Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Σαββατοκύριακο η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει η τρόικα, δηλώνει ο Χάνες Σβόμποντα
  • [03] Τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα αγροτικά δάνεια της ΑΤΕ κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • [04] «Φυσικοί σύμμαχοι» του ΣΥΡΙΖΑ οι «58», εκτιμά ο Π. Τατσόπουλος
  • [05] Οι εξελίξεις στην ΕΕ και η κατάσταση στην Ελλάδα, στο επίκεντρο συνάντησης του Φ. Κουβέλη με τον Χ. Σβόμποντα
  • [06] Σε εφαρμογή η ηλεκτρονική παρακολούθηση των Λιμενικών Αρχών
  • [07] Διεξοδική έρευνα για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι, ζητεί από την κυβέρνηση η Διεθνής Αμνηστία
  • [08] Αποστάσεις από τον αδελφό του Χριστόδουλο, παίρνει ο Σάββας Ξηρός με δηλώσεις του
  • [09] Προ οικονομικού αδιεξόδου μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών
  • [10] Νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη
  • [11] Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας για να ανασχεθεί η πτώση της τουρκικής λίρας
  • [12] Ανεστάλη η λειτουργία του λογαριασμού στο Twitter της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς
  • [13] «Ευρώ δύο ταχυτήτων» θέλει ο Μπέπε Γκρίλο για τον ευρωπαϊκό Νότο
  • [14] Η Microsoft Ελλάς καλεί και φέτος μαθητές και φοιτητές να συμμετέχουν στον διαγωνισμό «Imagine Cup 2014»
  • [15] Θωμάς Μαύρος: Είμαι υπερήφανος που ό,τι έπαθα ήταν για την ΑΕΚ

  • [01] Το Σαββατοκύριακο η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

    Οι εργασίες της 1ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑστην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου.

    Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα μιλήσει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις στελεχών και ψηφοφορίες το απόγευμα της Κυριακής. Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής θα γίνουν τη Δευτέρα (27/1), στα γραφεία του κόμματος (Εγνατίας 76), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

    [02] Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει η τρόικα, δηλώνει ο Χάνες Σβόμποντα

    «Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει η τρόικα και η Ελλάδα να αναλάβει την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη χώρα» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. «Έγιναν περιττές θυσίες, όμως δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Μπορούμε να σταματήσουμε τώρα και να στραφούμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας» επεσήμανε ο κ. Σβόμποντα σε ερώτηση ποιο θα είναι το αντίκρυσμα για τον ελληνικό λαό, που έκανε τεράστιες θυσίες, αν η έρευνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου δείξει ότι υπήρξαν λάθη από την Τρόικα. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της θέσης να ελέγχεται από το Ευρωκοινοβούλιο η δραστηριότητα της τρόικας στην Ελλάδα, αλλά"σκοντάφτει "στην άρνηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που έχει την πλειοψηφία, και της Κομισιόν.

    [03] Τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα αγροτικά δάνεια της ΑΤΕ κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    Τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών, που προέκυψαν από δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα έναντι εγγεγραμμένων υποθηκών, κατέθεσαν σήμερα εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Μιχάλη Κασσή. Με την προτεινόμενη από τους βουλευτές ρύθμιση, το ποσό του δανείου για το οποίο έχει εγγραφεί υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης, περιορίζεται σε ποσοστό 120% επί του κεφαλαίου του δανείου, εφόσον το σύνολο των απαιτήσεων της τράπεζας που απορρέουν από το δάνειο δεν υπερβαίνει το διπλάσιο αυτού, και σε 200%, εφόσον το σύνολο των οφειλών είναι ανώτερο του διπλάσιου. Το ληξιπρόθεσμο και απαιτητό δάνειο προτείνεται να εξοφλείται από τον αγρότη εφάπαξ ή και τμηματικώς, εντός δύο ετών, και σε περίπτωση μη εξόφλησης το ποσό μετατρέπεται σε νέο μεσοπρόθεσμο δάνειο διάρκειας από 5 έως 10 ετών με επιτόκιο 3%.

    [04] «Φυσικοί σύμμαχοι» του ΣΥΡΙΖΑ οι «58», εκτιμά ο Π. Τατσόπουλος

    «Ακόμα και τον καιρό που ήμουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -διότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήμουν ποτέ- έλεγα ότι αυτοί (σ.σ οι «58») είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι. Τώρα, από κει και πέρα, αν έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης είναι για να ενώσουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς» δήλωσε ο Π. Τατσόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ. «Δεν βλέπω κάποια άλλη δύναμη που μπορεί να ανασχέσει το λαϊκισμό, αφού τα δύο κόμματα πηγαίνουν με χίλια δαιμονοποιώντας το ένα το άλλο και μόνη δύναμη κοινής λογικής μου φαίνεται ότι είναι οι "58", μόνο αν καταφέρουν και συστεγάσουν όλες τις απόψεις της Αριστεράς.

    [05] Οι εξελίξεις στην ΕΕ και η κατάσταση στην Ελλάδα, στο επίκεντρο συνάντησης του Φ. Κουβέλη με τον Χ. Σβόμποντα

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, οι δυο άνδρες συζήτησαν για το πως διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, αποτίμησαν την κατάσταση στην Ελλάδα και συμφώνησαν στην ανάγκη να ενισχυθεί ο σοσιαλιστικός ευρωπαϊκός χώρος.

    [06] Σε εφαρμογή η ηλεκτρονική παρακολούθηση των Λιμενικών Αρχών

    Τέθηκε σε εφαρμογή η «Ηλεκτρονική παρακολούθηση καλής λειτουργίας και εσωτερικού ελέγχου των Λιμενικών Αρχών» της χώρας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των λιμενικών Αρχών.

    Στόχος της μεταρρύθμισης είναι η εξάλειψη γραφειοκρατικών διαδικασιών που μειώνουν τη παραγωγικότητα του ανθρώπινου δυναμικού και η αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο των θεμάτων οργάνωσης, λειτουργίας και διαδικασιών αυτοελέγχου. Στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή καταχωρούνται όλα τα προς επίλυση θέματα των λιμενικών Αρχών, καταγράφονται οι ανάγκες τους και παρέχεται στους χρήστες της, αλλά και στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, η δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης της αντιμετώπισής τους.

    [07] Διεξοδική έρευνα για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι, ζητεί από την κυβέρνηση η Διεθνής Αμνηστία

    Να ξεκινήσουν διεξοδική, διαφανή και ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό της 20ής Ιανουαρίου 2014 που συνέβη κοντά στο Φαρμακονήσι και να φέρουν στο φως τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές στο Αιγαίο, και να ασκήσουν δίωξη στους υπαιτίους ζητεί η Διεθνής Αμνηστία από τις ελληνικές Αρχές. Επιπλέον, η οργάνωση καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει όλους τους ισχυρισμούς για συλλογικές απωθήσεις και κακομεταχείριση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στο Αιγαίο, και να ασκήσουν δίωξη στους αξιωματούχους που εμπλέκονται.

    [08] Αποστάσεις από τον αδελφό του Χριστόδουλο, παίρνει ο Σάββας Ξηρός με δηλώσεις του

    Σαφείς αποστάσεις από τον αδελφό του Χριστόδουλο Ξηρό, κράτησε ο Σάββας Ξηρός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989.

    «Ο Χριστόδουλος διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο...δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν είναι σωστό να πω κάτι, είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει, δεν μπορώ να πω τους λόγους ούτε να κρίνω» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

    «Η οργάνωση δεν υπάρχει, υπάρχει το δεξί μου χέρι που δεν έχει συλληφθεί γιατί το ακρωτηρίασαν και το πέταξαν» είπε ο Σάββας Ξηρός. Αναφερόμενος στην πιθανότητα δημιουργίας μιας «νέας» 17Ν τόνισε πως «τέλειωσε αυτό το παραμύθι, σκόρπισε, δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση» και πρόσθεσε: «Τότε δεν ήταν οργάνωση λαϊκών τιμωρών που προσπαθούσε να αντικαταστήσει τη δικαιοσύνη, ήταν μια ένοπλη προπαγάνδα».

    [09] Προ οικονομικού αδιεξόδου μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών

    Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας βρίσκεται μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών με 4 στα 10 νοικοκυριά να έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο, να παρουσιάζουν σημαντικές υποχρεώσεις στις τράπεζες και να θεωρούν ότι δεν θα τα βγάλουν πέρα, ενώ 1 στα 3 φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του λόγω των συσσωρευμένων υποχρεώσεων. Από την άλλη πλευρά, το 87% έχει δικό του ακίνητο ενώ διατηρείται ψηλά η εμπιστοσύνη στο σύστημα δημόσιας υγείας. Αυτά είναι τα βασικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ετήσια τακτική έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που έγινε σε συνεργασία με την εταιρία MARC A.E. και μεταξύ άλλων παρατηρείται σημαντική μείωση εισοδήματος για το 97% των νοικοκυριών και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής ιδιαίτερα των πολυμελών οικογενειών.

    [10] Νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη

    Νέο ένταλμα σύλληψης για νέα υπόθεση επισφαλούς δανείου, εκδόθηκε σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΤΤ 'Αγγελου Φιλιππίδη. Η υπόθεση αφορά δανειοδότηση συνολικού ύψους περίπου 104 εκατ. ευρώ, προς επιχειρηματία. Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα, όπως και στις προηγούμενες, δηλαδή για απιστία, άμεση συνέργεια σε αυτήν και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ φέρονται κατηγορούμενοι συνολικά 14 πρόσωπα.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της δανειοδότησης Κύπριου επιχειρηματία, καθώς από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι τα δάνεια του εν λόγω εφοπλιστή εξυπηρετούνται κανονικά.

    [11] Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας για να ανασχεθεί η πτώση της τουρκικής λίρας

    Η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας (TRY) επιταχύνθηκε σήμερα και το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας κατέγραψε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου και του ευρώ, προκαλώντας εν μέσω πανικού την πρώτη «άμεση» επέμβαση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας στις αγορές τα τελευταία δύο χρόνια. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης το τουρκικό νόμισμα πέρασε το λεγόμενο ψυχολογικό όριο των 2,29 λιρών έναντι του δολαρίου και των 3,11 λιρών έναντι του ευρώ, αλλά η κατάσταση μεταστράφηκε κατά τι μετά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας, με την συναλλαγματική ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1 προς 2,2709 έναντι του δολαρίου και στο 1 προς 3,0998 έναντι του ευρώ στις 12:00 (ώρα Ελλάδας).

    [12] Ανεστάλη η λειτουργία του λογαριασμού στο Twitter της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς

    Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, της παλαιστινιακής οργάνωσης υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, κατηγόρησε σήμερα το Twitter για μεροληψία υπέρ του Ισραήλ, μετά την αναστολή λειτουργίας του αγγλόφωνου λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τον Ιανουάριο. «Το Twitter εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά επιτρέποντας στο σιωνιστικό στρατό να επιδίδεται σε τρομοκρατία σε βάρος αθώων και να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του για να εξαπολύει απειλές, παραβιάζοντας κατάφωρα τους κανονισμούς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ομπέιντα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    [13] «Ευρώ δύο ταχυτήτων» θέλει ο Μπέπε Γκρίλο για τον ευρωπαϊκό Νότο

    Υπέρ ενός «ευρώ δυο ταχυτήτων» τάχθηκε ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης. «Θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε σε ένα ευρώ δυο ταχυτήτων, και ότι για την επίτευξη του στόχου αυτού πρέπει να συμμαχήσουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία», ανέφερε. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κινήματός του για τις Ευρωεκλογές, ο Γκρίλο τόνισε ότι ζητά την κατάργηση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, την άμεση υιοθέτηση των Ευρωομολόγων και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    [14] Η Microsoft Ελλάς καλεί και φέτος μαθητές και φοιτητές να συμμετέχουν στον διαγωνισμό «Imagine Cup 2014»

    Το «Imagine Cup», ο μεγάλος διαγωνισμός νεανικήςκαινοτομίας επιστρέφει και φέτος. Η Microsoft Ελλάς καλεί φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.imaginecup.comκαι να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό τεχνολογίας που θα διοργανωθεί για 12η χρονιά.

    Ξεπέρασαν τις 250.000 οι συμμετοχές από όλο τον κόσμο το 2013, αναδεικνύοντας την ευρηματικότητα των φοιτητών και των μαθητών. Για μια ακόμη χρονιά οι διαγωνιστικές κατηγορίες θα είναι τρεις: «World Citizenship» (Πολίτης του Κόσμου), «Games» (Παιγνίδια) και «Innovation» (Καινοτομία). Το πρώτο βραβείο σε κάθε κατηγορία ξεπερνάει τα 50.000 δολάρια.

    [15] Θωμάς Μαύρος: Είμαι υπερήφανος που ό,τι έπαθα ήταν για την ΑΕΚ

    «Είμαι υπερήφανος που ό,τι έπαθα ήταν για την ΑΕΚ», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος άσος της Ενωσης και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Θωμάς Μαύρος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Ευελπίδων, την στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος από την ανακρίτρια. Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου, που διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ για δύο μήνες, στην προσπάθειά του να βοηθήσει όσο ήταν εφικτό την ομάδα της καρδιάς του, συνελήφθη χτες και διανυκτέρευσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας για χρέη του συλλόγου προς το Δημόσιο. "Δεν μετανιώνω για ό,τι έκανα για την ΑΕΚ. Απλώς, κάποια πράγματα, κάποια πρόσωπα, ελάχιστα, με έχουν πικράνει και με έχουν θυμώσει", επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας από τους μεγαλύτερους άσους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον της ΑΕΚ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 January 2014 - 13:30:26 UTC