Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εγγυητής της πορείας της χώρας, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Την απόσυρση του «25ευρου» θα ζητήσει η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ από τον Άδ. Γεωργιάδη
  • [03] ΚΚΕ: «Στάχτη στα μάτια των λαών» η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα
  • [04] Καμία απόλυση, το αίτημα της ΟΛΜΕ προς τον υπουργό Παιδείας
  • [05] Συνελήφθη ο Κ. Σακκάς από την Αντιτρομοκρατική
  • [06] Δεκαπέντε τραυματίες σε τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ
  • [07] Διατάχθηκε έρευνα για τη χορήγηση άδειας στον Χριστόδουλο Ξηρό
  • [08] Αποπληρώθηκαν οφειλές του Δημοσίου, ύψους 6,2 δισ. ευρώ
  • [09] Ξεκίνησε με καθυστέρηση η γρίπη στην Ελλάδα

  • [01] Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εγγυητής της πορείας της χώρας, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος

    «Δύναμη», που είναι «ιδιαίτερα χρήσιμη το πρώτο αυτό εξάμηνο» του 2014, το οποίο «είναι καθοριστικό για τα πάντα, γιατί κρίνεται η μοίρα της χώρας, αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζεται και η Ελλάδα ως Προεδρία στην ΕΕ» ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στη Βουλή.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εδώ, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα, κρέμεται η υπόθεση της σταθερότητας της κυβέρνησης και της χώρας» και πως «εδώ, στην πραγματικότητα, βρίσκεται η εγγύηση για την πορεία της χώρας». «Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» συνέχισε και εξήγησε πως επελέγη η σημερινή ημέρα, η πρώτη ημέρα των εργασιών της Βουλής, για την κοπή της πίτας, «γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μια ώρα» καθώς «ο χρόνος έχει πυκνώσει πάρα πολύ».

    [02] Την απόσυρση του «25ευρου» θα ζητήσει η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ από τον Άδ. Γεωργιάδη

    Την απόσυρση της διάταξης που αφορά στην επιβολή του ποσού των 25 ευρώ για την εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, θα ζητήσει η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Υγείας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της ΚΟ του κόμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

    Επιπλέον, στη συνεδρίαση «τέθηκε το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας της κυβέρνησης, με ενημέρωση των βουλευτών για όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, χωρίς αιφνιδιασμούς και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής».

    [03] ΚΚΕ: «Στάχτη στα μάτια των λαών» η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα

    «Η επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, αποτελούμενη από ευρωβουλευτές που έχουν ψηφίσει τα μέτρα σε βάρος των λαών της Ευρώπης, ρίχνει στάχτη στα μάτια των λαών, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την αθώωση της ίδιας της ΕΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «η επιτροπή επικεντρώνει την κριτική της στον τρόπο λειτουργίας της τρόικα και σε ορισμένες "αστοχίες" των μνημονίων, υπερασπιζόμενη ουσιαστικά τη στρατηγική της ΕΕ, που ξεκίνησε πριν την κρίση, υλοποιείται σε όλες τις χώρες και έχει στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, εξαθλιώνοντας τους λαούς».

    [04] Καμία απόλυση, το αίτημα της ΟΛΜΕ προς τον υπουργό Παιδείας

    Τα θέματα της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

    Ο Κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην γίνουν απολύσεις, ενώ όπως σημείωναν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, από τους 1.848 εκπαιδευτικούς που εντάχθηκαν αρχικά στο μέτρο της διαθεσιμότητας, οι 1.375 θα επανατοποθετηθούν μετά την αξιολόγησή τους σε θέσεις αντίστοιχες με αυτές που κατείχαν.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ζήτησε να μην γίνει καμία απόλυση και δήλωσε ότι δεν έλαβε καμία δέσμευση εκ μέρους του υπουργού, ενώ ?όπως είπε- αποκόμισε την εντύπωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν διασφαλίζονται εργασιακά. Σημειώνεται ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η Ομοσπονδία και οι τοπικές ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προκηρύξουν απεργίες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

    [05] Συνελήφθη ο Κ. Σακκάς από την Αντιτρομοκρατική

    Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Κώστας Σακκάς, για παραβίαση περιοριστικών όρων διαμονής που του είχαν επιβληθεί μετά από αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Ο Σακκάς είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Είχε αφεθεί ελεύθερος τον Ιούλιο μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρέωση εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρέωση διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

    [06] Δεκαπέντε τραυματίες σε τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

    Δεκαπέντε επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, τραυματίστηκαν ελαφρά σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα διόδια Νέων Μαλγάρων, με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με την Τροχαία, το λεωφορείο έπεσε στο πίσω μέρος φορτηγού, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, που ήταν σταθμευμένο στο δεξί μέρος του δρόμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 15 τραυματίες σοβαρότερα είναι ο οδηγός του λεωφορείου.

    [07] Διατάχθηκε έρευνα για τη χορήγηση άδειας στον Χριστόδουλο Ξηρό

    Την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση των μελών του συμβουλίου φυλακών Κορυδαλλού, που χορήγησαν την άδεια εξόδου στον κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου ύστερα από συνεννόηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

    Τα μέλη που συμμετείχαν στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ήταν η διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού, η κοινωνική λειτουργός και η αναπληρώτρια εισαγγελέας.

    [08] Αποπληρώθηκαν οφειλές του Δημοσίου, ύψους 6,2 δισ. ευρώ

    Τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 6,8 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό ενέκρινε κατά το 2013 το υπουργείο Οικονομικών. Στο ίδιο διάστημα το ποσό των πραγματικών πληρωμών προς τους ιδιώτες ανέρχεται σε 6,2 δισ. ευρώ.

    Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ήδη μεταβιβαστεί προς τους φορείς το 85% των συνολικών πόρων που προβλέπονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Το ποσό αυτό υπερβαίνει τον στόχο που είχε τεθεί στον Προϋπολογισμό του 2014 για χρηματοδοτήσεις ύψους 6,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

    [09] Ξεκίνησε με καθυστέρηση η γρίπη στην Ελλάδα

    Με καθυστέρηση ξεκίνησε φέτος η γρίπη στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη συνολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Παστέρ.

    Στα μέχρι σήμερα κρούσματα έχει ανιχνευθεί το πανδημικό στέλεχος γρίπης A(H1N1)pdm09. Οι τέσσερις πρώτοι ιοί γρίπης ανιχνεύθηκαν σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

    Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη Νότια Ελλάδα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων λοιπών αναπνευστικών ιών, εκτός του ιού της γρίπης. Συγκεκριμένα, από τις αρχές της επιτήρησης παρατηρείται παρουσία ρινοϊών και παραγρίπης, ενώ μετά την 50η εβδομάδα (9-15 Δεκ. 2013) καταγράφονται κρούσματα ανθρώπινου συγκυριακού ιού (RSV) τύπου Α και Β.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 January 2014 - 15:30:24 UTC