Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αποφασιστικότητα απέναντι στους τρομοκράτες
  • [02] «Το κυριότερο εμπόδιο για την προώθηση της ανάπτυξης είναι η περιορισμένη ρευστότητα»
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Προτεραιότητα η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης
  • [04] "Το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους"
  • [05] «Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»
  • [06] Τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στο οπτικοακουστικό πεδίο, θα παρουσιάσει ο Σ. Κεδίκογλου
  • [07] «Άμεση ενημέρωση των τραπεζών για να αποφευχθούν οι πλειστηριασμοί»
  • [08] Τέσσερις μολότοφ κατά διμοιρίας ΜΑΤ στα Εξάρχεια
  • [09] Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για την Ελληνικόν Α.Ε.
  • [10] Χαλάρωση κυρώσεων στο Ιράν από ΗΠΑ και ΕΕ
  • [11] Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 58-48
  • [12] Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 27-25 στο ημίχρονο

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αποφασιστικότητα απέναντι στους τρομοκράτες

    Αποφασισμένος απέναντι στους τρομοκράτες, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει το χρέος της. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ένα σαθρό, όπως το χαρακτήρισε σύστημα, το οποίο αφήνει τους τρομοκράτες ελεύθερους και δεσμεύτηκε να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο.

    «Δεν μας σταματά τίποτα, δεν μας σταματούν οι ακραίοι, δεν μας σταματούν ούτε οι απειλές των τρομοκρατών που η αστυνομία τους συλλαμβάνει, η δικαιοσύνη τους δικάζει και ένα σαθρό σύστημα τους αφήνει ελεύθερους» τόνισε ο πρωθυπουργός δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του απέναντι στους τρομοκράτες και σε όσους τους συνδράμουν.

    [02] «Το κυριότερο εμπόδιο για την προώθηση της ανάπτυξης είναι η περιορισμένη ρευστότητα»

    Το κυριότερο εμπόδιο για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρώπη είναι η περιορισμένη ρευστότητα στην αγορά, ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην εναρκτήρια σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Οικονομική Διακυβέρνηση. Η Διάσκεψη, στην οποία ο πρόεδρος της Βουλής συμπροήδρευσε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη Βουλή των Ελλήνων, και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Στην εναρκτήρια πανηγυρική σύνοδο συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

    Στην παρέμβασή του ο Ευαγγ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι η έλευση του 2014 σηματοδότησε μία νέα αρχή για ολόκληρη την Ευρώπη, της οποίας η οικονομία, όπως σημείωσε, φαίνεται να επιστρέφει με αργά αλλά σταθερά βήματα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, έπειτα από 18 ολόκληρους μήνες. Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «διευρύνεται το χάσμα ευρωπαϊκού Νότου και Βορρά με τη συνεχή μεταφορά κεφαλαίων και εργατικού δυναμικού από τον μεν στον δε, καταδικάζοντας ειδικά τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής σε έναν αντιαναπτυξιακό φαύλο κύκλο». Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «η αποσταθεροποίηση που προκλήθηκε στο οικοδόμημα της ΟΝΕ, λόγω λανθασμένων πολιτικών των κρατών-μελών, έλλειψης αποτελεσματικής εποπτείας από τις ευρωπαϊκές αρχές αλλά και ανεπαρκών ευρωπαϊκών μηχανισμών, όπως αποδείχτηκε, θα παρατείνει την αβεβαιότητα που κυριαρχεί». Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πρόθεσε.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Προτεραιότητα η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

    «Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ δεν είναι άλλες από τις προτεραιότητες όλων των ευρωπαϊκών κοινωνιών» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

    «Όλους τους ευρωπαίους πολίτες απασχολεί η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου που αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η δεύτερη προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας είναι η ενίσχυση της οικονομικής ένωσης, με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και η τρίτη αφορά τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την κατανομή των βαρών μεταξύ συνοριακών και παράκτιων χωρών και άλλων χωρών της ΕΕ, καθώς και η κινητικότητα εντός της ΕΕ. Η τέταρτη προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας αφορά την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, ιδίως τη Μεσογειακή, που ξεκινά από την αλιεία, το περιβάλλον και την προστασία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φτάνει στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ανέφερε ο Ευάγγ. Βενιζέλος.

    [04] "Το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους"

    Με την κατηγορηματική και περιεκτική αναφορά ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους", σχολίασαν πηγές της Χαρ. Τρικούπη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού.

    [05] «Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

    «Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παραληρήματα δολοφόνων και αδίστακτων εγκληματιών» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, με αφορμή την επιστολή και το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού. Επισημαίνει ότι ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος απέναντί τους, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες.

    «Γι? αυτό και επισημαίνουμε συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η καταδίκη στην τρομοκρατία πρέπει να είναι απόλυτη, έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις?», συνέχισε και εξήγησε ότι έμπρακτη καταδίκη θα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν, «εκτός από τα σημερινά κροκοδείλια δάκρυά του για το παραλήρημα Ξηρού, μάζευε το επίσημο όργανό του, την Αυγή, που ζητούσε την αποφυλάκισή του, και αν απομόνωνε πολιτικά τους βουλευτές του που μιλούν για "πολιτικό υπόβαθρο" στη δράση της 17Ν».

    [06] Τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στο οπτικοακουστικό πεδίο, θα παρουσιάσει ο Σ. Κεδίκογλου

    Τις συναφείς προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρμόδιος για τα οπτικοακουστικά θέματα, Σίμος Κεδίκογλου στην Επιτροπή CULT του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Μεταξύ άλλων, η ελληνική Προεδρία θα εργαστεί επί της υιοθέτησης νέας Απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με την υπογραφή, εκ μέρους της Ένωσης, της «Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τη νομική προστασία των υπηρεσιών που βασίζονται, ή συνίστανται, σε πρόσβαση υπό όρους» του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Επίσης θα ασχοληθεί με τα αποτελέσματα τριών Ευρωπαϊκών Διαβουλεύσεων σχετικά με: α) την προώθηση της ανεξαρτησίας των ρυθμιστικών αρχών, οι οποίες είναι αρμόδιες για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες, β) την προετοιμασία για την πλήρη σύγκλιση στον οπτικοακουστικό κόσμο (Connected TV): οικονομική μεγέθυνση, δημιουργία και αξίες γ) την προώθηση της ελευθερίας της έκφρασης και πολυφωνίας στα ΜΜΕ.

    [07] «Άμεση ενημέρωση των τραπεζών για να αποφευχθούν οι πλειστηριασμοί»

    Είκοσι επτά χιλιάδες φυσικά πρόσωπα κρατούν στο χέρι τους το κατασχετήριο για το σπίτι τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να προχωρήσουν σε άμεση ενημέρωση των τραπεζών για να αποφύγουν τον πλειστηριασμό.

    Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μετά από αίτημα των τραπεζών-μελών της, ενημέρωσε σήμερα ότι οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν υπεύθυνες δηλώσεις του άθρου 2, παρ. 2α του ν.4224/2013 για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό, μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.

    Οι πληροφορίες κύκλων του υπουργείου αναφέρουν ότι τα 27.000 κατασχετήρια αφορούν σε 76.000 δάνεια εκ των οποίων τα 62.000 αφορούν παγωμένα κατασχετήρια και 14.000 αφορούν δάνεια που εντάχθηκαν στις διατάξεις του νόμου Παπαθανασίου (πάγωμα των πλειστηριασμών για οφειλές έως και 200.000 ευρώ).

    [08] Τέσσερις μολότοφ κατά διμοιρίας ΜΑΤ στα Εξάρχεια

    Επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε πριν από λίγη ώρα ομάδα αγνώστων. Συγκεκριμένα, έριξαν τέσσερις μολότοφ, χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές ή τραυματισμοί. Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [09] Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για την Ελληνικόν Α.Ε.

    Εντός του α΄τριμήνου εφέτος αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πώληση των μετοχών της εταιρείας «Ελληνικόν ΑΕ» και την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού.

    Αυτό ανακοινώθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο ενέκρινε σήμερα το τελικό σχέδιο της σχετικής σύμβασης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως προσεχές διάστημα θα κληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, προκειμένου να καταθέσουν, με προθεσμία έως τα τέλη Φεβρουαρίου, τις δεσμευτικές προσφορές τους για την έκταση.

    [10] Χαλάρωση κυρώσεων στο Ιράν από ΗΠΑ και ΕΕ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαλάρωσαν σήμερα ορισμένες κυρώσεις που είχαν επιβάλει στο Ιράν στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και της Τεχεράνης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι χαιρέτισε το πάγωμα των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν και ενέκρινε, όπως προβλεπόταν, την αναστολή των κυρώσεων, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

    "Το Ιράν άρχισε να λαμβάνει συγκεκριμένα και επαληθεύσιμα μέτρα για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμά του" είπε η εκπρόσωπος. Πρόκειται για "μια ευκαιρία χωρίς προηγούμενο" να περιοριστούν οι διεθνείς ανησυχίες για το θέμα αυτό, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο Κέρι ήρε αμέσως ένα μέρος των αμερικανικών κυρώσεων, γεγονός που θα επιτρέψει στην ιρανική οικονομία να "αναπνεύσει".

    Νωρίτερα, το Ιράν είχε ανακοινώσει ότι σταμάτησε τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20% στις μονάδες του Νατάνζ και του Φορντό και τις δραστηριότητές του στον αντιδραστήρα βαρέος ύδατος του Αράκ, κάτι που επιβεβαίωσε και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

    [11] Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 58-48

    Με τους «αιώνιους» να αποδίδουν κάκιστο μπάσκετ στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που «χαμογέλασε» και πάλι στη λήξη, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 58-48 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να υποχωρούν στην τρίτη και να ξεχνούν το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς των πλέι οφ.

    Τα δεκάλεπτα: 17-12, 27-25, 41-37, 58-48

    [12] Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 27-25 στο ημίχρονο

    Ντέρμπι «αιωνίων» για της 14η αγωνιστική της Α1.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 January 2014 - 19:30:25 UTC