Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ενστάσεις ξεκίνησε ο διάλογος του υπ. Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
  • [02] Δίκαιο χαρακτήρισε τον αγώνα των αγροτών ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Επί των άρθρων η συζήτηση του ν/σ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική Προεδρία να δώσει ένα μήνυμα στροφής της Ευρώπης στις πολιτικές ανάπτυξης
  • [05] Την αντίθεσή του στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων εξέφρασε ο Βύρων Πολύδωρας
  • [06] Την ανεργία ιεραρχούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα οι Έλληνες
  • [07] Λιγότερες αποδείξεις θα συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι το 2014
  • [08] Τη Δευτέρα οι συντάξεις Ιανουαρίου από τον ΟΓΑ
  • [09] Πρώτη φορά εμφυτεύτηκε βιοπροσθετική αυτόνομη καρδιά

  • [01] Με ενστάσεις ξεκίνησε ο διάλογος του υπ. Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

    Με ελπίδες για λύση από το υπουργείο Υγείας αλλά με «μικρό καλάθι» από την πλευρά των γιατρών άρχισε ο διάλογος για την αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ.Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που είδε το απόγευμα τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, είπε μετά το τέλος της συνάντησης ότι υπάρχουν διαφωνίες που θα πρέπει να λυθούν και πρόσθεσε: «Καμιά φορά μπορεί και οι δικές μου δηλώσεις να έχουν δυναμιτίσει το κλίμα άθελά μου, γιατί σέβομαι τους γιατρούς, τους τιμώ, πιστεύω ότι έχουν προσφέρει πάρα πολλά, όλα αυτά τα χρόνια».

    Δεν θέλουμε να νομίζουν ότι η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει κάτι μόνο και μόνο για να τους απαξιώσει δήλωσε και τόνισε πως η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να καθυστερήσει. «Εμείς θέλουμε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου τα Πολυϊατρεία να έχουν ανοίξει και να λειτουργούν με το νέο καθεστώς» είπε ο υπουργός Υγείας.

    Στην πρώτη αυτή συνάντηση συναποφασίσθηκε να οριστεί μία τεχνική επιτροπή για να εξετάσει τις λεπτομέρειες δύο διαφορετικών εκδοχών που μπήκαν στο τραπέζι του διαλόγου.Πάντως ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε, ενώπιον όλων, ότι «οι θεμελιώδεις αρχές της μεταρρυθμίσεως έχουν αποφασιστεί. Και αυτό που συζητάμε είναι για τον οδικό χάρτη, το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες».

    [02] Δίκαιο χαρακτήρισε τον αγώνα των αγροτών ο Αλέξης Τσίπρας

    Συνάντηση με αντιπροσωπείες αγροτών από την Κρήτη (Παγκρήτιο Συντονιστικό των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων) και την Πελοπόννησο αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα που πραγματοποίησαν σήμερα παναγροτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Η αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισμα διαμαρτυρίας για φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με το νέο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των αγροτών, τονίζοντας ότι «το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και ερημώνουν την ύπαιθρο». Επιπλέον, σημείωσε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση» και ότι «η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων μαζί με την έλλειψη ρευστότητας πλήττουν την αγροτική παραγωγή.

    [03] Επί των άρθρων η συζήτηση του ν/σ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

    Συνεχίζεται -επί των άρθρων, σήμερα - η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόσυρση δύο επίμαχων διατάξεων, που κατά την αντιπολίτευση ευνοούσαν τη φοροδιαφυγή μέσω off shore εταιρειών, ζητώντας ωστόσο να αφαιρεθούν και άλλες αντίστοιχες στο νομοσχέδιο, ενώ αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη στάση της τελευταίας απέναντι στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με "αποκαλύψεις" εκ μέρους του Πάρι Κουκουλόπουλου, που προκάλεσαν την αντίδραση του Νίκου Τσούκαλη.

    Κατά την πρωινή σημερινή συνεδρίαση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης θεώρησε "θετικό" το ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ανάμεσα σε άλλες νομοτεχνικές αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο αργά χθες το βράδυ, απέσυρε δύο παραγράφους που αφορούσαν την φοροαπαλλαγή off shore εταιρειών που εκμίσθωναν ακίνητά τους σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθώς και ευρωπαϊκών ανωνύμων εταιρειών, των οποίων οι μετοχές ανήκουν σε εταιρείες που μετέχουν σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά. Ο κ. Λαφαζάνης ωστόσο, υπενθύμισε πως στο ίδιο άρθρο (33), εξακολουθούν να υφίστανται φοροαπαλλαγές off shore εταιρειών που δίνουν λαβή για φοροδιαφυγή.

    Το ίδιο υποστήριξε αργότερα και ο Βύρων Πολύδωρας (ΝΔ), σημειώνοντας πως «στην Ευρώπη δεν υπάρχει φόρος ακινησίας (αυτό που λένε "φόρος κατοχής"), αλλά φόρος χωρών τελουσών υπό κατοχήν».

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική Προεδρία να δώσει ένα μήνυμα στροφής της Ευρώπης στις πολιτικές ανάπτυξης

    «Εκεί που όλοι βλέπουν τα μνημονιακά συντρίμμια, ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος που υπόσχεται για μια ακόμη φορά εθνικές επιτυχίες και ανάκαμψη. Η ελληνική προεδρία θα έπρεπε να δώσει ένα μήνυμα στροφής της Ευρώπης στις πολιτικές ανάπτυξης και στήριξης του κοινωνικού κράτους» σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Λειτουργώντας, όμως, ως υπάκουος μαθητής της κ. Μέρκελ, η κυβέρνηση Σαμαρά εξαντλεί τους στόχους της προεδρίας στην υποταγή στα μνημόνια της λιτότητας, που αποδομούν την Ευρώπη και εξαθλιώνουν τους ευρωπαϊκούς λαούς» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Την αντίθεσή του στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων εξέφρασε ο Βύρων Πολύδωρας

    Την αντίθεσή του στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, εξέφρασε σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, χαρακτηρίζοντας το νόμο «δήμευση» και τα λογιστικά που τον στηρίζουν «εξακολουθητικά ψευδεπίγραφα».

    Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε «ευρωσκεπτικιστής», υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του πως «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη» - και σε έντονο ύφος υπογράμμισε πως «το κρινόμενο ζήτημα δεν ήταν να αντικατασταθεί το χαράτσι από τον φόρο ιδιοκτησίας, αλλά ένα ελαφρύτερο και δικαιότερο σύστημα, που δεν θα ξεκινούσε απ' το χαράτσι ως βάσιν εκτιμήσεως. Πότε συμφωνήθηκε ότι είναι δεδομένο πως ξεκινάμε με αυτό το κεκτημένο και τώρα προχωρούμε αλλιώς; Ακόμα και το πώς θα εισπραχθεί ο φόρος, αν θα είναι από τον έφορο ή τη ΔΕΗ, είναι δευτερεύον, όπως και η ονομασία του. Το πρωτεύον είναι το βαρύ και δυσβάστακτο φορολογικό κτύπημα στον ελληνικό λαό και Έλληνα ιδιοκτήτη που πνέει τα λοίσθια» σημείωσε ο κος Πολύδωρας.

    [06] Την ανεργία ιεραρχούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα οι Έλληνες

    To 29% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν καλή ή μάλλον καλή την κατάσταση του νοικοκυριού τους ενώ το 71% τη θεωρεί ότι είναι κακή έως πολύ κακή, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο.

    Σχετικά με την απασχόληση το 99% των Ελλήνων, χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 78%. Για την επαγγελματική τους κατάσταση οι Έλληνες σε ποσοστό 55% την χαρακτηρίζουν κακή, ενώ μόνο το 22% εμφανίζεται ικανοποιημένο. Αντίθετα στην ΕΕ υπερτερούν σαφώς με 54% οι θετικές απαντήσεις έναντι 22% των αρνητικών.

    Στην ερώτηση σε ποιά κατεύθυνση κινείται η χώρα, το 81% απάντησε ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο το 9% πιστεύει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Πάντως σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση υπάρχει μια αύξηση 4 μονάδων των θετικών απαντήσεων. Στην ΕΕ το 26% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και το 56% σε λάθος.

    Ιεραρχώντας τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 65% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 52% την οικονομία και 20% τη φορολογία.

    [07] Λιγότερες αποδείξεις θα συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι το 2014

    Αποδείξεις για το 10% του εισοδήματος τους θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι το 2014 σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

    Σύμφωνα με την τροπολογία δεν αλλάζει το ανώτατο όριο των αποδείξεων που παραμένει στα 10.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον σύστημα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν υποχρέωση να συγκεντρώνουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους.

    [08] Τη Δευτέρα οι συντάξεις Ιανουαρίου από τον ΟΓΑ

    Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταβληθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, η σύνταξη Ιανουαρίου σε 715.042 συνταξιούχους του Οργανισμού.

    Την ίδια μέρα θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 655.833 δικαιούχους τα νέα οικογενειακά επιδόματα -το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

    [09] Πρώτη φορά εμφυτεύτηκε βιοπροσθετική αυτόνομη καρδιά

    Σε μια πρωτοποριακή επέμβαση προχώρησε μια ομάδα γιατρών στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού του Παρισιού που εμφύτευσε, για πρώτη φορά παγκοσμίως, μια αυτόνομη, βιοπροσθετική τεχνητή καρδιά, κατασκευασμένη από τη γαλλική εταιρία Carmat, σε έναν ασθενή που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

    "Η εμφύτευση εκτυλίχθηκε με ικανοποιητικό τρόπο (...) Ο ασθενής είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, είναι ξύπνιος και συνομιλεί με τους συγγενείς του", ανακοίνωσε η εταιρία.

    Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι γαλλικές αρχές είχαν δώσει την έγκρισή τους για την επέμβαση αυτή, δίνοντας νέα ελπίδα και προοπτική στους καρδιοπαθείς που είναι καταδικασμένοι λόγω της έλλειψης κατάλληλων μοσχευμάτων.

    "Μας χαροποιεί αυτή η πρώτη εμφύτευση, όμως προφανώς θα ήταν πρόωρο να εξάγουμε συμπεράσματα αφού πρόκειται για μία και μοναδική εμφύτευση και ακόμη το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την επέμβαση είναι πολύ μικρό", σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Carmat Μαρτσέλο Κονβίτι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 December 2013 - 19:30:24 UTC