Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε σκληρό τόνο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την απουσία του Αλ. Τσίπρα από την τελετή ανάληψης της Προεδρίας
  • [02] Φ. Κουβέλης: Η ελληνική Προεδρία να αποδείξει ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Εκεί που τελειώνει η σοβαρότητα αρχίζει ο "πολιτικός" λόγος της ΝΔ»
  • [04] Επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας
  • [05] Δήλωση Σ. Κεδίκογλου για την άρνηση Αλ. Τσίπρα να παραστεί στην τελετή ανάληψης της ελληνικής Προεδρίας
  • [06] Μ. Μπόση: Η καινούργια μορφή τρομοκρατίας δεν έχει σχέση με εκείνη του παρελθόντος
  • [07] Έως τις 17 Ιανουαρίου παρατείνουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • [08] Αθώος ο Κ. Σακκάς για την κατηγορία της παραβίασης περιοριστικού όρου
  • [09] Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσοκομειακή κάλυψη σε ανασφάλιστους και οφειλέτες με προβλήματα υγείας
  • [10] Η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ «αναγεννάται» μέσα από τις στάχτες της
  • [11] Οι δράσεις του υπουργείου Οικονομικών στην ελληνική Προεδρία
  • [12] Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Ι. Στουρνάρας για την απόδοση του ελληνικού ομολόγου
  • [13] Η ανεργία διατηρείται στην Ευρωζώνη, ωστόσο οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται
  • [14] Eurostat: Στο 27,4% η ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο
  • [15] Έξι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε λειτουργία απο τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
  • [16] Ανησυχία στις Βρυξέλλες για την απομάκρυνση αστυνομικών και εισαγγελικών λειτουργών στην Τουρκία
  • [17] Τον χειμώνα θα διεξαχθεί το Μουντιάλ 2022

  • [01] Σε σκληρό τόνο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την απουσία του Αλ. Τσίπρα από την τελετή ανάληψης της Προεδρίας

    Σε σκληρό τόνο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από την τελετή ανάληψης της ελληνικής Προεδρίας. Σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως η απουσία του Αλέξη Τσίπρα «καταδεικνύει τη βαθιά περιφρόνησή του στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία όμως διεκδικεί ρόλο θέτοντας υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!».

    Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «όσον αφορά τις αλληλοκατηγορίες για τα θέματα τρομοκρατίας, σήμερα που η χώρα μας αναλαμβάνει επισήμως την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην πατρίδα μας, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα συγκρούσεις για τη συντήρηση ενός τεχνητού διπολισμού που δεν προσφέρει το παραμικρό στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών».

    [02] Φ. Κουβέλης: Η ελληνική Προεδρία να αποδείξει ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες

    «Η ελληνική Προεδρία καλείται να αποδείξει ότι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, η χώρα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά ζητήματα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε δήλωσή του με αφορμή την επίσημη τελετή ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Κουβέλης προσθέτει ότι οι κυρίαρχες πολιτικές της δογματικής λιτότητας, της εθνοκεντρικής θεώρησης και του κρατικού ηγεμονισμού -όπως αναφέρει- πρέπει να αλλάξουν και πως το βασικό μήνυμα της ελληνικής Προεδρίας «πρέπει να είναι η αλλαγή πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, με προτεραιότητα τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική προστασία».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Εκεί που τελειώνει η σοβαρότητα αρχίζει ο "πολιτικός" λόγος της ΝΔ»

    «Εκεί που τελειώνει η σοβαρότητα αρχίζει ο "πολιτικός" λόγος της ΝΔ» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία απαντά στις επικρίσεις του κυβερνώντος κόμματος για τη στάση του στο πρόβλημα της τρομοκρατίας και για τη στήριξη που παρέχουν στην υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα ξένοι παράγοντες.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αν και μας έχει συνηθίσει σε παραληρήματα το γραφείο Τύπου της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ως ακραίους και τρομοκράτες σχεδόν όλους όσους υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, δεν αρκείται σε αυτό και σήμερα ξεπερνάει τον εαυτό του φτάνοντας να καταγγείλει και όσους τον υποστηρίζουν στην Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

    [04] Επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας

    Με την επίσημη υποδοχή του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κολεγίου των Επιτρόπων, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,άρχισε, στο Ζάππειο Μέγαρο η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας.

    Αυτή την ώρα πραγματοποιείται τογεύμα των Επιτρόπων με το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο. Στη συνέχεια θα υπάρξει κοινή συνάντηση των επισήμων.

    Για τις 16:15 είναι προγραμματισμένη η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αμέσως μετά θα γίνει η κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Στις 16:00, θα αρχίσουν και οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας: Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων και Ενέργειας, Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος.

    Στους ξένους ανταποκριτές έδωσαν ήδη συνεντεύξεις οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερώσουν για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

    [05] Δήλωση Σ. Κεδίκογλου για την άρνηση Αλ. Τσίπρα να παραστεί στην τελετή ανάληψης της ελληνικής Προεδρίας

    «Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα συμπλέγματά του?» δήλωσε για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Σίμος Κεδικογλου σχολιάζοντας την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικης αντιπολιτευσης να μην παραστεί στην επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας.

    «Ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα που αρνείται να παραστεί στην τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Πατρίδα του!» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [06] Μ. Μπόση: Η καινούργια μορφή τρομοκρατίας δεν έχει σχέση με εκείνη του παρελθόντος

    «Το κεφάλαιο της παλαιάς μορφής τρομοκρατίας έχει κλείσει τελείως και η καινούργια μορφή τρομοκρατίας δεν έχει σχέση με εκείνη του παρελθόντος» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μαίρη Μπόση, αναφορικά με την εξαφάνιση του καταδικασμένου σε ισόβια για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλου Ξηρού.

    «Ο Ξηρός ανήκει σε μια παλαιότερη μορφή βίας, που είχε κάποιες ιδεολογικές αναφορές. Οι νέες οργανώσεις τώρα, αυτές που δρουν, είναι απαλλαγμένες από τις ιδεολογίες του παρελθόντος και έχουν πολλές και διαφορετικές τάσεις και απόψεις ή προσωπικές απόψεις. Συχνά-πυκνά βλέπουμε μηδενισμό έως άκρατη χρήση βίας» σημειώνει η κ. Μπόση και προσθέτει: «Συχνά διαβάζω στα κείμενα της λεγόμενης «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ότι η έννοια Αριστερά ή άκρα αριστερά τους βρίσκει εχθρικά διακείμενους. Ο Ξηρός και το σύνολο της «17ης Νοέμβρη» είχαν τοποθετήσει τον εαυτό τους σε ένα ιδεολογικό χώρο της άκρας αριστεράς. Συνεπώς αυτές οι δύο πλευρές θα πρέπει να βρουν ένα κοινό λόγο. Βέβαια μπορούν να συμφωνήσουν στο αποτέλεσμα του λόγου που είναι η βία».

    [07] Έως τις 17 Ιανουαρίου παρατείνουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Παρατείνουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έως και τις 17 Ιανουαρίου, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ). Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

    Πάντως, την Παρασκευή αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, που θα ρυθμίζει τις διαδικασίες μετατροπής του ΕΟΠΥΥ, από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας.

    [08] Αθώος ο Κ. Σακκάς για την κατηγορία της παραβίασης περιοριστικού όρου

    Αθώος, κατά πλειοψηφία, κρίθηκε απο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Κώστας Σακκας, που συνελήφθη χθες για παραβίαση περιοριστικών όρων.

    Ο νεαρός, κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" βρέθηκε στο εδώλιο καθώς διανυκτερεύσε στο σπιτι φίλης του, γεγονός που κρίθηκε ως παραβίαση του όρου υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που είχε δηλώσει.

    Ο Σακκάς είχε κρατηθεί προφυλακισμένος επί 31 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος πριν λίγους μήνες μετά από απεργία πείνας, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    [09] Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσοκομειακή κάλυψη σε ανασφάλιστους και οφειλέτες με προβλήματα υγείας

    Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ασφαλισμένων που οφείλουν στα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

    Η νέα ρύθμιση θα θεσμοθετηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

    Η ρύθμιση καλύπτει συνολικά 22 κατηγορίες δικαιούχων, με εισοδηματικά κριτήρια.

    Το εισοδηματικό όριο καθορίζεται στις 6.000 ευρώ ετησίως, με προσαύξηση 50% για άτομα με ειδικές ανάγκες, 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του δικαιούχου και 30% για προστατευόμενα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών.

    Προβλέπονται επίσης διαφοροποιήσεις στα εισοδηματικά κριτήρια για όσους αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες και περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που οφείλουν εισφορές προς τον ασφαλιστικό φορέα τους, η κάλυψη θα ισχύει, είτε βρίσκεται σε αδράνεια η επιχείρηση, είτε λειτουργεί αντιμετωπίζουν όμως σοβαρές παθήσεις ή έχουν ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης.

    [10] Η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ «αναγεννάται» μέσα από τις στάχτες της

    «Στην οικογένεια της ΚΡΙ ΚΡΙ είμαστε συγκλονισμένοι από το συμβάν. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Με την υποστήριξη των ανθρώπων μας, που απέδειξαν για άλλη μια φορά την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία, την υποστήριξη των γαλακτοπαραγωγών του νομού Σερρών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των πελατών μας, θα τα καταφέρουμε. Από σήμερα κιόλας προχωράμε με συντονισμένα βήματα για τη δυναμική αναδιοργάνωση της παραγωγής μας προκειμένου να καλύψουμε αμέσως τις ανάγκες των πελατών μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής αξίας στους καταναλωτές μας. Μπορεί η φωτιά να έκαψε τις εγκαταστάσεις μας, αλλά άναψε ακόμα περισσότερο την πίστη, τη θέληση και το όραμα των ανθρώπων της ΚΡΙ ΚΡΙ. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράστασή σας».

    Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που άρθρωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ Παναγιώτης Τσινάβου, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης και με τους καπνούς να «τυλίγουν» ακόμη τη μεγάλη γαλακτοβιομηχανία. Ήταν ανήμερα των Χριστουγέννων, μία ημέρα μετά την πυρκαγιά που μέσα σε λίγα λεπτά «καταβρόχθισε» μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

    [11] Οι δράσεις του υπουργείου Οικονομικών στην ελληνική Προεδρία

    «Αναλαμβάνουμε την Προεδρία όχι ως χώρα σε κρίση, αλλά ως χώρα σε ανάκαμψη» ανέφερε σε ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους των διεθνών ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της έναρξης της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

    «Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί πραγματική πρόκληση για την Ελλάδα. Τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Προεδρία είναι σύνθετα και απαιτητικά, ιδιαίτερα εάν αναλογιστούμε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ολοκληρώνονται τον Απρίλιο. Επομένως, η Προεδρία μας θα είναι, εκ των πραγμάτων, εμπροσθοβαρής» ανέφερε ο υπουργός.

    Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να κινείται σε τροχιά δημοσιονομικής εξυγίανσης και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι ήδη ορατά. Τα ποσοστά ανεργίας έχουν σταθεροποιηθεί, αν και στο πρόσφατο παρελθόν ανήλθαν σε ανεπίτρεπτα υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στις χώρες εκείνες που εφαρμόζουν προγράμματα προσαρμογής. Η ευρύτερη κοινωνική κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Για τον λόγο αυτόν, υπογράμμισε ότιπροβάλλει επιτακτική η ανάγκη να επικεντρωθούν οι πολιτικές στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διασφάλιση της σταθερότητας και ευημερίας για όλους τους πολίτες.

    «Προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι η ομαλή ροή χρηματοδότησης της οικονομίας. Η Ελλάδα έχει διανύσει μια μακρά και επίπονη πορεία από το 2009. Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας, κατορθώσαμε να σταθούμε όρθιοι» πρόσθεσε ο υπουργός.

    Ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε αναλυτικά, κατά τομείς, τις επιμέρους δράσεις στον τομέα του, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

    [12] Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Ι. Στουρνάρας για την απόδοση του ελληνικού ομολόγου

    Στα επίπεδα του 2010 «επιστρέφει» η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου στη δευτερογενή αγορά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνούς οικονομικού πρακτορείου, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κυμαίνονταν στο 7,63%. Ιστορικά, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κυμαίνονταν στα επίπεδα αυτά στις αρχές του 2010. Πριν δηλαδή ενταχθεί η Ελλάδα στο μηχανισμό του μνημονίου. Παραμονές της υποβολής αίτησης ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από την τότε κυβέρνηση, στις αρχές Μαίου 2010, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου είχε εκτιναχθεί στο 12,5%. Μετά την υποχώρηση της απόδοσης του ελληνικού ομολόγου το περιθώριο (διαφορά απόδοσης από το αντίστοιχο γερμανικό) συρρικνώνεται στο 5,76%.

    Παρά ταύτα ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα το πρωί με ξένους δημοσιογράφους εφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος κάνοντας λόγο για «περιορισμένη πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014». Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα θα επιχειρήσει να δανειστεί από τις αγορές πιθανότατα με την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου. Επισήμανε δε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη προκειμένου να αποφανθεί κατά πόσον η χώρα θα χρειαστεί και ένα νέο δάνειο από τον μηχανισμό στήριξης προκειμένου να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014- 15 το οποίο ανέρχεται σε 11 δισ. ευρώ. Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι θα ήταν ιδανικό για τη χώρα να μην χρειαστεί ένα νέο δάνειο από την τρόικα.

    [13] Η ανεργία διατηρείται στην Ευρωζώνη, ωστόσο οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται

    Οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, που αποτελούν ένα μέτρο για την καταναλωτική ζήτηση, αυξήθηκαν κατά 1,4% μετά από μείωση 0,4% τον Οκτώβριο, καταγράφοντας την ταχύτερη μηνιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2011. Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2012, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,6%, μετά από μείωση 0,3% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2008. Για την Ελλάδα τα τελευταία στοιχεία που καταγράφονται είναι του Οκτωβρίου και δείχνουν ότι ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε μείωση κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο και κατά 0,9% έναντι του Οκτωβρίου 2012.

    Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης -η Γερμανία και η Γαλλία- σημείωσαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο 1,5% και 2,1%, αντίστοιχα, παρά την επιδείνωση του καταναλωτικού και επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία τον ίδιο μήνα. Οι λιανικές πωλήσεις συνέχισαν να βελτιώνονται στην Πορτογαλία και την Ισπανία, με τον όγκο τους να αυξάνεται σε σύγκριση με τον Οκτώβριο κατά 3,1% και 1,9%, αντίστοιχα. Η αύξηση στην Πορτογαλία ήταν και η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη.

    [14] Eurostat: Στο 27,4% η ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

    Στο 27,4% διαμορφώθηκε η εποχικά προσαρμοσμένη ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2013, σημειώνοντας ελαφρά αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο (27,3%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Εξάλλου, σταθερή στο 12,1% παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον Οκτώβριο (δεν σημειώνεται μεταβολή από τον Απρίλιο του 2013), ενώ στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παραμένει σταθερή στο 10,9%, από τον περασμένο Μάιο. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

    [15] Έξι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε λειτουργία απο τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

    Έξι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες τέθηκαν σε λειτουργία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και την αποφυγή επίσκεψής τους στις εφορίες.

    Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αυτές είναι:

    1.Δήλωση Απόδοσης Προκαταβλητέου Φόρου στις Αμοιβές Αρχιτεκτόνων & Μηχανικών.

    2.Δήλωση Απόδοσης Παρακρατούμενου Φόρου Εισοδήματος Εργολάβων.

    3. Δήλωση Απόδοσης Παρακρατούμενου Φόρου από Προμήθειες κάθε είδους αγαθών ή Παροχής Υπηρεσιών από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, κτλ.

    4. Γενική και Συγκεντρωτική Εικόνα Ρυθμίσεων (στην επιλογή Προσωποποιημένης Πληροφόρησης) και εκτύπωσης της «Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής» για την πληρωμή σε Τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ στη διεύθυνσηhttps://www1.gsis.gr/taxisnet/info.

    5. Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για Φυσικά Πρόσωπα. Εκδίδεται για κάθε Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) χωριστά. Για το έτος 2014 χορηγείται πιστοποιητικό για τα έτη 2010-2013,https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx.

    6. Συμφωνητικά Μίσθωσης και Αποδεικτικό Υποβολής. Υποβολή- Αποδοχή δηλώσεων στοιχείων μισθώσεων ακίνητης περιουσίας, στις οποίες ο πολίτης εμφανίζεται ως εκμισθωτής ή μισθωτής. Η υποβολή γίνεται στη διεύθυνση www1.gsis.gr/sgsisapps/plcs μέσω ηλεκτρονικής φόρμας.

    [16] Ανησυχία στις Βρυξέλλες για την απομάκρυνση αστυνομικών και εισαγγελικών λειτουργών στην Τουρκία

    Την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, οι οποίες αφορούν τις μεταθέσεις και απομακρύνσεις αστυνομικών και εισαγγελικών λειτουργών, εξέφρασε σήμερα εκπρόσωπος της.

    Ερωτηθείς σχετικά ο Ολιβιέ Μπαγί δήλωσε ότι οι εξελίξεις αυτές θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τις εν εξελίξει έρευνες και τη δυνατότητα της αστυνομίας και της δικαιοσύνης να διεξάγουν τις έρευνες κατ' ανεξάρτητο τρόπο.

    «Από τις 17 Δεκεμβρίου που ξεκίνησαν τα γεγονότα έχουμε εκφράσει ανησυχίες για αυτές τις εξελίξεις», είπε ο ίδιος εκπρόσωπος και τόνισε ότι η απομάκρυνση πολλών αστυνομικών τις τρεις τελευταίες βδομάδες και των 350 στην Άγκυρα την περασμένη Δευτέρα προκαλούν ανησυχία.

    [17] Τον χειμώνα θα διεξαχθεί το Μουντιάλ 2022

    Εντυπωσιακή εξέλιξη σημειώθηκε, σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Μουντιάλ 2022, που έχει ανατεθεί στο Κατάρ.

    Όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκερ, η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά όπως εκτίμησε «μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Ιανουαρίου, το αργότερο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 January 2014 - 13:30:29 UTC