Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη
  • [02] «"Κλειδιά" η πολιτική σταθερότητα και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων»
  • [03] «Διπλό» ο ΟΦΗ στα Χανιά

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη

    Toν δρόμο της εξόδου από το μνημόνιο παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η χώρα έχει ξεφύγει οριστικά από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Μιλώντας σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου ο πρωθυπουργός επεσήμανε τη σκληρή δουλειά της κυβέρνησης και τις θυσίες των πολιτών τονίζοντας πως συμμαζεύτηκε η κατάσταση διάλυσης και άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας.

    Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει το έργο του χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις καθώς όπως είπε στόχος του είναι να βγούμε από το μνημόνιο για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να μειωθούν τα φορολογικά βάρη. «Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη, γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα» δήλωσε φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τις περιπτώσεις που ήδη οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

    «Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι ξεπερνάμε το σημείο της μη επιστροφής, δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτά που μας πλήγωσαν και μας ντρόπιασαν» τόνισε επισημαίνοντας πως η χώρα κάνει ένα τεράστιο βήμα για να ξεφύγει από την ασφυξία του μνημονίου. «Προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, με πολύ κόπο και αγώνα, διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι θα βγαίναμε από το ευρώ, ότι θα αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα» τόνισε ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο γεγονός ότι η χώρα έβγαλε ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα. Για τον κ. Σαμαρά η ανάκαμψη θα αρχίσει το 2014 καθώς το πρόγραμμα δουλεύει. «Λέω την αλήθεια και το ξέρετε, ναι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, για αυτό και το αλλάξαμε» δήλωσε επισημαίνοντας τις περικοπές αλλά και την αντιμετώπιση των απερίγραπτων στρεβλώσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Αποφασιστικότητα απέναντι στους τρομοκράτες

    [02] «"Κλειδιά" η πολιτική σταθερότητα και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων»

    Απαραίτητες θεωρεί το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο τις συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και την απαρέγκλιτη συνέχιση και γρήγορη ολοκλήρωση όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απομένουν για να αλλάξει ρότα η ελληνική οικονομία και να βγει ξανά στις αγορές.

    «Στην περίπτωση αυτή, πιστεύουμε ότι και οι εταίροι μας θα ανταποκριθούν θετικά, διευκολύνοντας και ρυθμίζοντας περαιτέρω το χρέος μας, έτσι ώστε να είναι εύκολα εξυπηρετήσιμο και να μην αποτελεί βαρίδι για το μέλλον» σημείωσε στη βραδινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου ο πρόεδρός του, Μιχάλης Μαΐλλης. Υπογράμμισε ότι την επόμενη ημέρα μετά την κρίση, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα θα είναι το πρόβλημα της ανεργίας που συνδέεται με το έλλειμμα παραγωγής, και το Επιμελητήριο πιστεύει, όπως σημείωσε, ότι είναι άμεση η ανάγκη σχεδιασμού και στησίματος ενός νέου σύγχρονου και δυναμικού παραγωγικού ιστού, με προστιθεμένη αξία και εξωστρέφεια, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα. Ταυτόχρονα, επισήμανε, κρίνεται απαραίτητο να ληφθούν και άμεσα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν τα σημερινά πιεστικά και απειλητικά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας. «Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η πρόσφατη πτώση του δείκτη της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και η πτώση των εξαγωγών» πρόσθεσε ο κ. Μαΐλλης.

    [03] «Διπλό» ο ΟΦΗ στα Χανιά

    Ο ΟΦΗ ήταν ο νικητής στο "ντέρμπι" της Κρήτης επικρατώντας εκτός έδρας του Πλατανιά με 2-0 στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Περογαμβράκης (47΄) και Ζε Εντουάρντο (74΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 January 2014 - 21:30:21 UTC