Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ η Ραχήλ Μακρή
  • [02] Ολοκληρώθηκαν οι ονομαστικές ψηφοφορίες για 15 άρθρα του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ
  • [03] Για αναξιοπιστία που πλήττει τη χώρα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Βορίδης
  • [04] Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Βύρων Πολύδωρας
  • [05] Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ
  • [06] Επικριτικός ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών επί του νομοσχεδίου για πλειστηριασμούς
  • [07] Καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ ο Βύρων Πολύδωρας
  • [08] Δύο ανακρίτριες διαφωνούν για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία αλλοδαπού
  • [09] Με τον πρόεδρο της SOCAR συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς
  • [10] Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του 66% της ΔΕΣΦΑ
  • [11] Ο Ρ.Τ. Ερντογάν απειλεί πρεσβευτές με απέλαση

  • [01] Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ η Ραχήλ Μακρή

    Την ανεξαρτητοποίηση της από τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες ανακοίνωσε πριν από λίγο η βουλευτής Ραχήλ Μακρή.

    [02] Ολοκληρώθηκαν οι ονομαστικές ψηφοφορίες για 15 άρθρα του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ

    Με ονομαστική ψηφοφορία σε δεκαπέντε άρθρα του, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

    Οι 153 παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν όλα τα άρθρα - με εξαίρεση τον Βύρωνα Πολύδωρα που τα καταψήφισε όλα, με συνέπεια και να διαγραφεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Τα άρθρα που αφορούσαν τον ΕΝΦΙΑ καθαυτόν, υπερψηφίστηκαν με πλειοψηφία 152 βουλευτών έναντι 143.

    [03] Για αναξιοπιστία που πλήττει τη χώρα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Βορίδης

    Για αναξιοπιστία, η οποία αποδεικνύεται διαχρονικά, κινδυνολογία, που πλήττει τη χώρα και έλλειμμα σοβαρών προτάσεων, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τα νομοσχέδια για τον φόρο ακινήτων και την αναστολή πλειστηριασμών.

    Όπως είπε ο κ. Βορίδης «υπάρχουν όρια μέχρι τη στιγμή που ένας πολιτικός αρχηγός μπορεί να καταστεί αναξιόπιστος» επισημαίνοντας πως σε όσα μέχρι σήμερα έχει αρνητικά «προβλέψει» - επενδύοντας μάλιστα πολιτικά - ευτυχώς για τη χώρα και τους πολίτες της δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα.

    [04] Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Βύρων Πολύδωρας

    Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο Βύρων Πολύδωρας, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Πολύδωρας νωρίτερα εμφανίστηκε εκτός κομματικής γραμμής καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ ο Βύρων Πολύδωρας

    [05] Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

    Η ψηφοφορία διεξάγεται επί 15 άρθρων και μιας τροπολογίας του νομοσχεδίου που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές.

    Το νομοσχέδιο καταψήφισε στο συνολό του ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας, όπως είχε ανακοινώσει κατά τη χθεσινή ομιλία του.

    [06] Επικριτικός ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών επί του νομοσχεδίου για πλειστηριασμούς

    Για πρωτοφανή διαδικασία που υποβαθμίζει το κοινοβούλιο αλλά και ευτελίζει, όπως είπε, την προοπτική ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, έκανε λόγο ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Μάρκος Μπόλαρης.

    Επικριτικός εμφανίστηκε μεταξύ άλλων ο κ. Μπόλαρης για την δημιουργία του ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν θα έχει έδρα του την Ελλάδα αλλά το Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καλεί τη Βουλή να ψηφίσει, χωρίς να έχουν ακουστεί οι απόψεις των ενδιαφερομένων.

    [07] Καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ ο Βύρων Πολύδωρας

    Εκτός της κομματικής γραμμής εμφανίστηκε ο Βύρων Πολυδωρας καταψηφίζοντας πριν από λίγο το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ.

    [08] Δύο ανακρίτριες διαφωνούν για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία αλλοδαπού

    Διαφωνία ως προς την προφυλάκιση ή μη των δύο ήδη προσωρινά κρατούμενων για την δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Λουκμάν Σεζάντ προέκυψε ανάμεσα στις ανακρίτριες και τον Εισαγγελέα, μετά την απολογία τους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μετά την απολογία των δύο κατηγορουμένων Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης προέκυψε διαφωνία τους - η πρώτη που σημειώνεται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής- με τον αρμόδιο εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο ως προς το θέμα της ποινικής τους μεταχείρισης. Οι δύο δικαστικές λειτουργοί έκριναν ότι οι δύο πρέπει να προφυλακιστούν ενώ ο κ. Ντογιάκος είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος δικάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού εργάτη στις 17 Ιανουαρίου 2013 στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Οι δύο, που δεν δέχονται ότι σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή, μαχαίρωσαν με επτά μαχαιριές τον 27χρονο Σαχζάτ Λουκμάν ο οποίος πήγαινε στην δουλειά του με ένα ποδήλατο. Οι κατηγορούμενοι, που επέβαιναν σε μηχανάκι του είχαν κλείσει τον δρόμο και εν ψυχρώ άρχισαν να τον χτυπούν με μαχαίρι. Τη διαφωνία ανακριτριών και Εισαγγελέα θα λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

    [09] Με τον πρόεδρο της SOCAR συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

    Με το πρόεδρο της Socar Rovnan Abdullayev και τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Rahman Mustafayev συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενόψει της υπογραφής των συμβατικών κειμένων για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου.

    Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Abdullayev έκανε λόγο για πρόοδο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών με τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ και τώρα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ. Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα με το αεροπλάνο που ήταν η αιτία να μην ταξιδέψει πριν μερικές ημέρες στο Μπακού για τις υπογραφές της συμφωνίας.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέφερε και πρόσκλησή του, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν να επισκεφτεί την Ελλάδα τον ερχόμενο Μαίο.

    [10] Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του 66% της ΔΕΣΦΑ

    Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία πώλησης του 66% των μετοχών της εταιρείας «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.» (ΔΕΣΦΑ) έναντι 400 εκατ. ευρώ, μεταξύ, αφενός, του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ και αφετέρου, της εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR.

    Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο υπεγράφη συμφωνία πώλησης μετοχών του ΔΕΣΦΑ από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στην αζέρικη «State Oil Company of the Republic of Azerbaijan" (SOCAR), παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, του υφυπουργού Ασ. Παπαγεωργίου και του προέδρου της SOCAR Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ.

    Επισημαίνεται ότι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής απαιτείται η λήψη των σχετικών εγκρίσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Με τον πρόεδρο της SOCAR συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

    [11] Ο Ρ.Τ. Ερντογάν απειλεί πρεσβευτές με απέλαση

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε μερικούς πρεσβευτές στην Τουρκία για ανάμιξη σε «προκλητικές πράξεις» και τους προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να τους απελάσει, ενώ διευρύνεται η έρευνα για διαφθορά στο πλαίσιο της οποίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες συνολικά σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι γιοι δύο υπουργών.

    «Αυτές τις τελευταίες ημέρες, πολύ περιέργως, πρεσβευτές αναμιγνύνονται σε μερικές προκλητικές πράξεις. Τους απευθύνομαι από εδώ, κάντε τη δουλειά σας, αν βγείτε από την περιοχή των καθηκόντων σας, μπορεί να επεκταθείτε στην περιοχή της δικαιοδοσίας της κυβέρνησής μας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας κρατάμε στη χώρα μας» δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στη Σαμψούντα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία έχει αρνηθεί πως έχει οποιονδήποτε ρόλο στην εν λόγω έρευνα. Φιλοκυβερνητική εφημερίδα είχε κατηγορήσει τον Αμερικανό πρεσβευτή ότι ενθαρρύνει μια κίνηση εναντίον της τράπεζας Χαλκ Μπανκασί, στον επικεφαλής της οποίας απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 December 2013 - 13:30:25 UTC