ που άρχισαν οι μάχες. Ο ίδιος είχε σημειώσει ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 140.

    Παράλληλα η Αποστολή του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν (Minuss) ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδόν 10.000 άμαχοι βρήκαν καταφύγιο σε δύο βάσεις των Ηνωμένων Εθνών στην Τζούμπα, την ώρα που συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε αντίπαλες παρατάξεις του στρατού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 December 2013 - 15:30:25 UTC