Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίμηνη παράταση στους δήμους για εξόφληση οφειλών
  • [02] Στο 4,3% του εργατικού δυναμικού οι υποαπασχολούμενοι
  • [03] Επάνοδο στην ανάπτυξη το 2014 «βλέπει» ο Ιταλός πρωθυπουργός
  • [04] Κουραμπιές... για Γκίνες

  • [01] Δίμηνη παράταση στους δήμους για εξόφληση οφειλών

    Παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2014 δόθηκε στους δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τρίτους.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, απέστειλε σήμερα στις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας έγγραφο με το οποίο τους ενημερώνει για τη δίμηνη αυτή παράταση και τους καλεί να επωφεληθούν από αυτήν.

    [02] Στο 4,3% του εργατικού δυναμικού οι υποαπασχολούμενοι

    Σε 213.900 άτομα ή στο 4,3% του εργατικού δυναμικού της χώρας ανέρχονται το β' τρίμηνο εφέτος (από 130.000 άτομα ή το 2,6% του εργατικού δυναμικού το β΄ τρίμηνο 2010) οι υποαπασχολούμενοι μερικής απασχόλησης.

    Σε μέσα επίπεδα για το σύνολο του 2012, το ποσοστό για τη χώρα μας ήταν στο 3,8%, ακριβώς στο μέσο όρο (3,8%) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό προκύπτει από μια ειδική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) με βάση τρεις νέους συμπληρωματικούς δείκτες ανεργίας, που εισήγαγε η Eurostat, οι οποίοι καλύπτουν άτομα που αφενός έχουν κοινά χαρακτηριστικά με όσους χαρακτηρίζονται άνεργοι, σύμφωνα με τον καθιερωμένο ορισμό του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, αφετέρου, όμως, δεν ικανοποιούν όλα τα κριτήρια για να χαρακτηριστούν άνεργοι.

    Οι τρεις αυτοί δείκτες αναφέρονται στους υποαπασχολούμενους μερικής απασχόλησης, στα άτομα που αναζητούν εργασία αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμα προς εργασία και στα άτομα που είναι διαθέσιμα για εργασία αλλά δεν την αναζητούν.

    Κάθε δείκτης ορίζεται ως το ποσοστό των ατόμων της αντίστοιχης κατηγορίας ως προς το σύνολο του εργατικού δυναμικού.

    [03] Επάνοδο στην ανάπτυξη το 2014 «βλέπει» ο Ιταλός πρωθυπουργός

    Η πολιτική σταθερότητα των τελευταίων οκτώ μηνών στην Ιταλία εισέφεραν ένα «μέρισμα» που ανήλθε σε περίπου πέντε δισεκ. ευρώ, ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από το τέλος της χρονιάς, ο επικεφαλής της κυβέρνησης συμμαχίας Ενρίκο Λέτα. Ο ίδιος προέβλεψε ότι η ιταλική οικονομία το 2014 θα επιστρέψει στην ανάπτυξη.

    «Η Ιταλία βρίσκεται στην φάση της φυσιοθεραπείας για να μπορέσει να βγει από την κρίση», είπε ο Λέτα. «Δεν είμαστε πλέον στο πρώτων βοηθειών, ούτε στην κλίνη του νοσοκομείου».

    Πρόσθεσε ότι η Ιταλία «το 2013 κάλυψε τριάντα χρόνια καθυστέρησης» διότι «η γενιά των σαραντάρηδων ανέλαβε πρωταγωνιστικό ηγετικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας». Ο κεντροαριστερός πολιτικός, επικεφαλής μιας κυβέρνησης συμμαχίας, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι να χρησιμοποιηθούν τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για την μείωση των φόρων που καταβάλλουν τόσο οι εργοδότες, όσο και οι εργαζόμενοι. Είπε ακόμα πως πρόκειται να εφαρμοσθεί σε πιλοτική φάση η συμμετοχή των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια και στην διαχείριση των επιχειρήσεων, αρχίζοντας από τα Ιταλικά Ταχυδρομεία.

    [04] Κουραμπιές... για Γκίνες

    Ξεπέρασε τελικά τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάστηκε και καταναλώθηκε την Κυριακή στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

    Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό έγινε πραγματικότητα χθες το μεσημέρι και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 και πλέον κιλών, που έπρεπε να υπερβεί, για να καταλάβει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

    Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Περιπτέρου 15, παρευρέθηκε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και πλήθος κόσμου.

    Η ΔΕΘ-Helexpo, συνδέοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, συνεργάστηκε για την δημιουργία του κουραμπιέ με τον αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 December 2013 - 15:30:26 UTC