Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνείται τις κατηγορίες ο Δημ. Κοντομηνάς
  • [02] Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • [03] Π. Σκοτινιώτης: «Η αυτοδιοίκηση να παίξει τον ρόλο της αιχμής στην εθνική ανασυγκρότηση»
  • [04] Συνελήφθη ο εκδότης Γ. Κουρής για χρέη προς το Δημόσιο
  • [05] Έως τις 17 Ιανουαρίου η απόφαση για τη «Λευκή Εβδομάδα»
  • [06] Όλι Ρεν: «Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, για να μην μεταδοθεί η κρίση»
  • [07] Νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα
  • [08] Το Δημόσιο άντλησε ποσό 1,625 δισ. ευρώ, μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων
  • [09] Η Κωνσταντινούπολη του Κενάν, του Ερντογάν και του Φιλιππίδη...
  • [10] Σύσκεψη για τη γρίπη στο υπουργείο Υγείας

  • [01] Αρνείται τις κατηγορίες ο Δημ. Κοντομηνάς

    Ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) είναι το εάν και με τι όρους θα χορηγήσει δάνειο, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που άρχισε στις 10:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 11:30.

    Ο επιχειρηματίας φέρεται κατά το κατηγορητήριο να προκάλεσε ζημιά στο ΤΤ 16 εκατ. ευρώ από επισφαλείς δανειοδοτήσεις. Επιπλέον, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ζημιά 138 εκατ. για την υπόθεση της εξαγοράς του 50% της Bestline, εταιρείας συμφερόντων Δ. Κοντομηνά, από το ΤΤ για την υλοποίηση προγράμματος πιστωτικών καρτών.

    Ο επιχειρηματίας φέρεται να αμφισβητεί το σκεπτικό του εισαγγελικού πορίσματος και να υποστηρίζει ότι για τα δάνεια έβαλε ενέχυρο μετοχές, αλλά και προσημειώσεις σε ακίνητα. Δέχεται ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους, πλην όμως τονίζει ότι προτίθεται να προβεί σε ρυθμίσεις.

    Ο επιχειρηματίας, επίσης, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ροή χρήματος προς τους ατομικούς του λογαριασμούς, και ότι όλες οι κινήσεις ποσών αφορούν εταιρικές συναλλαγές.

    Εξάλλου, Διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, προέκυψε ως προς την προσωρινή κράτηση, ή μη, του επιχειρηματία.

    [02] Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Έως και τις 24 Ιανουαρίου συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροι του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, με αποτέλεσμα τα πολυιατρεία του οργανισμού να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    Οι γιατροί μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργο Υγείας Α. Γεωργιάδη, δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχθούν τις νέες ρυθμίσεις που τους βάζουν σε διαθεσιμότητα και αναζητούν πλέον υποστηρικτές στα κόμματα, προκειμένου να μην ισχύσουν οι εργασιακές σχέσεις που προωθούνται.

    [03] Π. Σκοτινιώτης: «Η αυτοδιοίκηση να παίξει τον ρόλο της αιχμής στην εθνική ανασυγκρότηση»

    Την ανάγκη να υπάρξει μια αυτοδιοίκηση που θα μπορέσει να παίξει τον ρόλο της αιχμής στην εθνική ανασυγκρότηση, την οποία έχει ανάγκη η χώρα στη μετα-μνημονιακή εποχή, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης.

    «Το κεντρικό ζήτημα είναι ποια αυτοδιοίκηση χρειαζόμαστε και τι τοπικά προγράμματα θα παρουσιαστούν, ώστε οι τοπικές κοινωνίες, και εν τέλει η χώρα μας, θα μπορέσουν να βγουν γίνεται πιο γρήγορα από αυτή την κρίση. Αν συνεχιστεί η πορεία ξηλώματος του πουλόβερ, αν αποδυναμώνεται διαρκώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να έχουμε την εθνική ανασυγκρότηση που είναι το μεγάλο ζητούμενο της εποχής» σημειώνει ο δήμαρχος Βόλου, ο οποίος παρουσιάζει αύριο σε δημόσια εκδήλωση τον απολογισμό του έργου της περασμένης τριετίας.

    [04] Συνελήφθη ο εκδότης Γ. Κουρής για χρέη προς το Δημόσιο

    Ο επιχειρηματίας και εκδότης Γιώργος Κουρής, 77 ετών, συνελήφθη σήμερα το πρωί από την Ασφάλεια Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο.

    Σε βάρος του κ. Κουρή, είχαν εκδοθεί τρεις παραγγελίες του Οικονομικού εισαγγελέα για σύλληψη λόγω χρεών, ενώ εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση 18 μηνών φυλάκισης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για περίφραξη ακινήτου.

    Ο κ. Κουρής, θα οδηγηθεί το απόγευμα στον εισαγγελέα.

    [05] Έως τις 17 Ιανουαρίου η απόφαση για τη «Λευκή Εβδομάδα»

    Έως την Παρασκεύη, 17 Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «Λευκής Εβδομάδας» όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Παιδείας.

    «Μελετάμε την πρόταση με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και όχι αποσπασματικά. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε μετά την συνάντηση η κ. Κεφολογιάννη.

    Την πρόταση για τη «Λευκή Εβδομάδα», θεσμό ο οποίος ισχύει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προκειμένου να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός.

    [06] Όλι Ρεν: «Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, για να μην μεταδοθεί η κρίση»

    Δεν έγινε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το 2010, όταν μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, για να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη-μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες, δήλωσε ο Όλι Ρεν στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα.

    Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου Νίκο Χουντή, κατά τη διάρκεια ακρόασης από την υποεπιτροπή που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ευρώπη, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως «στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη-μέλη, όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη. Άρα ήταν λογικό να "αγοράσουμε χρόνο" και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε με κανονικό τρόπο».

    [07] Νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα

    Το τουρκικό νόμισμα συνέχισε σήμερα την καθοδική πορεία του και η ισοτιμία του έναντι του ευρώ έφτασε σ' ένα νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο, στις 3 τουρκικές λίρες (TL) για ένα ευρώ, εν μέσω του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου που συγκλονίζει την τουρκική κυβέρνηση.

    Το μεσημέρι, το τουρκικό νόμισμα ανταλλασσόταν λίγο πριν από τις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στις 3.0013 TL για ένα ευρώ και στις 2,1938 TL για ένα δολάριο, ενώ το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης υποχωρούσε κατά 1,32% στις 67.221,75 μονάδες.

    [08] Το Δημόσιο άντλησε ποσό 1,625 δισ. ευρώ, μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων

    Το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1.250 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,75%.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,564 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,05 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.

    [09] Η Κωνσταντινούπολη του Κενάν, του Ερντογάν και του Φιλιππίδη...

    Κάποιος, κάποτε, είπε πως υπάρχουν άνθρωποι και τόποι, που όταν τους γνωρίσεις αισθάνεσαι σαν να σου πέταξαν στο κεφάλι μια πολύτομη εγκυκλοπαίδεια. Θαρρείς πως οι αισθήσεις σου χτύπησαν... κόκκινο. Τα μάτια σου πλημμύρισαν εικόνες, τ΄ αφτιά σου ήχους, τα ρουθούνια σου μυρωδιές, το στόμα σου γεύσεις και τα χέρια σου αισθήσεις μαλακές και τραχιές. Πράγματα που αντιστοιχούν στις ανθρώπινες αισθήσεις από τα μικράτα σου ίσαμε τα βαθιά γεράματα. Δίψα για ζωή στα νιάτα, γνώση και σοφία στα γεράματα. Σε τέτοιους τόπους, κάθε φορά, με κάθε επίσκεψη, με κάθε νέα γνωριμία, παθαίνεις overdose προσλαμβανουσών, που παλεύεις μάταια να τακτοποιήσεις μέσα σου.

    Έτσι ήταν πάντα η Πόλη των Κωνσταντινουπολιτών, η Κωνσταντινούπολη των Ρωμιών, η Ινσταμπούλ διεθνώς και γιατί σήμερα να αλλάξει;

    Η επτάλοφος σήμερα βιώνει τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι (κοντά 14, περίπου μιάμιση Ελλάδα, με την απογραφή του 2012!) όλων των εθνοτήτων κοιμούνται και ξυπνούν υπό τους ήχους του μουεζίνη και τις βουλές του Ερντογάν, που δείχνει να διχάζει ακραία την τουρκική κοινωνία.

    Στις πολυπολιτισμικές πόλεις της άλλης πλευράς του Αιγαίου, τις τόσο κοντινές και τόσο μακρινές του οικείου ευρωπαϊκού πολιτισμού, οι αντιθέσεις είναι εμφανείς. Τόσο εμφανείς, όσο το αβυσσαλέο ντεκολτέ της Ευρωπαίας τουρίστριας, που συντρώγει και συναγελάζεται στο ίδιο τραπέζι με τη μαντιλοφορεμένη Τουρκάλα.

    [10] Σύσκεψη για τη γρίπη στο υπουργείο Υγείας

    Η διαπίστωση ότι η δραστηριότητα της γρίπης άρχισε να αυξάνεται στην Ελλάδα από την πρώτη εβδομάδα του 2014, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, απασχόλησε όσους συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

    Μέχρι σήμερα, 14 σοβαρά εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), από τα οποία πέντε συνεχίζουν να νοσηλεύονται, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά πέντε θάνατοι. Όλα τα περιστατικά αφορούν άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχει από γρίπη τύπου Α που καλύπτεται από το φετινό εμβόλιο. Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα δεν είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

    Στη σημερινή σύσκεψη των αρμόδιων φορέων δημόσιας υγείας, που συγκάλεσε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή και στην οποία συμμετείχαν εκπροσώποι του υπουργείου Υγείας, του ΕΚΕΠΥ, του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΟΦ και του ΙΦΕΤ, συζητήθηκαν όλες οι δράσεις που θα ακολουθηθούν, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τον έλεγχο και την πρόληψη της γρίπης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 January 2014 - 13:30:25 UTC