Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια
  • [02] «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες»
  • [03] «Εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ»
  • [04] Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μ. Θεοδωράκης
  • [05] Αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι "αιωνίων"

  • [01] Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια

    Σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, περιορισμούς στην κυκλοφορία, κλείσιμο σχολείων και κεντρικών θερμάνσεων, καθώς και μείωση της βιομηχανικής/βιοτεχνικής δραστηριότητας, τις ημέρες αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τζάκια, σόμπες κλπ. προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ.

    Ακολουθούν δυο υπουργικές αποφάσεις, του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου για δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για διπλάσιο αριθμό ημερών από τις ημέρες αυξημένης ρύπανσης και τη χορήγηση έκπτωσης 70 % στο ρεύμα για τις δομές αλληλεγγύης.

    Και οι αποφάσεις αυτές είναι προς δημοσίευση στο ΦΕΚ.

    [02] «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες»

    Ολοκληρώθηκε, μετά από τέσσερις ημέρες, η απολογία ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου 'Αμυνας Αντώνη Κάντα , για την υπόθεση των «ωφέλιμων αμοιβών» ύψους δεκάδων εκατομμυρίων για προμήθειες όπλων.

    Ο πρώην αξιωματούχος του ΥΕΘΑ, που οδηγείται πλέον στην φυλακή, καθώς ήδη έχει ληφθεί απόφαση για την προφυλάκιση του, όλες αυτές τις ημέρες όχι μόνο ομολόγησε στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο ότι έλαβε τεράστια ποσά ως μίζες, προκειμένου να εγκρίνει και να συναινέσει σε συγκεκριμένες επιλογές όπλων, αλλά φέρεται να έδωσε πολύτιμα στοιχεία που θα δρομολογήσουν εξελίξεις στην έρευνα των δύο δικαστικών λειτουργών. Χαρακτηριστική είναι η φράση που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα για το τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στο υπουργείο 'Αμυνας: «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες».

    Μάλιστα το άλλοτε στέλεχος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών ουσιαστικά μίλησε για ένα παρασκήνιο αρκετά σοκαριστικό, ακόμη και με «ξεχασμένα μετρητά» εντός του ελληνικού Πενταγώνου. Φέρεται συγκεκριμένα να περιέγραψε ότι κάποια στιγμή πήγε στο γραφείο του ένας αντιπρόσωπος εταιρείας προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων ο οποίος φεύγοντας, άφησε πίσω του ένα σακβουαγιάζ. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Κάντας τηλεφώνησε στον αντιπρόσωπο για να του πει για την ξεχασμένη τσάντα και τότε εκείνος του είπε ότι «είναι για σένα» και όταν την άνοιξε είδε ότι περιείχε 600.000 ευρώ.

    [03] «Εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ»

    Στο ύψος των 2,778 δισ. ευρώ (έναντι αρχικής πρόβλεψης για 2,710 δισ. ευρώ), διαμορφώθηκε το 11μηνο εφέτος το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, ποσό, πάντως, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι επιστροφές από τα κέρδη που είχαν οι κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από τα οποία, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τεκμαίρεται ότι είναι απόλυτα εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ με το κλείσιμο του έτους.

    Όμως, την ίδια ώρα, καταγράφεται σημαντική υστέρηση (κατά 200 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι) στις εισπράξεις από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα ενεργειακά προϊόντα, όπως και μείωση κατά 350 εκατ. ευρώ στις εισπράξεις από ΦΠΑ πετρελαιοειδών, παρά την εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

    [04] Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μ. Θεοδωράκης

    Στο Ιατρικό Κέντρο με λοίμωξη του αναπνευστικού εισήχθη σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Ο κ. Θεοδωράκης μετέβη στο νοσοκομείο επειδή ένιωσε αδιαθεσία και εμφάνισε υψηλό πυρετό.

    Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, η κατάσταση της υγείας του είναι υπό έλεγχο και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

    [05] Αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι "αιωνίων"

    Τον Ολυμπιακό υποδέχεται απόψε (19.30 Δ.Τ.) στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός για τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Άρη στον τελικό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 December 2013 - 17:30:23 UTC