Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το απόγευμα
  • [02] Απάντηση Χρ. Σταϊκούρα σε ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για τα «έξοδα δημοσίου χρέους»
  • [03] Ι. Στουρνάρας: Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται
  • [04] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [05] Αντιπαράθεση για τις αξιολογήσεις των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης
  • [06] Συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας
  • [07] Ελεύθερος αφέθηκε και ο Πλάτον Λεμπέντεφ, ο πρώην συνεργάτης του Χοντορκόφσκι
  • [08] Αυξάνεται η ανεργία στην Ισπανία
  • [09] Η Κίνα πραγματοποίησε δοκιμή εκτόξευσης πυρηνικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς
  • [10] Το οδοιπορικό ενός καβαφικού πορτρέτου...
  • [11] Το Facebook εξαπλώνεται -και θα σβήσει- σαν αρρώστια

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το απόγευμα

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αύριο στις 18:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, οι διαρθρωτικές αλλαγές και θέματα τρέχοντος ενδιαφέροντος.

    [02] Απάντηση Χρ. Σταϊκούρα σε ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για τα «έξοδα δημοσίου χρέους»

    Νέο έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τη συνδρομή εταιρειών ως χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων στη διαδικασία του PSI. Το έγγραφο του κ. Σταϊκούρα διαβιβάστηκε ως απάντηση, σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για τις δαπάνες που έγιναν στη διεκπεραίωση του PSI.

    Οαναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σπεύδει να επισημάνει ότι η διαδικασία του PSI αποτελούσε ένα έργα πρωτόγνωρου μεγέθους και πολυπλοκότητας που θα έπρεπε να υλοποιηθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο και ακόμη ότι η ανταλλαγή αυτή ήταν ονομαστικού ποσού 205,5 δισ. ευρώ την ώρα που η ανταλλαγή των ομολόγων της Αργεντινής αφορούσε ομόλογα ονομαστικής αξίας 81,8 δις δολάρια. Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει επίσης ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην περίπτωση της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων ήταν και είναι πολλαπλοί, διότι πέραν των διαφόρων κατηγοριών των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ), καθοριστικό ρόλο (στην ανταλλαγή) έχουν τα θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΕΤΧΣ και το ΔΝΤ. «Ο συντονισμός και η συμφωνία με κάθε έναν από τους παραπάνω φορείς σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για την Ευρωζώνη κρίθηκε ότι απαιτούσε τη συνδρομή χρηματοοικονομικού και διεθνούς νομικού συμβούλου με ικανή εμπειρία, κύρος και επαρκές στελεχιακό προσωπικό», εξηγεί ο κ. Σταϊκούρας.

    [03] Ι. Στουρνάρας: Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι στο επικείμενο eurogroup δεν θα υπάρχει η Ελλάδα ως βασικό θέμα, ενώ παράλληλα, όπως σημείωσε, συνεχίζουμε με την τρόικα, την αποστολή στοιχείων και τη διαπραγμάτευση. Ο κ. Στουρνάρας, εκτίμησε, επίσης, ότι σύντομα θα έχουμε συμφωνία και δήλωσε αισιόδοξος επ΄αυτού. «Είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση, φτάνουμε προς το τέλος και κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για τον ελληνικό λαό» ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου αύριο το απόγευμα

    [04] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει στις 13:30 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.

    [05] Αντιπαράθεση για τις αξιολογήσεις των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

    Στη διάθεση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και των βουλευτών που θα αιτηθούν στοιχεία, μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έθεσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Κεγκέρογλου, τα σχέδια αξιολόγησης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και τα σχέδια στελέχωσης των Ασφαλιστικών Ταμείων, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

    Ο υφυπουργός ανέφερε δε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες προκηρύσσονται οι θέσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες κάθε φορέα που έχει αξιολογηθεί και οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας. Η βουλευτής ωστόσο που είχε ζητήσει τα στοιχεία με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, επέμεινε ότι όσα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί για την αξιολόγηση των ασφαλιστικών φορέων δεν συνιστούν ουσία εκθέσεις και αριθμητικά στοιχεία, δείκτες μέτρησης και μεθοδολογία αξιολόγησης αλλά κάποια πορίσματα, «συνοπτικά και γεμάτα αοριστολογίες». Αναρωτήθηκε, επίσης, πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η αξιολόγηση εντός 20 ημερών μεγάλων φορέων όπως το ΙΚΑ.

    [06] Συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας

    Δραπέτης των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής συνελήφθη στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε οικισμούς Ρομά στη Βέροια, στο πλαίσιο της πάταξης της εγκληματικότητας. Πρόκειται για 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση.

    Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς είχε παραβιάσει ολιγοήμερη άδεια που του χορηγήθηκε από το παραπάνω σωφρονιστικό κατάστημα, στο οποίο όφειλε να επιστρέψει στις 30 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου.

    [07] Ελεύθερος αφέθηκε και ο Πλάτον Λεμπέντεφ, ο πρώην συνεργάτης του Χοντορκόφσκι

    Το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκιση του Πλάτον Λεμπέντεφ, που είχε καταδικαστεί μαζί με τον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι στην υπόθεση της Yukos Oil. Οι Λεμπέντεφ και Χοντορκόφσκι είχαν καταδικαστεί σε οκταετή κάθειρξη για αισχροκέρδεια και φοροδιαφυγή το 2005. Η ποινή αυτή αυξήθηκε σε 14 χρόνια το 2010 σε μια δεύτερη δίκη για κλοπή πετρελαίου και ξέπλυμα 23,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια, η ποινή μειώθηκε αρχικά κατά ένα χρόνο και αργότερα, ύστερα από έφεση, κατά δύο χρόνια.

    [08] Αυξάνεται η ανεργία στην Ισπανία

    Νέα αύξηση σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, φθάνοντας το 26,03%, ύστερα από την πτώση που είχε παρουσιάσει τα δύο προηγούμενα τρίμηνα και παραμένει το μελανό σημείο της ισπανικής οικονομίας της χώρας, η οποία κατέγραψε μια μικρή ανάκαμψη.

    Στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2013, οι άνεργοι στην Ισπανία ήσαν 5.896.300, δηλαδή 8.400 λιγότεροι σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Μείωση σημείωσε και ο ενεργός πληθυσμός, στους 22.654.500 ανθρώπους.

    [09] Η Κίνα πραγματοποίησε δοκιμή εκτόξευσης πυρηνικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

    Φωτογραφίες που δείχνουν ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή και με βεληνεκές αρκετά μεγάλο για να πλήξει τις ΗΠΑ, δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον κινεζικό στρατό, σε μια περίοδο όπου υφίστανται έντονες διενέξεις ανάμεσα στο Πεκίνο και τη γειτονική του Ιαπωνία, σύμμαχο της Ουάσινγκτον.

    Οι φωτογραφίες αυτές, στις οποίες εικονίζονται κινέζοι στρατιωτικοί που πραγματοποιούν μια δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου Ντονγκφένγκ-31, δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη στο Ίντερνετ από τον ιστότοπο της Ημερησίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Ένας τέτοιος πύραυλος, εξοπλισμένος με πυρηνική κεφαλή, μπορεί να διανύσει 8.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

    [10] Το οδοιπορικό ενός καβαφικού πορτρέτου...

    Εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καβάφη, τα ποιήματά του εξακολουθούν να συνεπαίρνουν εκατομμύρια αναγνώστες ανά την υφήλιο.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα και η μορφή του κοσμοπολίτη ποιητή, την οποία φιλοτέχνησαν πολλοί ζωγράφοι, όπως οι Ν. Εγγονόπουλος, Γ. Κεφαλληνός, Π. Μοσχίδης, Γ. Μαυροΐδης, Π. Τέτσης, Χ. Καράς, Θ.Φ. Καραβία, Γ. Ιωάννου, Ντέιβιντ Χόκνεϊ, κ.ά. Μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Δρίζος, ο οποίος προσέφερε στο Μουσείο Καβάφη, στην Αλεξάνδρεια, το έργο που είχε φιλοτεχνήσει πριν από 50 χρόνια.

    Η ιστορία του πορτρέτου από μόνη της είναι ενδιαφέρουσα. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 ο Γιώργος Δρίζος έκανε με επιτυχία την πρώτη του έκθεση στο«Πρακτορείο Πνευματικής Συνεργασίας»του Μάριου Βαγιάνου, στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι. Τα έργα του απέσπασαν -μεταξύ άλλων- τις κολακευτικές κρητικές του Γιάννη Τσαρούχη και του καθηγητή Αλέκου Κοντόπουλου.

    «Το "Πρακτορείο Πνευματικής Συνεργασίας"του Βαγιάνου, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους Καβαφιστές, ήταν την εποχή εκείνη πόλος έλξης για τον φιλότεχνο κόσμο της Αθήνας, ένα πνευματικό εργαστήρι, έτσι όπως το οραματίστηκε ο ίδιος με την ίδρυσή του»,θυμάται, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Δρίζος.

    [11] Το Facebook εξαπλώνεται -και θα σβήσει- σαν αρρώστια

    Αν σκεφτήκατε ποτέ πως είσαστε «άρρωστοι» με το Facebook, ίσως δεν πέσατε και τόσο έξω. Όπως μια μολυσματική ασθένεια εξαπλώνεται συνεχώς, ώσπου να γίνει επιδημία, αλλά κάποια στιγμή «φρενάρεται» και τελικά σβήνει, έτσι και το Facebook θα «φυλλοροήσει» και θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του έως το 2017, εκτιμούν δύο Αμερικανοί ερευνητές. Άλλοι πάντως επιστήμονες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί να δεχτούν αυτή την πρόβλεψη.

    Οι επιστήμονες βασίζουν τη δυσοίωνη εκτίμησή τους για το μεγαλύτερο σήμερα κοινωνικό δίκτυο στο πόσες φορές η λέξη "Facebook" πληκτρολογείται στις αναζητήσεις της Google. Η σχετική διαχρονική ανάλυση, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Google Trends, δείχνει ότι η εν λόγω αναζήτηση κορυφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 και από τότε σταθερά μειώνεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 January 2014 - 11:30:27 UTC