Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του 25ευρου για τα νοσήλια, του εισιτηρίου των 5 ευρώ και του 1 ευρώ ανά συνταγή
  • [02] Π. Κουκουλόπουλος: Κεντρικό πρόβλημα η διαδικασία εξυγίανσης των τραπεζών
  • [03] Συνομιλία του πρωθυπουργού με ξένους δημοσιογράφους
  • [04] Ι. Στουρνάρας: Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην πρόεδρο του ΤΧΣ
  • [05] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το μεσημέρι
  • [06] Ν. Βούτσης προς Β. Σταϊνμαγερ: Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων μυρίζει αίμα
  • [07] Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των πανεπιστημίων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας
  • [08] Γερούν Ντάισελμπλουμ: Εντός πορείας ο δημοσιονομικός στόχος της Ελλάδας
  • [09] Economist: Το «προβληματικό παιδί» των χαμένων οικονομικών στόχων, ξεπερνά όλες τις προσδοκίες
  • [10] «Σεβασμός και υποστήριξη στην Ελλάδα», η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών
  • [11] Ο Σνόουντεν δεν είναι απλώς κάποιος που κατήγγειλε ατασθαλίες, τόνισε ο αρχηγός του FBI

  • [01] Τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του 25ευρου για τα νοσήλια, του εισιτηρίου των 5 ευρώ και του 1 ευρώ ανά συνταγή

    Την κατάργηση της καταβολής των 25 ευρώ από τους εισαγόμενους στα νοσοκομεία για νοσηλεία, αλλά και την καταβολή των 5 ευρώ ως αμοιβή εξετάστρων για τα εξωτερικά τους ιατρεία και του 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή, ζητά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

    [02] Π. Κουκουλόπουλος: Κεντρικό πρόβλημα η διαδικασία εξυγίανσης των τραπεζών

    «Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει, αν χρειαστεί, να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε ειδικά αυτές οι δίκες που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος να ολοκληρωθούν γρήγορα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρης Κουκουλόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει με έμφαση ότι «οι θεσμοί στην Ελλάδα λειτουργούν και λειτουργούν με έναν τρόπο που όλο και περισσότερο είναι εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις της κοινωνίας και των πολιτών».

    «Η διαδικασία εξυγίανσης των τραπεζών είναι το κεντρικό οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας» τονίζει ο κ. Κουκουλόπουλος.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τονίζει επίσης ότι «το κεντρικό πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας και το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, είναι το πρόβλημα ρευστότητας. Η ρευστότητα δεν υπάρχει πουθενά και οι τράπεζες δεν μπορούν να ανοίξουν περπατησιά σε αυτό τον κρίσιμο τομέα όσο είναι κολλημένες από ανάλογες υποθέσεις, και δεν αναφέρομαι ποινικά. Είναι μεγάλα τα βαρίδια που έχουμε και πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναδιαρθρωθούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και τώρα είναι η ώρα, γιατί τώρα οι τράπεζες όλες είναι σε ποσοστά πάνω από 85% σε χέρια του Δημοσίου».

    [03] Συνομιλία του πρωθυπουργού με ξένους δημοσιογράφους

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς δήλωσε σήμερα σε μια συζήτηση με ξένους δημοσιογράφους ότι τα δύο τρίτα του πρωτογενούς πλεονάσματος του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, θα αξιοποιηθούν υπέρ «των πολιτών οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση», ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο θα διατεθεί για την «εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους», όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός επανέλαβε μιλώντας στους ξένους δημοσιογράφους τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ μιας νέας ελάφρυνσης χρέους: «αφού κάναμε τη δουλειά μας, πρέπει και εκείνοι να κάνουν τη δική τους», είπε αναφερόμενος στην δέσμευση της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να εξετάσουν την περαιτέρω λήψη μέτρων για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος σε περίπτωση που καταγραφόταν πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα.

    [04] Ι. Στουρνάρας: Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην πρόεδρο του ΤΧΣ

    Πλήρη κάλυψη στην Αναστασία Σακελλαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, παρέσχε ο Γιάννης Στουρνάρας.

    Ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, δήλωσε τα εξής:

    «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κ. Σακελλαρίου στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα».

    Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι έκανε ενημέρωση στον πρωθυπουργό ενόψει της έλευσης της τρόικας τις επόμενες ημέρες.

    [05] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το μεσημέρι

    Συνάντηση θα έχουν αύριο το μεσημέρι στις 14:00 ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Κατά τις ίδιες πηγές, η ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιείται ενόψει και της επιστροφής της τρόικας, θα είναι ευρεία και θα εξεταστούν θέματα της επικαιρότητας, κοινωνικά ζητήματα, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν στην ελληνική Προεδρία της ΕΕ.

    [06] Ν. Βούτσης προς Β. Σταϊνμαγερ: Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων μυρίζει αίμα

    Να συνεχίσει την πολιτική ανάπτυξης και να μην ξαναγυρίσει στον δρόμο του δανεισμού, κάλεσε την Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο σύντομα θα βγει η χώρα από τη κρίση.

    Αντίθετα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης τόνισε την ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, καθώς προήλθε, όπως είπε, από άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα, με μίζες και ύποπτες συναλλαγές, και έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις πουμυρίζουναίμα και για Ελλάδα που είναι στα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής.

    Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι είναι άλλο οι διαρθρωτικές αλλαγές και άλλο η τρόικα, και τόνισε «ότι δεν έχει άλλα να δώσει ο ελληνικός λαός».

    [07] Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των πανεπιστημίων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας

    Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των τριών από τα οκτώ πανεπιστήμια που εντάχθηκαν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, το οποίο οδήγησε στις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων των ιδρυμάτων το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

    Οπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε: «Κατά τη συζήτηση καταδείχτηκε από την πλευρά της νομικής υποστήριξης των πανεπιστημίων ο οικονομικά ασύμφορος, ακαδημαϊκά επιζήμιος, διοικητικά ατεκμηρίωτος, κοινωνικά επιβλαβής και συνταγματικά αβάσιμος χαρακτήρας του μέτρου της διαθεσιμότητας, το οποίο ελήφθη παρά τις περί του αντιθέτου μελέτες, εισηγήσεις και γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων επιτροπών των ιδρυμάτων. Κυρίως, όμως, αυτό που καταδείχτηκε ενώπιον της Ολομέλειας ήταν η βλάβη που υπέστησαν τα πανεπιστήμια από την εφαρμογή του μέτρου και κατ' επέκταση οι αρνητικές επιπτώσεις του στο δημόσιο συμφέρον».

    [08] Γερούν Ντάισελμπλουμ: Εντός πορείας ο δημοσιονομικός στόχος της Ελλάδας

    «Η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας».

    Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και αναφερόμενος στην κατάσταση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι «από απόψεως δημοσιονομικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά επί πολλά, πολλά χρόνια».

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε «ως αναγκαίο, αν και δύσκολο, επόμενο βήμα το άνοιγμα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αλλά και την αλλαγή της οικονομικής δομής της χώρας».

    [09] Economist: Το «προβληματικό παιδί» των χαμένων οικονομικών στόχων, ξεπερνά όλες τις προσδοκίες

    Με ασυνήθιστη ροή καλών ειδήσεων ξεκινά το 2014 η Ελλάδα, το μέχρι πρότινος «προβληματικό παιδί» των χαμένων οικονομικών στόχων, που τώρα ξεπερνά όλες τις προσδοκίες, σύμφωνα με τη στήλη «Charlemagne» του βρετανικού περιοδικού The Economist, που αναφέρεται στο πρωτογενές πλεόνασμα, τη συρρίκνωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, την πιθανότητα επιστροφής της στις αγορές εντός του έτους και την απομάκρυνση του κινδύνου εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

    Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι άλλοτε οργισμένοι γερμανοί αξιωματούχοι τώρα χαιρετίζουν ως σωτήρα της χώρας του, και του ευρώ, τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ευρωπαίοι αξιωματούχοι έφθασαν στην Αθήνα για την τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας για να επαινέσουν τη χώρα και όχι για να την «θάψουν».

    Ωστόσο, η οικονομική και η πολιτική κατάσταση της χώρας παραμένει προβληματική, τονίζεται στο δημοσίευμα.

    Ο Economist επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση της οικονομίας και η επανίδρυση του κράτους χρειάζεται χρόνο και αποφασιστικότητα, όμως ο κ. Σαμαράς δεν έχει τίποτε από τα δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. «Ο φωτογενής και πανούργος αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας» είναι πανευρωπαϊκός υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Αλλά μία νίκη του κ. Τσίπρα στις εκλογές θα μπορούσε να υπονομεύσει τον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό του κ. Σαμαρά», προειδοποιεί ο Economist τονίζοντας ότι από το 2015 η Ευρωπαϊκή Ένωση η ΕΕ είναι πιθανόν να πρέπει να συνδιαλλαγεί με τον κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργό, ή τουλάχιστον ως ρυθμιστή.

    [10] «Σεβασμός και υποστήριξη στην Ελλάδα», η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών

    «Σεβασμός και υποστήριξη στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην Αθήνα.

    Η επίσκεψη περιγράφεται ως ένδειξη υποστήριξης προς την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επισημαίνεται ότι ο κ. Σταϊνμάγερ τόνισε ότι η ΕΕ χρειάζεται «μια ικανή και με αυτοπεποίθηση ελληνική Προεδρία».

    Αναφέρεται δε, ότι επιθυμούσε με την επίσκεψή του, να διαμορφώσει ο ίδιος εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

    [11] Ο Σνόουντεν δεν είναι απλώς κάποιος που κατήγγειλε ατασθαλίες, τόνισε ο αρχηγός του FBI

    Ο Έντουαρντ Σνόουντεν δεν πρέπει απλά να θεωρείται ένα πρόσωπο που κατήγγειλε ατασθαλίες, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η «καταιγίδα» που προκάλεσε, δήλωσε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης που είναι σε εξέλιξη.

    Ο επικεφαλής του FBI απέρριψε τις πρόσφατες εκκλήσεις για επίδειξη επιείκειας έναντι του πρώην τεχνικού συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε την έκταση καθώς και πολλές πτυχές των προγραμμάτων παρακολουθήσεων των επικοινωνιών της NSA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 January 2014 - 15:30:27 UTC