Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Μ. Μπαρόζο: Η ελληνική προεδρία της ΕΕ θα στεφθεί από επιτυχία
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Ξεκινάμε την προεδρία με τους καλύτερους οιωνούς
  • [03] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
  • [04] Κλειστό για 48 ώρες το ταμείο του «Γ. Γεννηματάς» για να μη καταβάλλονται τα 25 ευρώ
  • [05] Δύο νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα Νέα Μάλγαρα
  • [06] Ι. Στουρνάρας: Η ελληνική προεδρία ξεκινάει με τη χώρα μας να βρίσκεται σε ανάκαμψη
  • [07] Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ

  • [01] Ζ. Μ. Μπαρόζο: Η ελληνική προεδρία της ΕΕ θα στεφθεί από επιτυχία

    Την πεποίθησή του ότι η ελληνική προεδρία της ΕΕ «θα στεφθεί από επιτυχία» εξέφρασε σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει στην υφήλιο ότι δεν είναι μόνο ικανή να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και ότι πάντα συνεισφέρει και συνείσφερε με πολύτιμο τρόπο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Κύρια πρόκλησή μας είναι να υπάρξει στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους σχετικά με τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Είμαι βέβαιος, πρόσθεσε, ότι η ελληνική προεδρία θα χαρακτηριστεί από το ίδιο θάρρος, ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα που τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και οι Έλληνες πολίτες επέδειξαν ως απάντηση στην κρίση». Επισήμανε, δε, ότι η προεδρία της ΕΕ είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει στην υφήλιο ότι δεν είναι μόνο ικανή να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και ότι πάντα συνεισφέρει και συνείσφερε με πολύτιμο τρόπο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Ξεκινάμε την προεδρία με τους καλύτερους οιωνούς

    "Η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς", δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ (http://www.amna.gr).

    Παράλληλα, με τις προτεραιότητες της Ευρώπης "θα προωθήσουμε τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες", τονίζει λέγοντας ότι για τον Έλληνα πολίτη αυτό το εξάμηνο θα είναι το εξάμηνο της "στροφής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση" και αρχή της "αποκατάστασης των αδικιών" που έγιναν κατ' ανάγκην για να υπάρξουν τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Στο μέτωπο της ανεργίας η οποία σημειώνει "βάρβαρα ποσοστά", λέει ότι θα επιδιώξουμε "αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων", ενώ η ελληνική προεδρία "θα ενθαρρύνει" περισσότερες ευρωπαϊκές δράσεις για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Θα δοθεί "έμφαση", προσθέτει στην πολυδιάστατη θαλάσσια ανάπτυξη και τη Νότια Γειτονία, αλλά "πρέπει και η Ευρώπη να καταλάβει ότι είναι και νότια και μεσογειακή". Για τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που ενδέχεται να δυναμώσουν ενόψει των ευρωεκλογών, τον Μάιο, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι "αν η ΕΕ απαντήσει έμπρακτα στα μεγάλα ζητήματα της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των επενδύσεων, της ασφάλειας, της προστασίας των δικαιωμάτων, ο ευρωσκεπτικισμός θα πάρει την απάντηση που πρέπει να πάρει".

    [03] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Αθανασίου ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι εντός 100 ημερών θα λειτουργήσει φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους κακοποιούς και τρομοκράτες.

    Επίσης, έκανε λόγο και για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μη χορηγούνται άδειες σε καταδικασμένους για τρομοκρατία.

    [04] Κλειστό για 48 ώρες το ταμείο του «Γ. Γεννηματάς» για να μη καταβάλλονται τα 25 ευρώ

    Διήμερο κλείσιμο του ταμείου του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην επιβολή του μέτρου είσπραξης 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.

    Έτσι, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 14:00 το ταμείο του νοσοκομείου θα παραμείνει κλειστό. Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους ζητούν να υπάρξει «πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό χωρίς προϋποθέσεις», σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουμε τριπλοπληρώσει για την υγειονομική μας περίθαλψη, την ώρα της δουλειάς μας με τη φορολογία μας και με τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Δεν θα πληρώσουμε ξανά την ώρα της ανάγκης».

    Να καταργηθεί το 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και το 1 ευρώ για εκτέλεση συνταγής και να σταματήσει «η μετάθεση των πληρωμών Υγείας στις τσέπες κάθε ασφαλισμένου πολίτη», ζητά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

    [05] Δύο νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα Νέα Μάλγαρα

    Δύο γυναίκες, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ανασύρθηκαν νεκρές από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που συγκρούστηκε με φορτηγό νταλίκα, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κοντά στα διόδια Νέων Μαλγάρων.

    Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι δύο άτυχες γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία, που έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος, ενώ άλλοι 20 επιβάτες του λεωφορείου, ελαφρά τραυματισμένοι, διακομίστηκαν με οκτώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τους 20 τραυματίες σοβαρά τραυματισμένος είναι ο οδηγός του λεωφορείου.

    [06] Ι. Στουρνάρας: Η ελληνική προεδρία ξεκινάει με τη χώρα μας να βρίσκεται σε ανάκαμψη

    Η ελληνική προεδρία ξεκινάει με την χώρα μας να βρίσκεται σε ανάκαμψη και όχι σε κρίση, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας.

    Το 2013 πήγε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, τόσο στη δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και στο θέμα της ηπιότερης ύφεσης που επιτεύχθηκε, επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι τα περιθώρια των δεκαετών ομολόγων του δημοσίου υποχώρησαν κάτω από 600 μονάδες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.

    [07] Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ

    Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τον ΟΤΕ, με την αποχώρηση 1827 εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

    Σύμφωνα με τον ΟΤΕ υπολογίζεται, ότι η καθαρή ετήσια εξοικονόμηση από τη μείωση του προσωπικού ανέρχεται περίπου σε 94 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται δε, πως τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ καλύπτει το σύνολο του κόστους, περίπου 73,5 εκατ. ευρώ, των ασφαλιστικών εισφορών για την αυτασφάλιση των εργαζομένων που αποχώρησαν μέσω των προγραμμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 January 2014 - 17:30:23 UTC