Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τροπολογίες που αφορούν αγροτικούς συνεταιρισμούς
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: Ταξικά τα κριτήρια στο νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών
  • [03] Τρεις αλλαγές στο άρθρο για πρόστιμα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [04] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς
  • [05] Ν΄ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας καλεί τον λαό το ΚΚΕ
  • [06] Νομοτεχνική βελτίωση από I. Στουρνάρα στο άρθρο για πρόστιμα στα ληξιπρόθεσμα χρέη
  • [07] ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-1
  • [08] «Αυλαία» στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας

  • [01] Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τροπολογίες που αφορούν αγροτικούς συνεταιρισμούς

    Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τροπολογίες βουλευτών, αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έγιναν δεκτές και αφορούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, όμως τις ανακοίνωσε, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

    Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης όσο και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, κατηγόρησαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαφτάρη, ότι απαξιώνει τη Βουλή και δεν προσέρχεται να υπερασπιστεί ο ίδιος τις τροπολογίες. Παράλληλα, έκαναν λόγο για παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ζήτησαν την απόσυρση τους.

    Ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύουν γιατί ο κ. Τσαφτάρης θα έρθει στη Βουλή και θα υπερασπιστεί τις τροπολογίες.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: Ταξικά τα κριτήρια στο νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών

    «Τα κριτήρια είναι καθαρά ταξικά και επικαλύπτονται με πολιτικά επιχειρήματα. Είναι κριτήρια διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών πριν 50 χρόνια» είπε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας, επί του νομοσχεδίου, για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτό που λέγεται «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», διερωτώμενη προς την κυβερνητική πτέρυγα, «λέτε ότι μια οικογένεια με 35.000 εισόδημα το χρόνο μπορεί να δίνει 485 ευρώ όταν έχει τόσους φόρους τόσα χαράτσια αλλά δεν έχει συμβόλαιο με την απασχόληση; Πως θα κρίνετε κάποιον που δουλεύει τρεις μήνες το χρόνο ή παίρνει 385 ευρώ, ποιες θα είναι οι εύλογες δαπάνες;».

    Όπως είπε μάλιστα:«Το 2014 δεν μπορεί να μας φορολογείτε με βάση τα μικτά εισοδήματα, που είχαμε, πριν κοπούν οι συντάξεις. Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία. Δεν μπορεί να με φορολογείς με δύο συντάξεις, από τις οποίες πραγματικά τώρα το 50%. Φέρνω το παράδειγμά μου, για να μην μου πείτε ότι λέω ψέματα. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι τα έσοδά μας, τα πραγματικά από τα πόθεν έσχες και θα μου πείτε ότι θα βάλετε εύλογες δαπάνες διαβίωσης; Δεν δέχομαι να μου καθορίσετε τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης».

    [03] Τρεις αλλαγές στο άρθρο για πρόστιμα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Σε νομοτεχνικές βελτιωτικές αλλαγές, στο επίμαχο άρθρο 7 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, που αφορά πρόστιμα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση ορίζονται τρεις βασικές αλλαγές:

    -Επαναφέρεται ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο για τον φορολογικό κώδικα

    -Ορίζεται ότι η επιβολή του προστίμου θα γίνεται έξι μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας της πληρωμής, αντί για δύο, όπως αρχικά προβλεπόταν.

    -Ξεκαθαρίζεται ότι όλα αυτά τα πρόστιμα αφορούν μόνο φορολογικές οφειλές και όχι άλλες οφειλές όπως για παράδειγμα πολεοδομικές.

    Ειδικότερα, αντικαθίσταται η παράγραφος 6 του άρθρου 7 ως εξής:

    «Για οποιαδήποτε ποσό χρέους γίνεται ληξιπρόθεσμο, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει τόκους και πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, κατ΄ανάλογη, εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 53 και 57 του Κ.Φ.Δ. (ν.4174/2013), όπως ισχύει. Προκειμένου περί δημόσιων εσόδων, που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ως άνω Κώδικα, πλην των τελωνειακών, το χρονικό διάστημα των δύο μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής αυξάνεται σε έξι μήνες. Πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων, δεν επιβάλλεται στις περιπτώσεις των οφειλών, οι οποίες προέρχονται από επιβολή προστίμων σύμφωνα με οποιαδήποτε διάταξη της κείμενης νομοθεσίας».

    [04] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς

    Σε υψηλούς τόνους και με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

    Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για καταστροφολογία, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλη αντέτεινε ότι μπορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαγράφουν βουλευτές όχι όμως την πραγματικότητα.

    Επίσης, τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τροπολογίες βουλευτών, αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έγιναν δεκτές και αφορούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, όμως τις ανακοίνωσε, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύουν γιατί ο κ. Τσαφτάρης θα έρθει στη Βουλή και θα υπερασπιστεί τις τροπολογίες.

    Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας έκανε λόγο για καταστροφολογία τονίζοντας ότι το κόμμα του συνέβαλε στο να μπουν κόκκινες γραμμές.

    [05] Ν΄ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας καλεί τον λαό το ΚΚΕ

    Κάλεσμα στον λαό, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στους αγρότες, στις γυναίκες και στη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, στα εκατομμύρια των ανέργων και των ανασφάλιστων, στους εργαζόμενους, απευθύνει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «τώρα, χωρίς αναμονή, στους τόπους δουλειάς, στους τόπους κατοικίας και σπουδών, στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες Υγείας χρειάζεται να διαμορφωθεί η πιο πλατιά κοινωνική συμμαχία, να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη για να μπει φρένο, να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική των κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την καθημερινή επιδείνωση του επιπέδου της υγείας του λαού».

    Το ΚΚΕ επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών σε κυβέρνηση-ΕΕ και κεφάλαιο για το γεγονός ότι «οι λαϊκές ανάγκες στην πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, στα φάρμακα γίνονται ένα όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα» και επισημαίνει ότι «αυτή η ταξική αντιλαϊκή πολιτική αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, με τη μείωση των δαπανών στο υπουργείο Υγείας κατά 19,7% σε σχέση με το 2013, με τη μείωση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ κατά 30%, των δημόσιων νοσοκομείων κατά 32% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%».

    Το ΠΓ της ΚΕ του κόμματος τονίζει πως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι «η έξοδος από την κρίση και η όποια προσωρινή και αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη πραγματοποιείται πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων και της όποιας κοινωνικής πολιτικής υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια».

    [06] Νομοτεχνική βελτίωση από I. Στουρνάρα στο άρθρο για πρόστιμα στα ληξιπρόθεσμα χρέη

    Νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 7 που αφορά τα πρόστιμα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η βελτίωση έγινε προκειμένου να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αφορά την παράγραφο 6 στο άρθρο 7 και παραπέμπει σε όσα ισχύουν στο νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούλιο στον φορολογικό κώδικα.

    Σημειώνεται ότι το άρθρο αυτό είχε δεχτεί τα πυρά όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών της συμπολίτευσης.

    [07] ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-1

    Με νίκη έκλεισε το 2013 ο ΟΦΗ, καθώς επιβλήθηκε 2-1 του Παναιτωλικού στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της 17ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των Κρητών σημείωσαν οι Όγιος (23΄) και Παπάζογλου (66΄), ενώ η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε προηγηθεί με το γκολ του Καμαρά στο 7ο λεπτό.

    [08] «Αυλαία» στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας

    Με τις αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής, ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Σε λίγη ώρα (17.30) θα ξεκινήσει η αναμέτρηση Ατρόμητος-Πανθρακικός και στις 19.30 θα ακολουθήσει ο αγώνας Απόλλων-Ολυμπιακός.

    Νωρίτερα, ο ΟΦΗ επιβλήθηκε 2-1 του Παναιτωλικού.

    Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ έχει εύκολο έργο υποδεχόμενος τον Λεβαδειακό. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό, που θα φιλοξενήσει την Ξάνθη, ενώ ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό κι εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς.

    Παράλληλα, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα διεξαχθούν οι συναντήσεις ΟΦΗ-Παναιτωλικός, Καλλονή-Εργοτέλης, Αστέρας Τρίπολης-Βέροια, Πλατανιάς-Πανιώνιος.

    Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης (19.30).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 December 2013 - 15:30:24 UTC