Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε το ν/σ για τους πλειστηριασμούς στις αρμόδιες επιτροπές
  • [02] «Εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία, ο κ. Τσίπρας τη χώρα» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Αντ. Σαμαράς: «Έχουμε επανακτήσει τη χαμένη μας αξιοπιστία»
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Η Ευρώπη χρειάζεται μία νέα αφήγηση
  • [05] Καμία σύγκλιση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ στο ν/σ για τους πλειστηριασμούς
  • [06] Απευθείας αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας-Αμβούργου
  • [07] Χαιρετίζει το υπ. Παιδείας την απόφαση να μην χαθεί το εξάμηνο

  • [01] Ψηφίστηκε το ν/σ για τους πλειστηριασμούς στις αρμόδιες επιτροπές

    Ψηφίστηκε από τις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές το νομοσχέδιο «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

    Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τα κόμματα της συμπολίτευσης, καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει, αν δεν γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε πριν λίγο ότι επαναφέρει τις αποσυρθείσες διατάξεις για τις ΠΑΕ.

    Οι διατάξεις του άρθρου 11 του νομοσχεδίου είχαν αποσυρθεί το πρωί μετά τις ενστάσεις των κομμάτων.

    «Επαναφέρω το άρθρο 11, χαίρομαι που καταλάβατε το λάθος σας. Eίναι προς το δημόσιο συμφέρον, το να εκχωρούν οι ΠΑΕ στο Δημόσιο το δικαίωμα να εισπράττουν. Η επιχειρηματολογία έγινε δεκτή, μου ζητήθηκε να την επαναφέρω και την επαναφέρω», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    [02] «Εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία, ο κ. Τσίπρας τη χώρα» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς

    Eπίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις του μετά τη σύνοδο κουρυφής της ΕΕ.

    Σε ερώτηση σχετικά με την πρόβλεψη του κ. Τσίπρα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για εκλογές απάντησε: «Η νοοτροπία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καλλιεργεί τον δικό της κήπο με δηλητήριο που ρίχνει σε όλους τους άλλους. Οι άλλοι, όμως, είναι η Ελλάδα. Το να δηλητηριάζεις το κλίμα, να ζητάς συνεχώς εκλογές, να δημιουργείς συνθήκες τρόμου σε επενδυτές, δεν πιστεύω ότι ευνοεί την ίδια την αντιπολίτευση. Τέλος πάντων, στις ευρωεκλογές θα δούμε τα αποτελέσματα. Εγώ δεν κοιτάζω τις εκλογές που έρχονται, εγώ κοιτάζω τον άνεργο, μέριμνά μου είναι να δώσω εργασία σε έναν ακόμη άνεργο. Με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλον αντίπαλο. Εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία εκείνος έχει τη χώρα. Ίσως είναι δικαίωμά του, αλλά είναι και δικό μου δικαίωμα να είμαι αυστηρός».

    Αναφερόμενος στο θέμα του πρώην υπουργού, Μ. Λιάπη, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «αυτά που μπορεί να συνέβαιναν στο παρελθόν έχουν τελειώσει. Οι πολίτες είναι και αισθάνονται ίσοι απέναντι στον νόμο, για όποιον κι αν μιλάμε. Όποιος καταπατά τον νόμο θα συλλαμβάνεται και θα τιμωρείται. Μπράβο και στους αστυνομικούς που έπραξαν αυτό που έπρεπε».

    [03] Αντ. Σαμαράς: «Έχουμε επανακτήσει τη χαμένη μας αξιοπιστία»

    Τις προτεραιότητες της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας ανέπτυξε σήμερα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκ παράλληλου δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η έναρξή της συμπίπτει με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

    «Έχουμε επανακτήσει τη χαμένη μας αξιοπιστία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αυτό συνέβη «χάρη στις απίστευτες προσπάθειες του ελληνικού λαού».

    Αναφερόμενος στα θέματα που κυριάρχησαν στη σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαιτέρως στις νέες προκλήσεις για την ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης, κυρίως δε στη θάλασσα. Χαιρέτισε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και επεσήμανε τη σημασία της εμπλοκής σ' αυτά και χωρών που δεν είναι μέλη της ΕΕ. «Υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του προβλήματος», σημείωσε.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρακτικά αυτό σημαίνει ανταλλαγή πληροφοριών με χρήση δορυφορικών επικοινωνιών, ανάμειξη των χωρών προέλευσης των μεταναστών, μεγαλύτερη αλληλεγγύη εντός της ΕΕ και μέτρα κατά των δικτύων δουλεμπορίας, την οποία χαρακτήρισε «κατάπτυστη δραστηριότητα».

    Σημαντική, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός και την ευρωπαϊκή απόφαση για ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και για την εμπλοκή των μικρομεσαίων βιομηχανιών, κάτι, που, όπως σημείωσε, έχει σημασία και για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

    Ως προς τα ζητήματα της οικονομικής ανάκαμψης, ο Α. Σαμαράς επισήμανε πως αναγνωρίσθηκε ότι οι διαφορές Βορρά και Νότου στην ΕΕ παραμένουν έντονες. Ύψιστη προτεραιότητα είναι πλέον, κατά τον πρωθυπουργό, η δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω μιας διαδικασίας που θα εγκαινιασθεί επί της ελληνικής προεδρίας και με σημαντική συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία θα διασφαλίσει πρόσθετα κεφάλαια.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς:«Εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία, ο κ. Τσίπρας τη χώρα»

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Η Ευρώπη χρειάζεται μία νέα αφήγηση

    «Η Ευρώπη χρειάζεται μία νέα αφήγηση που να την ξαναφέρνει κοντά στις μεγάλες αξίες του ευρωπαϊκού νομικού και πολιτικού πολιτισμού. Μία νέα αφήγηση για την Ευρώπη της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων, της πολυφωνίας του πολιτισμού, της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, της δημιουργίας, της καινοτομίας». Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε χαιρετισμό που έστειλε προς το ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων.

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ιδιαίτερη κρισιμότητα της συζήτησης για την ανάγκη διαφύλαξης του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, του κράτους δικαίου και της θεσμικής ισότητας των κρατών-μελών, δηλαδή, όλων των στοιχείων που, όπως είπε, μέχρι πρότινος θεωρούνταν δεδομένα, όμως, άρχισαν να κλονίζονται συθέμελα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε πως η ευρωπαϊκή κρίση έδειξε ότι η λειτουργία σημαντικότατων θεσμών και οργάνων της ΕΕ έχει απομακρυνθεί από το νομικό πλαίσιο που προβλέπουν οι συνθήκες θεσμικής ισοτιμίας των κρατών, καθώς υπάρχουν «χώρες που αποφασίζουν και χώρες που εξωθούνται ή αναγκάζονται να αποδεχθούν αποφάσεις». Παράλληλα, «άρχισαν να λειτουργούν και άλλες δομές ?όπως η τρόικα- που δεν προβλέπονται από τις συνθήκες και οι οποίες, μέχρι σήμερα, δεν λογοδοτούσαν και δεν ελέγχονταν. Αυτές οι πρακτικές δίνουν τροφή στον ευρωσκεπτικισμό, θέτοντας σαφέστατα ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας της Ένωσης».

    [05] Καμία σύγκλιση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ στο ν/σ για τους πλειστηριασμούς

    Με μεγάλη απόσταση των θέσεών τους ως προς το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και την αποτελεσματικότητά του για την προστασία των δανειοληπτών, εμφανίστηκαν τα κόμματα της συμπολίτευσης και η αξιωματική αντιπολίτευση.Οι εισηγητές ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για θεσμοθέτηση ενός πλέγματος προστασίας, που συμπληρώνει το υφιστάμενο καθεστώς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο νόμος αυτός παρατείνει ένα καθεστώς, το οποίο δεν λειτούργησε τα τρία προηγούμενα χρόνια.

    Ως το πιο πρωτοποριακό νομοθέτημα σε όλη την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε ότι το κυρίαρχο σημείο του νομοσχεδίου είναι το νέο τοπίο στο οποίο θα βρεθούν χιλιάδες οικογένειες και η κοινωνία περιμένει από τη Βουλή να νομοθετήσει για το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική συνοχή.

    Τασσόμενος κατά του νομοσχεδίου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης, είπε ότι επιδεινώνει τους όρους σε σχέση ακόμη και με τον νόμο 4161 και τελευταία ασφάλεια παραμένει η προσφυγή στον νόμο Κατσέλη, όπως δηλαδή ήταν αρχικά πριν το 2010.

    [06] Απευθείας αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας-Αμβούργου

    Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αναδεικνύεται σημαντικός σταθμός τουριστικής ανάπτυξης της Μεσσηνίας κι ευρύτερα της Πελοποννήσου. Όπως έγινε γνωστό από την περιφέρεια Πελοποννήσου, η αεροπορική εταιρεία EasyJet έχει εντάξει στο πρόγραμμά της απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο του Αμβούργου προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για τον Ιούνιο 2014.

    Συγκεκριμένα, από τις 23 Ιουνίου 2014 θα συνδέεται το Αμβούργο με την Καλαμάτα με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η EasyJet από τις 22 Απριλίου του 2014 έως τις 13 Σεπτεμβρίου θα συνδέει την Καλαμάτα με το Λονδίνο με αυξημένο αριθμό πτήσεων, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια για επέκταση της τουριστικής περιόδου.

    [07] Χαιρετίζει το υπ. Παιδείας την απόφαση να μην χαθεί το εξάμηνο

    Έως το τέλος του Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα του πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του ιδρύματος σε σημερινή της συνεδρίαση κατά την οποία αποφάσισε επίσης να παρατείνει τον εκπαιδευτικό χρόνο έως τις 9 Αυγούστου ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο.

    Σχολιάζοντας την απόφαση της Συγκλήτου, πηγές του υπουργείου έκαναν λόγο για θετική συμβολή στην ομαλοποίηση της ακαδημαϊκής και διοικητικής λειτουργίας του ΕΚΠΑ. «Η διδασκαλία των 13 εβδομάδων ανά εξάμηνο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και λειτουργεί υπέρ των φοιτητών και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 December 2013 - 17:30:27 UTC