Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα ναυπηγεία
  • [02] Στην Αθήνα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
  • [03] Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας
  • [04] Κλειστά μέχρι την Τετάρτη τα σχολεία στην Κεφαλονιά
  • [05] Νεκρός εντοπίστηκε αγνοούμενος αλλοδαπός, σε παραλία της Ρόδου
  • [06] Από τον ίδιο εστιακό χώρο, ο νέος σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
  • [07] Στα 62,295 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο το 2013
  • [08] Ο Γούντι Άλλεν αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση
  • [09] Επαναληπτικός γύρος προεδρικών εκλογών στην Κόστα Ρίκα
  • [10] Σχέδιο βοήθειας προς το Κίεβο επεξεργάζονται ΕΕ και ΗΠΑ

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα ναυπηγεία

    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί, στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, για το θέμα των ναυπηγείων, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου και συναρμόδιων υπουργών.

    [02] Στην Αθήνα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

    H Βικτόρια Νούλαντ, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις θα γίνει δεκτή σήμερα από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Αύριο η κ. Νούλαντ θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης για να συζητήσουν τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου.

    [03] Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας

    Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη, ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η επίσκεψη του θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Ζαν Λικ Μελανσόν, υποψήφιο πρόεδρο στις εκλογές του 2012, συνεδρίαση με το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ομιλία σε εκδήλωση του Front de Gauche (Μέτωπο της Αριστεράς). Επίσης, θα συναντηθεί με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας.

    [04] Κλειστά μέχρι την Τετάρτη τα σχολεία στην Κεφαλονιά

    Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κεφαλονιά, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο αντιδήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κεκκάτος. Όπως ανέφερε, θα γίνουν επανέλεγχοι σε όλα τα σχολεία από αρμόδιους μηχανικούς του Υπουργείου Παιδείας, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει στο νησί ο υπουργός Παιδείας.

    Η επίσκεψη του κ. Κ. Αρβανιτόπουλου ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα για να επιθεώρησει τις σχολικές εγκαταστάσεις του νησιού.

    Διαβάστε επίσης:

    Από τον ίδιο εστιακό χώρο, ο νέος σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

    [05] Νεκρός εντοπίστηκε αγνοούμενος αλλοδαπός, σε παραλία της Ρόδου

    Νεκρός εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες, από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, αγνοούμενος αλλοδαπός σε παραλία του όρμου Λαδικού Ρόδου. Χθες το βράδυ, πολίτης ενημέρωσε το λιμεναρχείο για την ύπαρξη αριθμού αλλοδαπών σε βράχια του συγκεκριμένου όρμου. Ανδρες του λιμενικού που έφθασαν στην περιοχή εντόπισαν επτά άνδρες και μία γυναίκα συριακής καταγωγής.

    Οι παράνομοι μετανάστες ενημέρωσαν τους λιμενικούς ότι τους είχε μεταφέρει με λέμβο, από την περιοχή Νταλαμάν της Τουρκίας, διακινητής και όταν έφθασαν στον όρμο της Ρόδου τους πέταξε στη θάλασσα. Οι περισσότεροι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν στη στεριά, ωστόσο ο ένας συμπατριώτης τους δεν τα κατάφερε. Στους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι κρατούνται στο λιμεναρχείο Ρόδου, παρασχέθηκαν ρούχα και νερό.

    [06] Από τον ίδιο εστιακό χώρο, ο νέος σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

    Ο σεισμός προήλθε από τον ίδιο εστιακό χώρο, 12 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Αργοστολίου, δήλωσε η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δήμητρα Σαχπάζη. «Μιλάμε για την ίδια σεισμογενή περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς» ανέφερε και εκτίμησε ότι αναμένει τις επόμενες ημέρες και άλλους σεισμούς, ακόμη και του ιδίου μεγέθους, από την ίδια περιοχή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της περιοχής που είχε προκαλέσει τον σεισμό του 1953. 'Ολα τα μελετάμε, υπογράμμισε η κ. Σαχπάζη.

    Σε σχέση με τις διαφορετικές μετρήσεις που κάνουν κάποια ινστιτούτα, όπως το Ευρωμεσογειακό, που τον εμφανίζει μεγέθους 6,1 διευκρίνισε ότι όλα τα ινστιτούτα κάνουν τις μελέτες τους. Αν δειτε όλους του σεισμούς που έχουν σημειωθεί στη χώρα, επισήμανε, υπάρχει απόκλιση στις μετρήσεις ανάμεσα στα ινστιτούτα, ακόμη και κατά 0,5 Ρίχτερ, αλλά και διαφορετικά επίκεντρα ακόμη και 50 χιλιόμετρα. Σημασία έχει ότι προέρχεται από την ίδια σεισμογενή περιοχή.

    Για «κομμάτι της ίδιας ακολουθίας» με τον σεισμό της περασμένης Κυριακής έκανε λόγο ο καθηγητης σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζαχος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίζοντας ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι επάνω στις ακτές της Κεφαλονιάς, λίγο πιο βόρεια και δυτικά του προηγούμενου, αλλά προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο.

    «Είναι ένας σεισμός της ίδιας τάξεως με τον προηγούμενο» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι θα καταπονήσει πολύ τα κτίρια του νησιού.

    Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός στην Δυτική Ελλάδα . Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεισμική δόνηση ξύπνησε τους κατοίκους σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Πύργο, Κάτω Αχαΐα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

    Δέκα ελαφρά τραυματίες είναι, μέχρι στιγμής, ο απολογισμός του νέου σεισμού, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Λυξουρίου, Διονύση Μαρκάτου, στο ΜΕΓΚΑ. Στους περισσότερους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν από το νοσοκομείο, ανέφερε ο κ. Μαρκάτος, ο οποίος σημείωσε ότι οι μικροτραυματισμοί προήλθαν από πτώσεις αντικειμένων κατά τη διάρκεια του σεισμού.

    Στην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται προς το παρόν ότι εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Ληξουρίου έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια ενώ κατέρρευσε ο εξωτερικός μαντρότοιχος του τοπικού νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

    [07] Στα 62,295 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο το 2013

    Στα 62,295 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τον Δεκέμβριο του 2013. Οι παλαιές (έως 31.12.2012) οφειλές προς το δημόσιο διαμορφώθηκαν σε 53,017 δισ. ευρώ, ενώ τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη (που δημιουργήθηκαν το 2013) αυξήθηκαν κατά 9,278 δισ. ευρώ. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους εισπράχθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και την πορεία των ελέγχων με βάση τους στόχους που είχαν τεθεί για το 2013. Σύμφωνα με αυτά, παρατηρείται υστέρηση του αριθμού των ελέγχων σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί. 'Ετσι, το 2013 θα έπρεπε να έχουν γίνει 680 προσωρινοί έλεγχοι και έγιναν 561, ενώ θα έπρεπε επίσης να είχαν ολοκληρωθεί 596 τακτικοί έλεγχοι μεγάλων επιχειρήσεων, έναντι 324 που έγιναν τελικά.

    [08] Ο Γούντι Άλλεν αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

    Ο Aμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν απέρριψε την Κυριακή τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που κατήγγειλε η υιοθετημένη κόρη του Ντίλαν Φάροου, χαρακτηρίζοντάς τες «ψέματα και ντροπή». «Ο κ. Άλλεν διάβασε το άρθρο και το θεωρεί ντροπή και λάθος», δήλωσε η εκπρόσωπός του Λέσλι Νταρτ μετά τη δημοσίευση της ανοικτής επιστολής της Ντίλαν Φάροου προς τον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας New York Times. Σε αυτήν η νεαρή γυναίκα κατηγορεί τον διάσημο σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν παιδί.

    «Όταν ήμουν 7 ετών ο Γούντι Άλεν με πήρε από το χέρι, με οδήγησε σε μια μικρή κακοφωτισμένη σοφίτα στον δεύτερο όροφο του σπιτιού μας. Μου είπε να ξαπλώσω μπρούμυτα και να παίξω με το ηλεκτρικό τραινάκι του αδελφού μου. Με κακοποίησε σεξουαλικά», αναφέρει στην επιστολή της .

    Το 1992 η Μία Φάροου είχε κατηγορήσει τον Γούντι Άλεν ότι κακοποίησε την Ντίλαν.

    [09] Επαναληπτικός γύρος προεδρικών εκλογών στην Κόστα Ρίκα

    Οι προεδρικές εκλογές στην Κόστα Ρίκα θα επαναληφθούν στις 6 Απριλίου καθώς κανένας υποψήφιος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο 40% των ψήφων κατά τη χθεσινή ψηφοφορία και να διαδεχθεί την απερχόμενη πρόεδρο Λάουρα Τσιντσίγια.

    Η πρόεδρος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά εις βάρος ορισμένων από τους στενότερους συνεργάτες της, ενώ κατηγορείται και για διάφορα αμφιλεγόμενα έργα υποδομής και θεωρείται μία από τις λιγότερο δημοφιλείς πολιτικούς της Λατινικής Αμερικής.

    [10] Σχέδιο βοήθειας προς το Κίεβο επεξεργάζονται ΕΕ και ΗΠΑ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάζονται ένα σχέδιο σημαντικής βραχυπρόθεσμης οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον.

    Η κα Άστον μιλώντας στην εφημερίδα Wall Street Journal είπε ότι το πακέτο θα στοχεύει στην ενίσχυση της Ουκρανίας η οποία μέσα από μια μεταβατική περίοδο προσωρινής κυβέρνησης θα μπορούσε να εγκρίνει τις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να προετοιμάσει το έδαφος για τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση είναι προγραμματισμένες για το επόμενο έτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 February 2014 - 7:30:24 UTC