Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δοκιμάστηκε όσο καμιά άλλη χώρα στην ΕΕ
  • [02] Λήστευε τράπεζες με καραμπίνα προσαρμοσμένη σε... πατερίτσα
  • [03] Ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί για τα πρόσθετα βάρη στη φορολογία
  • [04] Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης στη Μπανγκόκ
  • [05] Δανή τουρίστρια έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο Νέο Δελχί
  • [06] Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού ο καθηγητής Χρ. Γιαλλουρίδης
  • [07] Τα ρομπότ θα βρουν το δρόμο τους μέχρι τα σπίτια μας μέσα στην επόμενη δεκαετία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δοκιμάστηκε όσο καμιά άλλη χώρα στην ΕΕ

    «H Ελλάδα μετά από έξι χρόνια περνάει σε φάση ανάπτυξης. Είμαι υπερήφανος που η χώρα μου στέκεται ξανά στα πόδια της» δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ και ευχαρίστησε τους λαούς της Ευρώπης για τη στήριξή τους.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην πορεία οικονομικής εξυγίανσης της χώρας και μίλησε και για τα λάθη του πρώτου προγράμματος που διορθώθηκαν στη συνέχεια, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

    «Η Ελλάδα δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από την κρίση. Δοκιμάστηκε λόγω λαθών της χώρας και λόγω κατασκευαστικών λαθών του ενιαίου νομίσματος, αλλά και από τα σφάλματα του πρώτου προγράμματος όπως του πολλαπλασιαστή που υποτιμούσε τις συνέπειες στην ύφεση. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε. Τώρα μπαίνει στον δρόμο της εξυγίανσης και της ανάκαμψης» επισήμανε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

    «Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις και τίμησε την υπογραφή της. Αποτυχία δεν είναι να πέφτεις κάτω είναι να μην ξανασηκώνεσαι. Αν σηκωθείς με ψηλά το κεφάλι είναι επιτυχία. Είμαι υπερήφανος που η πατρίδα μου είναι ξανά στα πόδια της. Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση που έχει γίνει ποτέ. Πέτυχε μείωση του ελλείμματος κατά 13%, για να το κάνει όμως έχασε 25% του ΑΕΠ, ο μέσος πολίτης έχασε το 38% του εισοδήματος, η ανεργία των νέων έφθασε στο 60%. Έκανε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σαρωτικά προγράμματα μεταρρυθμίσεων. Τα αποτελέσματα φάνηκαν, η Ελλάδα έβγαλε το 2013 πρωτογενές πλεόνασμα. Για το 2014 προβλέπεται ότι θα έχει ανάκαμψη μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά, αλλά πετύχαμε να σταθεροποιηθεί η χώρα και η οικονομία της. Σήμερα η χώρα έχει το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα στην Ευρώπη, που σημαίνει ότι αν έπιανε το δημοσιονομικό δυναμικό της, θα έπιανε ακόμη και τους τόκους του δανεισμού της και θα μείωνε και το χρέος».

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις γίνονται καλύτερα σε συνθήκες ανάκαμψης και ανάπτυξης», «θέλουμε να ξεπεράσουμε κάθε ανάγκη στήριξης», «πετύχαμε πολλά χάρη στις πρωτοφανείς θυσίες του ελληνικού λαού και τη στήριξη των εταίρων μας» και ευχαρίστησε τους «λαούς της Ευρώπης για την αλληλεγγύη που έδειξαν στην Ελλάδα».

    Η Ελλάδα απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία και πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε: «έγιναν λάθη στην πρώτη φάση του προγράμματος τα οποία επισήμανα όταν ήμουν στην αντιπολίτευση και τα διορθώσαμε όταν έγινα πρωθυπουργός. Γι' αυτό το πρόγραμμα αποδίδει και έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Πριν από μερικά χρόνια κάποιοι έλεγαν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρω και ότι η ΕΕ θα διαλυόταν. Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες».

    [02] Λήστευε τράπεζες με καραμπίνα προσαρμοσμένη σε... πατερίτσα

    Με μία κοντόκανη καραμπίνα προσαρμοσμένη σε... πατερίτσα, κατηγορείται ότι λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας, 56χρονος, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

    Ο συλληφθείς κατηγορείται από την Αστυνομία για ένοπλη ληστεία και για απόπειρα ληστείας, σε αντίστοιχα υποκαταστήματα τραπεζών, της Alpha Bank και της Attica Bank, στα Διαβατά και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, παριστάνοντας τον ανάπηρο και με την απειλή καραμπίνας που είχε δέσει πάνω στην πατερίτσα, φέρεται ότι απέσπασε από το τραπεζικό υποκατάστημα των Διαβατών το ποσό των 12.600 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση αποχώρησε άπρακτος, καθώς το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος λειτουργούσε με χρονοκαθυστέρηση.

    [03] Ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί για τα πρόσθετα βάρη στη φορολογία

    Ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί για τις 21 ανατροπές με 1,7 δισ. ευρώ πρόσθετα βάρη στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου που επιβαρύνουν φέτος όλους ανεξαιρέτως τους φορολογουμένους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

    Η ΕΣΕΕ αντιδρά έντονα στα πρόστιμα «εξόντωσης και όχι συμμόρφωσης» που επιβάλλονται στους ΜμΕ επιχειρηματίες, ενώ επισημαίνει ότι η «αμαρτωλή» κατηγορία του άρθρου 48 του Ν.2238/94 και ο όρος «ελεύθερος επαγγελματίας» παύει πλέον να υφίσταται, τουλάχιστον φορολογικά.

    Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από κάθε πηγή, η ενιαία αντιμετώπιση των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα, τα εξωπραγματικά πρόστιμα, αλλά και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που, κατά τη συνομοσπονδία, οδηγούν την «κούρσα» προς την επίτευξη των στόχων του κρατικού προϋπολογισμού, όσον αφορά το σκέλος των εσόδων. Όμως σημειώνεται ότι οι αλλαγές θα γίνουν δυσάρεστα αισθητές σε όλους τους φορολογουμένους κατά την παραλαβή των φετινών εκκαθαριστικών της εφορίας, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένα», αφού εκτός από την κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών όπως δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ασφάλιστρα υγείας και σύνταξης, ενοίκιο κύριας κατοικίας, επιτόκια δανείων αλλά και μείωση των ιατρικών δαπανών, θα περιέχουν φόρους δυσανάλογους με το εισόδημα.

    [04] Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης στη Μπανγκόκ

    Η προσωρινή κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί, στις 2 Φεβρουαρίου, μετά τη συνάντηση για τη συζήτηση πρότασης της εκλογικής επιτροπής για την αναβολή τους, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα κάλεσε χθες τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών υπό τον Σουτέπ Ταγκσουμπάν να συζητήσουν για την ημερομηνία των εκλογών, αν και οι περισσότεροι μεταξύ αυτών δε συμμετείχαν στη συνάντηση.

    Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποιούν μεγάλη πορεία στο κέντρο της Μπανγκόκ, σήμερα, τρίτη ημέρα της κινητοποίησής τους, στόχος της οποίας είναι να παραλύσει η πρωτεύουσα. Τη νύχτα πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις εναντίον κατοικίας ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης και εναντίον διαδηλωτών σε άλλο σημείο της Μπανγκόκ.

    Χιλιάδες Ταϊλανδοί μετείχαν σήμερα στην πορεία υπό τον Σουτέπ, ο οποίος χαιρετούσε υποστηρικτές του και δεχόταν δωρεές σε μετρητά για την ενίσχυση του αγώνα της αντιπολίτευσης.

    [05] Δανή τουρίστρια έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο Νέο Δελχί

    Μία δανή τουρίστρια 51 ετών έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και ληστείας στην ινδική πρωτεύουσα--το τελευταίο κρούσμα σεξουαλικού εγκλήματος στη χώρα αυτή της νότιας Ασίας. Η γυναίκα δέχτηκε επίθεση υπό την απειλή μαχαιριού από οκτώ άνδρες χθες το απόγευμα όταν έχασε τον δρόμο για το ξενοδοχείο όπου διέμενε στη συνοικία Παχαργκάντζ στο κεντρικό Νέο Δελχί.

    Οι δράστες της έκλεψαν επίσης ένα iPad και χρήματα.

    Η γυναίκα, η οποία επέστρεψε στη χώρα της σήμερα το πρωί, αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση.

    Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον 15 ανδρών από την περιοχή, οι οποίοι κρατούνται και ανακρίνονται.

    [06] Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού ο καθηγητής Χρ. Γιαλλουρίδης

    Την ανασυγκρότηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) έτσι ώστε να αποτελέσει «έναν ισχυρό βραχίονα στήριξης και προβολής του πολιτισμού της χώρας στη διεθνή κοινότητα», ανακοίνωσεχθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε την ανάθεση των καθηκόντων τού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΠ στον καθηγητή Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, καθώς και τη μεταφορά στον αναβαθμιζόμενο φορέα όλων των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου μετά την απόφαση της κατάργησης του ΕΚΕΒΙ.

    «Το ανανεωμένο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού θα αποτελέσει μια ομπρέλα για τον ελληνικό πολιτισμό στο πρότυπο των ξένων μορφωτικών ιδρυμάτων και θα υποστηρίξει μια φιλική "επίθεση" της ελληνικής γλώσσας, της διανόησης και των τεχνών προς όλες τις χώρες που, ιδιαίτερα σήμερα, έχουν σημασία για την Ελλάδα», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί εντόπιζαν φαινόμενα αδράνειας και αχρησίας στη λειτουργία του ΕΙΠ.

    [07] Τα ρομπότ θα βρουν το δρόμο τους μέχρι τα σπίτια μας μέσα στην επόμενη δεκαετία

    Ένα πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το RoboEarth, που εδώ και τέσσερα χρόνια χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποσκοπεί στη δημιουργία ενός διαδικτύου αποκλειστικά για ρομπότ, δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο ολλανδικό πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν αυτή την εβδομάδα.

    Η πρώτη δοκιμή γίνεται σε μια προσομοιωμένη αίθουσα νοσοκομείου, όπου τέσσερα «δικτυωμένα» ρομπότ θα εκτελούν από κοινού μια σειρά από ενέργειες για να βοηθήσουν ασθενείς. Το σύστημα έχει αναπτυχθεί από πέντε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ερευνητές της ολλανδικής εταιρείας Philips.

    Το RoboEarth, σύμφωνα με το BBC, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία τα απανταχού ρομπότ θα επικοινωνούν μεταξύ τους, θα ανταλλάσσουν εμπειρίες και πληροφορίες, ώστε να ανταποκρίνονται με πιο «έξυπνο» τρόπο στο περιβάλλον τους.

    Ο απώτερος στόχος είναι τόσο τα ρομπότ, όσο και οι άνθρωποι, να μπορούν μελλοντικά να «ανεβάζουν» (upload) πληροφορίες σε μια βάση δεδομένων, που θα βρίσκεται στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing) και η οποία θα παίζει το ρόλο ενός κοινού «εγκεφάλου» για έξυπνα μηχανήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 January 2014 - 9:30:27 UTC