Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη στην Αθήνα
  • [02] Ελεύθερος ο Έλληνας μηχανικός που είχε απαχθεί στη Γουινέα
  • [03] Σάλος στη Γαλλία για άρθρο του Newsweek
  • [04] Ένας νεκρός, πολλοί αγνοούμενοι και τραυματίες από την κακοκαιρία στην Ισπανία
  • [05] Πρωτοφανές κύμα ψύχους στις ΗΠΑ

  • [01] Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη στην Αθήνα

    Έκτακτες κυκλοφοριακές πρόκειται να τεθούν σε ισχύ αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω της τελετής έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύονται γι αύριο οι διαδηλώσεις και πορείες.

    [02] Ελεύθερος ο Έλληνας μηχανικός που είχε απαχθεί στη Γουινέα

    Απελευθερώθηκαν ο Έλληνας, πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου ALTHEA, ελληνικών συμφερόντων, σημαίας Marshall, και ο Ουκρανός πλοίαρχός του, οι οποίοι είχαν απαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου από δεκαμελή ομάδα πειρατών, που πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση στο πλοίο 35 ναυτικά μίλια νότια της Γουινέας. Το πλοίο είχε δεκαοχτώ μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων μοναδικός Έλληνας ήταν ο απαχθείς 65χρονος πρώτος μηχανικός.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία με επιστολή της προς την αρμόδια Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποίησε ότι οι δύο ναυτικοί ελευθερώθηκαν και ότι ο Έλληνας Μηχανικός αναμένεται να αφιχθεί σήμερα στην Αθήνα.

    [03] Σάλος στη Γαλλία για άρθρο του Newsweek

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί επέκρινε σήμερα ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό περιοδικό Newsweek με τίτλο «Η πτώση της Γαλλίας» και το οποίο έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στο διαδίκτυο, με τον υπουργό να σημειώνει ότι βρίθει «αμέτρητων λαθών».

    Ο Μοσκοβισί, που δήλωσε ότι αναπολεί με «θλίψη» τον καιρό που το αμερικανικό περιοδικό αποτελούσε «μια παγκόσμια αναφορά», εκτίμησε ότι το άρθρο αυτό είναι ένα «λιβελογράφημα» και μια «περίπτωση μελέτης για τις σχολές δημοσιογραφίας», αναφέροντας ότι η ανάγνωσή του προκαλεί «μια κάποια θυμηδία».

    «Αν η Γαλλία είναι τόσο αποκρουστική όσο λέει η συντάκτρια του άρθρου, θα υπήρχαν περισσότερες από 4.000 αμερικανικές εταιρείες στη χώρα μας;», διερωτήθηκε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

    [04] Ένας νεκρός, πολλοί αγνοούμενοι και τραυματίες από την κακοκαιρία στην Ισπανία

    Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει τις ακτές της δυτικής Ευρώπης και το Μαρόκο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο στην Ισπανία, όπου άλλοι δύο παραμένουν αγνοούμενοι αφού παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα στις ακτές της Γαλικίας.

    Κύματα ύψους πολλών μέτρων εξακολουθούν να σαρώνουν τα παράλια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων που παρασύρθηκαν ενώ έκαναν περίπατο στην παραλία του Βαλντοβίνιο, στην περιοχή της Λα Κορούνια.

    Νωρίτερα, η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης είχε ανακοινώσει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι βρέθηκε νεκρός στην παραλία του Βαλντοβίνιο ένας 67χρονος κάτοικος της κοινότητας αυτής. Οι δύο αγνοούμενοι είναι ο κουνιάδος του και η ανιψιά του. Όλοι τους παρασύρθηκαν ενώ στέκονταν σε έναν απόκρημνο βράχο, πλάι στη θάλασσα.

    Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε σημάνει "κόκκινο συναγερμό" -το ανώτατο επίπεδο- προειδοποιώντας ότι τα κύματα θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος τα 9 μέτρα.

    [05] Πρωτοφανές κύμα ψύχους στις ΗΠΑ

    Περισσότεροι από 158 εκατομμύρια Αμερικανοί (πάνω από το μισό του πληθυσμού των 317.420.000 πολιτών) συνεχίζουν να πλήττονται σήμερα από ένα κύμα ψύχους χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ, που εκτείνεται από τη Μινεσότα (στα βόρεια της χώρας) έως τη Τζόρτζια (στα νοτιοανατολικά) με τις πολικές θερμοκρασίες να προκαλούν σωρεία προβλημάτων, ιδίως στις μεταφορές.

    Ο υδράργυρος έδειξε σήμερα -22 βαθμούς Κελσίου στο Σικάγο, με τους ανέμους να τον ρίχνουν στους -33 βαθμούς Κελσίου, -15 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Εμπάρας (στη Μινεσότα, στα βόρεια των ΗΠΑ), όπου χθες καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία στην χώρα, τα θερμόμετρα σήμερα έδειξαν -28 βαθμούς Κελσίου (αίσθηση σαν -37 βαθμοί). Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στον αμερικανικό νότο, καθώς στο Νάσβιλ ο υδράργυρος έπεσε στους -14 βαθμούς Κελσίου και στην Ατλάντα στους -12 βαθμούς. Πρόκειται για θερμοκρασίες πρωτόγνωρες εδώ και 20 χρόνια.

    Στη Νέα Υόρκη η θερμοκρασία κατέρριψε σήμερα ρεκόρ 100ετίας, καθώς στο Σέντραλ Παρκ ο υδράργυρος βούτηξε στους -15,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες. Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε στις 07:58 το πρωί (τοπική ώρα) καταρρίπτοντας κατά σχεδόν έναν βαθμό το προηγούμενο ρεκόρ των -14,4 βαθμών Κελσίου που σημειώθηκε πριν από 118 χρόνια, στις 7 Ιανουαρίου του 1896.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 January 2014 - 21:30:22 UTC