Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η πολιτική σταθερότητα»
  • [02] Για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι ενημέρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ
  • [03] Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ στα Τίρανα
  • [04] "Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο"
  • [05] Και νέα έκρηξη σήμερα στην Αίγυπτο

  • [01] «Στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η πολιτική σταθερότητα»

    Συμφωνία για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στην πορεία προς την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, υπήρξε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. Το ΠΑΣΟΚ δίνει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος στις ευρωεκλογές, τις οποίες ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «ιστορική δοκιμασία» για τη χώρα, τονίζοντας ότι κρίνεται η πολιτική σταθερότητα.

    Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε και για τη χθεσινή σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και η τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση στο Μ. Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφέροντας ότι είναι υπουργός Ναυτιλίας και όχι υπουργός του Λιμενικού Σώματος. Επιπλέον, τόνισε ότι η έρευνα που γίνεται πρέπει να προχωρήσει και αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν.

    Κατά τη συνεδρίαση, εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς τις προθέσεις των «58» απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, ενώ διατυπώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον τρόπο συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου, θέμα το οποίο είναι ακόμα υπό συζήτηση.

    [02] Για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι ενημέρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ

    Για τις συνθήκες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι ενημέρωσε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και Γιάννη Πανούση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μαζί με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

    Μετά τη συνάντηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε ενημέρωση από όπου και από όποιονζητηθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ευρώπη δεν έχει καταλήξει σε μια σοβαρή συστηματική και ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου της μετανάστευσης και της πίεσης που δέχεται στα θαλάσσια σύνορά της, επισημαίνοντας ότι η χώρα ήδη, από τον Δεκέμβριο έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας για αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, τόνισε ότι «η Ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της, το κοινοβούλιο, οι φορείς, το υπουργείο, όλοι μας, ζητάμε συγνώμη από τη διεθνή και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την απώλεια ανθρώπινης ζωής. Η ενημέρωση που έγινε ήταν καλή. Είχαμε θεσμικό ρόλο και αυτό τον θεσμικό ρόλο έπαιξε η Δημοκρατική Αριστερά».

    [03] Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ στα Τίρανα

    Κλιμάκιο αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας μεταβαίνει στα Τίρανα, όπου συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα. Ο Κούπα είχε καταφέρει να διαφύγει μετά την τελευταία αιματηρή μάχη με άνδρες της ΕΚΑΜ στην 'Ηπειρο, όπου έπεσε νεκρός ο ομοεθνής του Μαριάν Κόλα, στις 21 του περασμένου Ιουλίου.

    Οι Έλληνες αξιωματικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αλβανικές Αρχές, θα ερευνήσουν τον χώρο διαμονής τού Αλβανού δραπέτη, ενώ θα εξετάσουν και τον ίδιο, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για την απόδραση του από τις φυλακές Τρικάλων.

    Στόχος των Αρχών είναι να διευκρινιστεί ποιος τη σχεδίασε, πώς οργανώθηκε, ποιοι συμμετείχαν και κυρίως να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα κυκλώματα μέσα και έξω από τις φυλακές και τους συνεργούς των δραπετών.

    [04] "Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο"

    «Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, για πρώτη φορά υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τονίζει ότι «η τρόικα δεν είναι πάνω από όλα» και ότι «είναι λάθος να εστιάζουμε μόνο στις περικοπές».

    Σε συνέντευξη που παραχωρεί στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο κ. Σουλτς, αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, απορρίπτει την επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αυτό επιτεύχθηκε, επειδή η κυβέρνηση δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της: «Αυτό είναι μόνο εν μέρει σωστό. Η Ελλάδα πέτυχε το 2013 πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων.

    Η κυβέρνηση προτιμά να προωθήσει μέρος των χρημάτων σε επενδύσεις, παρά να εξυπηρετήσει παλιά χρέη. Το κατανοώ αυτό» σημειώνει και, ερωτώμενος για τις προστριβές της Αθήνας με την τρόικα, αναφέρει ότι «η τρόικα δεν είναι πάνω από όλα».

    Προσθέτει δε, ότι «θα πρέπει, όπως συμβαίνει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, να συζητά. Θα πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα να ανορθωθεί και να δημιουργηθεί χώρος για επενδύσεις. Το να εστιάζουμε μόνον στις περικοπές είναι λάθος».Σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλώνει «Γερμανός και ευρωπαϊστής».

    [05] Και νέα έκρηξη σήμερα στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον εννέα άτομα-νεοσύλλεκτοι σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο- τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε σήμερα σε βάση της αστυνομίας στην παραθαλάσσια πόλη Σουέζ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Αρχικά το υπουργείο ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για επίθεση με ρουκέτα, αλλά στη συνέχεια εξέδωσε νέα ανακοίνωση. Πάντως, επικράτησε σύγχυση σχετικά με τα αίτια της έκρηξης.Το Γερμανικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι μετά την έκρηξη ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και ενόπλους, ενώ το Ρόιτερς ότι τρία άτομα τοποθέτησαν βόμβα και διέφυγαν πριν αυτή εκραγεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 January 2014 - 17:30:23 UTC