Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σίμος Κεδίκογλου: Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
  • [02] Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
  • [03] Συνάντηση Ι. Στουρνάρα με την επιτροπή που εξετάζει τον ρόλο της τρόικας
  • [04] Πρόσκρουση επιβατηγού τουριστικού σκάφους σε ξέρα - Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί
  • [05] Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό 27χρονου που επέβαινε σε ιστιοφόρο
  • [06] Πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ
  • [07] Υποθήκη ακινήτου για γονικές παροχές, όταν υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο
  • [08] O Πούτιν πιέζει το Κίεβο απειλώντας με διακοπή της οικονομικής βοήθειας
  • [09] Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον Τζάστιν Μπίμπερ για ξυλοδαρμό
  • [10] «Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα»: έξι νεκροί και το απρόβλεπτο στοιχείο
  • [11] Αργά αντανακλαστικά ίσον πρόωρος θάνατος

  • [01] Σίμος Κεδίκογλου: Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κεδίκογλου.

    Σχετικά με την τρόικα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη, η τρόικα θα επιστρέψει όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα τεχνικά ζητήματα, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου.

    [02] Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

    Υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

    Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

    [03] Συνάντηση Ι. Στουρνάρα με την επιτροπή που εξετάζει τον ρόλο της τρόικας

    Με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συναντάται σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας.

    Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ότμαρ Κάρας. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν, επίσης, οι ευρωβουλευτές Λ. Χοανγκ Νγκοκ από την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ν.Τόρβαλντς από τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Φ.Λαμπέρ από τους Πράσινους, Γ. Κλούτ από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, καθώς και οι Έλληνες ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Νικόλαος Χουντής από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

    Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Κάρας και Νγκοκ είναι οι εισηγητές της έκθεσης για τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας στις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής.

    [04] Πρόσκρουση επιβατηγού τουριστικού σκάφους σε ξέρα - Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί

    Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ούτε θαλάσσια ρύπανση, από την πρόσκρουση χθες βράδυ σε ξέρα, έξω από το λιμάνι των Ψαρών, επιβατηγού τουριστικού πλοίου, στο οποίο επέβαιναν 13 επιβάτες, 4 άτομα πλήρωμα και ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα στη δεξιά πλευρά του πλοίου, που είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή εισροή υδάτων, η οποία αρχικά ελεγχόνταν με τη χρήση αντλιών του πλοίου και στη συνέχεια από το πλήρωμα, το οποίο πραγματοποίησε πρόχειρη στεγανοποίηση.

    Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Χίο και το ατύχημα συνέβη λίγο πριν τον απόπλου του στο λιμάνι των Ψαρών. Ο πλοίαρχος με ιδία μέσα προσέγγισε τελικά το λιμάνι και αφού πρόσδεσε με ασφάλεια αποβίβασε τους επιβάτες και το όχημα.

    [05] Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό 27χρονου που επέβαινε σε ιστιοφόρο

    'Ακαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Αργοσαρωνικού, για τον εντοπισμό του 27χρονου, μοναδικού επιβαίνοντα ιστιοφόρου σκάφους με σημαία Ολλανδίας, που αγνοείται από προχθές το μεσημέρι.

    Το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τη Μαρίνα Αλίμου με προορισμό το Λαύριο. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα με πλωτά σκάφη και ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος αλλά και ελικόπτερο.

    [06] Πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ

    Σήμερα Πέμπτη θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων σε όλους τους δικαιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος.

    Εξαίρεση θα γίνει για τις συντάξεις του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠΟΤΕ) οι οποίες θα καταβληθούν αύριο, 31 Ιανουαρίου.

    [07] Υποθήκη ακινήτου για γονικές παροχές, όταν υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο

    Υποθήκη ακινήτου ζητεί η εφορία για να προχωρήσει σε γονική παροχή ακινήτου η άλλου περιουσιακού στοιχείου, όταν υπάρχουν χρέη προς το Δημόσιο ακόμη και αν αυτά έχουν ρυθμισθεί και πληρώνονται κανονικά.

    Φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον όρο αυτόν, που προβλέπεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο, κατά μεταβίβαση ακινήτων τους προς τα παιδιά τους. Σε αυτόν προβλέπεται ότι προϋπόθεση για την έκδοση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας που απαιτείται για να προχωρήσει η γονική παροχή, στις περιπτώσεις που υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο ακόμη και αν πληρώνονται με βάση ρύθμιση είναι η υποθήκη ακινήτου του οφειλέτη. Και αυτό, όπως διευκρινίζεται, για τη διασφάλιση της πληρωμή της οφειλής, αφού λόγω της ρύθμισης η είσπραξη της οφειλής δεν θεωρείται διασφαλισμένη.

    Σε περίπτωση πώλησης ακινήτου, όπου υπάρχει τίμημα, η εφορία εκδίδει φορολογική ενημερότητα καθώς δεσμεύει το ποσό από την πώληση για την εξόφληση των οφειλόμενων φόρων του φορολογούμενου.

    [08] O Πούτιν πιέζει το Κίεβο απειλώντας με διακοπή της οικονομικής βοήθειας

    Η Ρωσία προειδοποίησε το Κίεβο ότι είναι πιθανόν να υπαναχωρήσει στη συμφωνία για την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτον έκανε γνωστό ότι «θα περιμένει τον σχηματισμό της νέας ουκρανικής κυβέρνησης» για να αποφασίσει εάν θα τεθούν σε ισχύ οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί τον Δεκέμβριο για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Η Μόσχα έχει ήδη καταβάλει 3 δισεκατομμύρια στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

    H ουκρανική αντιπολίτευση αρνήθηκε να υποστηρίξει τον νόμο περί αμνηστίας που υιοθέτησε χθες το βράδυ το ουκρανικό κοινοβούλιο και ανακοίνωσε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

    [09] Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον Τζάστιν Μπίμπερ για ξυλοδαρμό

    Η καναδική αστυνομία απήγγειλε την Τετάρτη κατηγορίες κατά του δημοφιλή νεαρού ποπ σταρ, Τζάστιν Μπίμπερ, για την επίθεση του κατά ενός οδηγού λιμουζίνας, τον Δεκέμβριο στο Τορόντο. Αυτό είναι το τελευταίο από μια σειρά νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο 19χρονος τραγουδιστής.

    Η αστυνομία του Τορόντο αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο Μπίμπερ φέρεται να χτύπησε τον οδηγό στο πίσω μέρος του κεφαλιού του πολλαπλές φορές κατά τη διάρκεια φιλονικίας που είχαν οι δυο τους. Οι κατηγορίες δεν έχουν αποδειχθεί στο δικαστήριο και όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, οι εκπρόσωποι του Μπίμπερ δεν ήταν διαθέσιμοι για να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.

    [10] «Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα»: έξι νεκροί και το απρόβλεπτο στοιχείο

    Την είπαν πόλη - σταυροδρόμι πολιτισμών, πόλη ιδεών, πόλη μήλο της έριδος , πόλη συμβασιλεύουσα, πόλη συμπρωτεύουσα και πόλη ερωτική. Όμως η Θεσσαλονίκη είναι και πόλη θανάτου. Αυτή την τραγική διάστασή της φωτίζει ο παλαίμαχος δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης Σπύρος Κουζινόπουλος. Μετά από μισό σχεδόν αιώνα στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, έχοντας συγγράψει εννέα βιβλία ιστορικο- πολιτικού περιεχομένου, συνεχίζει τον έντυπο αγώνα με το δέκατο έργο του υπό τον τίτλο «Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20 ου αιώνα» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός.

    Με βαθειά γνώση της σύγχρονης Ιστορίας, διαθέτοντας γραφή με κινηματογραφική αμεσότητα και εξοπλισμένος με ερευνητική μεθοδικότητα, σε 341 σελίδες φωτίζει εκ νέου την ιστορία των έξι δολοφονιών.

    [11] Αργά αντανακλαστικά ίσον πρόωρος θάνατος

    Όσο πιο αργά αντανακλαστικά και καθυστερημένες αντιδράσεις έχει ένας άνθρωπος, τόσο αυξημένη είναι η πιθανότητα να πεθάνει πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου (UCL) και του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον δρα Γκάρεθ Χάγκερ-Τζόνσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS ONE", ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 5.000 άτομα ηλικίας 20 έως 59 ετών, για μια περίοδο 15 ετών.

    Η σχέση χρόνου αντίδρασης - πρόωρου θανάτου ισχύει εξίσου για άνδρες και γυναίκες, φτωχούς και πλούσιους, μορφωμένους και αμόρφωτους και, γενικότερα, ισχύει άσχετα με τον τρόπο ζωής του καθενός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 January 2014 - 7:30:27 UTC