Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η διαπραγμάτευση έξω είναι πολύ δύσκολη
  • [02] Αναγκαίο ένα δεύτερο κούρεμα του χρέους, εκτιμά η Deutsche Welle
  • [03] Η κακή εκπαίδευση αφήνει πίσω της αναλφάβητους
  • [04] Οι Νεάντερταλ μας κληροδότησαν πολλά περισσότερα γονίδια από ό,τι νομίζαμε

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η διαπραγμάτευση έξω είναι πολύ δύσκολη

    Να σταματήσει τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης κάλεσε πριν από λίγο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τα όσα είπε χθες ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και εισηγητής της έκθεσης για την τρόικα Ότμαρ Κάρας για τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα. Το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας, είπε ο κ. Βενιζέλος, «δείχνει ότι τα λόγια μέσα είναι εύκολα, η διαπραγμάτευση έξω είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ό,τι χωρίς να έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, χειροπιαστό δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ των Ελλήνων».

    Όπως εξάλλου ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, «όλα αυτά που συζητούμε έχουν άμεσο αντίκρισμα, στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στη ζωή όλων των οικογενειών. 'Αρα ας σταματήσουμε τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης και ας συσπειρωθούμε με κριτήριο την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή, προκειμένου να διασφαλίσουμε την έξοδο μας από την κρίση και να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια».

    Ο κ. Βενιζέλος είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο Μακεδονία που θα διαφοροποιεί σαφέστατα το κράτος αυτό από την ελληνική Μακεδονία και βεβαίως θέλουμε ένα τέτοιο όνομα, erga omnes. Δηλαδή ένα όνομα για κάθε χρήση εσωτερική και διεθνή, διμερή και πολυμερή».

    [02] Αναγκαίο ένα δεύτερο κούρεμα του χρέους, εκτιμά η Deutsche Welle

    «Παρά την όποια πρόοδο σε δημοσιονομικό επίπεδο, η Ελλάδα δεν φαίνεται να μπορεί να εξέλθει από την παγίδα του χρέους χωρίς ένα νέο κούρεμα» σύμφωνα με διαδικτυακό δημοσίευμα της Deutsche Welle, που φέρει τίτλο: "Αναγκαίο ένα δεύτερο κούρεμα του χρέους". Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, "το θέμα ενός νέου haircut όμως παραμένει ταμπού". Όπως επισημαίνεται, «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξακολουθούν να περιμένουν την αξιολόγηση της τρόικας για να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση και η τριμερής αναμένει από την πλευρά της αξιόπιστα στοιχεία από την Αθήνα για να δώσει το δικό της πράσινο φως. Τα στοιχεία που καταφθάνουν στα κλιμάκια από την ελληνική πρωτεύουσα όμως είναι συχνά αντικρουόμενα.

    Στο ίδιο δημοσίευμα παρατίθενται εκτιμήσεις οικονομολόγων και πρώην στελέχους της ευρωπαϊκής "Ομάδας Δράσης" και σημειώνεται ότι «όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα -σχολιάζουν αναλυτές- μεσοπρόθεσμα η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο δυσβάσταχτο βάρος του χρέους της. Όπως υπογραμμίζει και ο Γενς Μπάστιαν, οικονομολόγος και πρώην μέλος της Task Force της Κομισιόν για την Ελλάδα, "το μερίδιο του χρέους στο ΑΕΠ αυξάνεται. Συνολικά αυξάνεται το μέγεθος του χρέους και η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα ?εκεί έγκειται η ανησυχία μου- να αποπληρώσει τα χρέη αυτά με τις δικές της δυνάμεις".

    [03] Η κακή εκπαίδευση αφήνει πίσω της αναλφάβητους

    Η κακή ποιότητα εκπαίδευσης σημαίνει ότι περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν διαθέτουν τις βασικές ικανότητες ανάγνωσης και δεξιότητες στα μαθηματικά, προειδοποίησε την Τετάρτη η UNESCO, η πολιτιστική οργάνωση του ΟΗΕ. Η κρίση της εκπαίδευσης αφήνει πίσω της μια κληρονομιά αναλφαβητισμού, η οποία είναι περισσότερο διαδεδομένη από ότι είχε εκτιμηθεί, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του 2013-2014, ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του ΟΗΕ.

    Μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας 15 και 24 ετών, περίπου 175 εκατομμύρια εξ αυτών δεν μπορούν να διαβάσουν όλη ή μέρος μιας πρότασης. Το ένα τρίτο του ποσοστού αυτού είναι γυναίκες από τη Νότια και Δυτική Ασία.

    [04] Οι Νεάντερταλ μας κληροδότησαν πολλά περισσότερα γονίδια από ό,τι νομίζαμε

    Η γενετική κληρονομιά των Νεάντερταλ «βαραίνει» πάνω στους σύγχρονους ανθρώπους πολύ περισσότερο από ό,τι νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, που δείχνουν ότι η σχέση μας με τα «ξαδέλφια» μας δεν είναι καθόλου αμελητέα. Για παράδειγμα, αποτελεί έκπληξη για τους επιστήμονες ότι ένα γονίδιο που «εμποδίζει» τους σημερινούς ανθρώπους να κόψουν το τσιγάρο, φαίνεται να έχει νεαντερτάλια καταγωγή.

    Οι σημερινοί άνθρωποι μη αφρικανικής καταγωγής έχουν περίπου το 2% των γονιδίων τους κληρονομήσει από τους Νεάντερταλ, μετά από επιμιξίες που συνέβησαν πριν από 40.000 έως 80.000 χρόνια στην Ευρώπη και την Ασία. Οι νέες έρευνες δείχνουν ότι, στην πορεία της εξέλιξης, άλλα από τα γονίδια των Νεάντερταλ προσαρμόστηκαν καλά στον ανθρώπινο οργανισμό βοηθώντας στην επιβίωση του Homo sapiens όλα αυτά τα χρόνια, άλλα όμως όχι, δημιουργώντας αντίθετα την τάση για διάφορες αρρώστιες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 January 2014 - 9:30:26 UTC