Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Στρασβούργο για την ελληνική Προεδρία ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας
  • [03] Σήμερα η απόφαση για τον Δ. Κοντομηνά
  • [04] Βροχές και καταιγίδες σήμερα
  • [05] Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη
  • [06] Η United Continental ακύρωσε 12 παραγγελίες αεροσκαφών τύπου Airbus SAS
  • [07] Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θέμα των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας
  • [08] Σημαντική συμφωνία για την πολεοδομική ανάπτυξη ακίνητης περιουσίας Ελληνοκυπρίων, που βρίσκεται στις βρετανικές βάσεις
  • [09] Σύγκρουση πλοίου του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού με μικρό αλιευτικό
  • [10] «Τσουρουφλίζεται» η Αυστραλία από τον παρατεταμένο καύσωνα
  • [11] Πέθανε ο Αργεντινός ποιητής Χουάν Γκέλμαν

  • [01] Στο Στρασβούργο για την ελληνική Προεδρία ο Αντ. Σαμαράς

    Στο Στρασβούργομεταβαίνει σήμεραο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ο οποίος θα μιλήσει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, παρόντος του προέδρου της Επιτροπής, Ζ. Μ. Μπαρόζο.

    Ο κ. Σαμαράς θα αναπτύξει τις προτεραιότητες και τους στόχους της ελληνικής προεδρίας και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών.

    Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, του προέδρου της Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο και του προέδρου του ΕΚ Μ. Σουλτς.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, πραγματοποιεί αυτή την ώραη Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), διαμαρτυρόμενη για την απόλυση των εργαζομένων στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΚΑΡΙΠΙΔΗ, στην οποία προχώρησε στις 8 Ιανουαρίου η διεύθυνση της εταιρείας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «η εταιρεία ΚΑΡΙΠΙΔΗ, φαίνεται ότι μεταβιβάστηκε (ενοικιάστηκε) από 12/12/2013 στην άγνωστη νεοϊδρυθείσα εταιρεία, LOW POWER GREINTECH MON IKE, ενώ οι απολύσεις πραγματοποιήθηκαν στις 8/1/2014 χωρίς καταβολή αποζημίωσης».

    [03] Σήμερα η απόφαση για τον Δ. Κοντομηνά

    Σήμερα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Χθες, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, ζήτησε να κρατηθεί ο επιχειρηματίας, ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική. Αντίθετα, ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Ανδρεάδης, πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση «μαμούθ» 5 εκατ. ευρώ, απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οΔ. Κοντομηνάς προτίθεται να ενεχυριάσει προς εξασφάλιση και εξυπηρέτηση των δανείων από το ΤΤ , μετοχές του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA , αξίας άνω των 46 εκ. ευρώ, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

    Επίσης, φέρεται ότι έχει ήδη χορηγήσει δικαίωμα εγγραφής «εμπράγματων βαρών» σε περιουσιακά του στοιχεία, στις τράπεζες που χειρίζονται τα δάνεια του ΤΤ.

    Ο επιχειρηματίας απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

    [04] Βροχές και καταιγίδες σήμερα

    Επιδείνωση του καιρού σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Στην Αττική βρέχει από το πρωί ενώ το απόγευμα και προς το βράδυ αναμένονται και καταιγίδες.

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σήμερα και στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

    Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την Πελοπόννησο και το απόγευμα πιθανόν στην ανατολική Στερεά και τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

    Αύριο Πέμπτη,ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι νωρίς το πρωί στην Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

    Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

    [05] Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη

    Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι λίγο πριν τις 11:30 χθες το βράδυ έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στην οδό Αμερικής 10, στον 4ο όροφο.

    Οι δράστες τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του γραφείου και από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    Οι δράστες αναζητούνται.

    [06] Η United Continental ακύρωσε 12 παραγγελίες αεροσκαφών τύπου Airbus SAS

    Η αεροπορική εταιρεία United Continental ακύρωσε τον Δεκέμβριο 12 παραγγελίες για αεροσκάφη τύπου Airbus SAS, αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

    «Αξιολογούμε συνεχώς τις ανάγκες του στόλου μας και προσαρμόζουμε ανάλογα τις παραγγελίες μας», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κρίστεν, εκπρόσωπος της United. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, από τις 24 Οκτωβρίου 2013, η United διαθέτει 152 αεροσκάφη τύπου A319 και Α320.

    [07] Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θέμα των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας

    Στο ποσό των 950 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ότι θα διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το 2013, σημειώνοντας σημαντική υπέρβαση από τον αναθεωρημένο στόχο των 812 εκατ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

    Τα στοιχεία για το ακριβές ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος αναμένεται να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα και να επικυρωθούν από την Eurostat τον Απρίλιο, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προέβλεψε ήδη, από χθες, ότι θα διαμορφωθεί σε επίπεδα άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι, αμέσως μετά την επικύρωση των στοιχείων από τη Eurostat, τον Απρίλιο, να προχωρήσει σε αποφάσεις για την κατανομή και διανομή του μεγαλύτερου μέρους του ποσού αυτού σε οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού. Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διανείμει το 70% της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαθέσει περίπου 700 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων αφού ο αρχικός στόχος του προϋπολογισμού του 2013 ήταν «μηδενικό» πλεόνασμα.

    Το θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας κατά την επικείμενη άφιξή τους στην Αθήνα για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

    [08] Σημαντική συμφωνία για την πολεοδομική ανάπτυξη ακίνητης περιουσίας Ελληνοκυπρίων, που βρίσκεται στις βρετανικές βάσεις

    Σημαντική συμφωνία για απελευθέρωση και πολεοδομική ανάπτυξη 198 τετραγωνικών χιλιομέτρων ακίνητης περιουσίας Ελληνοκυπρίων, που βρίσκεται στις βρετανικές βάσεις, θα υπογράψουν το μεσημέρι στο Λονδίνο οι υπουργοί Εξωτερικών Βρετανίας και Κύπρου, Ουίλιαμ Χέιγκ και Ιωάννης Κασουλίδης, αντίστοιχα.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ανακοινώνοντας τη συμφωνία, ενώπιον της Γραμματείας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας, τόνισε ότι απ' αυτήν επηρεάζονται 15 κοινότητες και χιλιάδες ιδιοκτήτες γης στην περιοχή των βάσεων. Αποτελεί, είπε, ακόμα ένα βήμα για ενθάρρυνση της ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα, τα ακίνητα αυτά θεωρούνταν στρατιωτική ζώνη και υπήρχαν σημαντικοί περιορισμοί για την ανάπτυξη και μεταβίβασή τους.

    [09] Σύγκρουση πλοίου του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού με μικρό αλιευτικό

    Δύο μέλη του πληρώματος ενός μικρού αλιευτικού νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σήμερα μετά τη σύγκρουση του σκάφους τους με πλοίο του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.

    Η τηλεόραση έδειξε εικόνες του αλιευτικού που ανατράπηκε στην Εσωτερική θάλασσα Σέτο, ανοικτά της Χιροσίμα, στη δυτική Ιαπωνία, μετά τη σύγκρουση με το μεταφορικό πλοίο Osumi του στόλου των ιαπωνικών δυνάμεων αυτοάμυνας.

    Τα τέσσερα μέλη του αλιευτικού έπεσαν στη θάλασσα. Δύο μεταξύ αυτών διασώθηκαν, ωστόσο τα άλλα δύο --μεταξύ τους ο καπετάνιος-- υπέστησαν οξύ καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ακτοφυλακής.

    [10] «Τσουρουφλίζεται» η Αυστραλία από τον παρατεταμένο καύσωνα

    Σε καμίνι έχει μετατραπεί η Νοτιοανατολική Αυστραλία λόγω του παρατεταμένου κύματος καύσωνα. Μετά τη Δυτική Αυστραλία που «τσουρουφλίστηκε» κυριολεκτικά την περασμένη εβδομάδα, τώρα «ψήνονται» η Νότια Αυστραλία, η Βικτώρια και η νότια Νέα Νότια Ουαλία.

    Στην Αδελαΐδα, το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 45 βαθμούς και στη Μελβούρνη τους 43 την Τρίτη. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν άνω των 40 βαθμών μέχρι και την Παρασκευή. Σε πολλές περιοχές της ενδοχώρας, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 46 έως 48 βαθμούς.

    Ιδιαίτερα θερμές είναι και οι νύχτες. Τη νύχτα της Τρίτης, το θερμόμετρο δεν έπεσε κάτω από τους 30 βαθμούς στη Μελβούρνη και μόνο στις 6 το πρωί περιορίστηκε για λίγο στους 28,6 βαθμούς, ενώ στις 10 το πρωί είχε ξεπεράσει τους 34 βαθμούς. Εξαιτίας του καύσωνα, μόνο στη Βικτώρια ξέσπασαν, περίπου 260 φωτιές, πολλές από τις οποίες οφείλονται σε κεραυνούς.

    [11] Πέθανε ο Αργεντινός ποιητής Χουάν Γκέλμαν

    Ο Αργεντινός ποιητής Χουάν Γκέλμαν, που τιμήθηκε με το βραβείο Θερβάντες το 2007, πέθανε χθες σε ηλικία 83 ετών στο Μεξικό όπου είχε εγκατασταθεί τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, τελευταίο σταθμό της μακράς εξορίας του μετά το πραξικόπημα του 1976 στην Αργεντινή.

    Η εφημερίδα Milenio του Μεξικού, στην οποία ο ποιητής έγραφε ένα εβδομαδιαίο χρονικό, ανακοίνωσε ότι ο Γκέλμαν πέθανε στο σπίτι του αλλά δεν διευκρίνισε τα αίτια του θανάτου του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 January 2014 - 7:30:25 UTC