Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον γγ του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος
  • [02] Αντίθετοι καθηγητές στη «λευκή εβδομάδα» των μαθητών
  • [03] Επιβεβαιώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2013, σημειώνει η Wall Street Journal
  • [04] Πρωτογενές πλεόνασμα κρατικού προϋπολογισμού 691 εκατ. ευρώ το 2013
  • [05] Η ιδιωτική ζωή του Ολάντ κινδυνεύει να υποσκελίσει το μήνυμά του για μεταρρύθμιση

  • [01] Συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον γγ του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος

    Συνάντηση μίας και πλέον ώρας με τον γενικό γραμματέα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρλέμ Ντεζίρ, είχε σήμερα το μεσημέρι, στο Παρίσι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Μιλήσαμε σε βάθος για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας, για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, για τον συσχετισμό των δυνάμεων μεταξύ κρατών, αλλά και μεταξύ πολιτικών αντιλήψεων, στην Ευρώπη, για τον κρίσιμο ρόλο της Γαλλίας και ιδιαίτερα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πανευρωπαϊκά», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση.

    [02] Αντίθετοι καθηγητές στη «λευκή εβδομάδα» των μαθητών

    Η «λευκή εβδομάδα» διακοπών στα σχολεία, αλλά και το νέο εξεταστικό σχέδιο για την Α' Λυκείου, αποτελούν ζητήματα στα οποία αντιτίθεται η ΟΛΜΕ.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Κοτσιφάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζει «ανάρμοστο και ανεπίτρεπτο οι όποιες αποφάσεις για τις σχολικές εκδρομές να καθορίζονται από προτάσεις προς όφελος των ξενοδόχων», ενώ ζητά την ακύρωση του νόμου για τις εξετάσεις, που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    [03] Επιβεβαιώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2013, σημειώνει η Wall Street Journal

    Η Ελλάδα παρουσίασε την προηγούμενη χρονιά το πρώτο της σε μια δεκαετία, πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με νέα σημερινά στοιχεία, εκπληρώνοντας έτσι τον όρο- κλειδί των διεθνών πιστωτών έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

    Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν ότι το πλεόνασμα της κεντρικής διακυβέρνησης το προηγούμενο έτος, ανήλθε στα 691 εκατ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη τα κονδύλια της ΕΕ προς την Ελλάδα για δημόσια έργα, τα οποία θα καταβληθούν τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 είναι σύμφωνο με το πλεόνασμα των 812 εκατ. ευρώ, που έχει περιληφθεί στον τελευταίο προϋπολογισμό, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

    [04] Πρωτογενές πλεόνασμα κρατικού προϋπολογισμού 691 εκατ. ευρώ το 2013

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 691 εκατ. ευρώ (σε τροποποιημένη ταμειακή βάση) παρουσίασε ο προϋπολογισμός το 2013 έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3,464 δισ. ευρώ το 2012 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 15 εκατ. ευρώ. Έτσι καθίσταται εφικτός ο στόχος του προϋπολογισμού για πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης άνω των 800 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία σε ταμειακή βάση, για το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης περιορίστηκε στα 5,353 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 15,688 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και αναθεωρημένου στόχου για έλλειμμα 6,085 δισ. ευρώ.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού επιβεβαιώνει και ενισχύει τις εκτιμήσεις μας για τη χρονιά που κλείνει. Η χώρα, μετά από πολλά χρόνια, και με τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, θα επιτύχει εφέτος, νωρίτερα από τις προβλέψεις, πρωτογενές πλεόνασμα. Πλεόνασμα το οποίο, σε διαρθρωτικούς όρους, είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη».

    Διαβάστε επίσης:

    Επιβεβαιώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2013, σημειώνει η Wall Street Journal

    [05] Η ιδιωτική ζωή του Ολάντ κινδυνεύει να υποσκελίσει το μήνυμά του για μεταρρύθμιση

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σκοπεύει να εκθέσει σήμερα τα σχέδιά του για τη γαλλική οικονομία, ωστόσο στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει το θέμα της ιδιωτικής ζωής του, καθώς η σύντροφός του εισήχθη σε νοσοκομείο έπειτα από δημοσιεύματα ότι ο πρόεδρος διατηρεί και άλλη ερωτική σχέση.

    Η συνάντησή του με τους δημοσιογράφους στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνισή του αφότου το περιοδικό "Κλόουζερ", που ασχολείται με τις διασημότητες, δημοσίευσε φωτογραφίες που, όπως διευκρίνισε, δείχνουν τον Ολάντ να κάνει μια νυκτερινή επίσκεψη στη γαλλίδα ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 January 2014 - 15:30:24 UTC