Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «τεράστια επιτεύγματα» έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα ναυπηγεία
  • [03] Αισιοδοξία για νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκφράζουν οι Ρ. Δούρου, Ευ. Αποστόλου και Ό. Γεροβασίλη
  • [04] Επαφές στην Αθήνα της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ
  • [05] Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας στην Κεφαλονιά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον σεισμό
  • [06] Κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την Κεφαλονιά
  • [07] Βελτίωση στο οικονομικό κλίμα τον Ιανουάριο αλλά και επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
  • [08] Στις 51,2 μονάδες ο δείκτης PMI της Markit, καταγράφοντας ανάπτυξη για πρώτη φορά σε διάστημα 53 μηνών
  • [09] Ο Β. Γιανουκόβιτς επιστρέφει στα καθήκοντά του, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
  • [10] «Εξουδετερώθηκε» ο ένοπλος που εισέβαλε σε σχολείο στη Μόσχα

  • [01] Για «τεράστια επιτεύγματα» έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος

    «Παρουσιάζουμε τεράστια επιτεύγματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

    Στο πρώτο σκέλος της σύσκεψης, στο οποίο συμμετείχαν και ο υπουργός Εθνικός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τέθηκε το θέμα των Ναυπηγείων. Ερωτηθείς επ' αυτού, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στον επίλογο της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Βουλής που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα των Ναυπηγείων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κινείται μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

    [02] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα ναυπηγεία

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το θέμα των ναυπηγείων, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου και συναρμόδιων υπουργών.

    [03] Αισιοδοξία για νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκφράζουν οι Ρ. Δούρου, Ευ. Αποστόλου και Ό. Γεροβασίλη

    Αισιοδοξία για την έκβαση του εκλογικού αγώνα τους εκφράζουν, με τις πρώτες δηλώσεις τους, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική Ρένα Δούρου, στη Στερεά Ελλάδα Βαγγέλης Αποστόλου και στην Ήπειρο Όλγα Γεροβασίλη.

    Η κ. Δούρου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές, γενικά, και οι εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής, ειδικότερα, είναι η αρχή του τέλους των πολιτικών του μνημονίου». «Οι εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και στις υπόλοιπες περιφέρειες και τους δήμους στέλνουν μήνυμα ελπίδας, μήνυμα συστράτευσης όλων όσοι και όσες πιστεύουν ότι ο τόπος χρειάζεται ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη» σημειώνει και προσθέτει: «Τον στόχο αυτό, μεγάλο και δύσκολο αλλά αδιαπραγμάτευτο, θα τον υπηρετήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς εκπτώσεις. Χωρίς υποχωρήσεις. Με συνέπεια. Και με αίσθηση των ευθυνών. Για να λάβει η κυβέρνηση του καταστροφικού μνημονίου το σαφές μήνυμα της κοινωνίας: ό,τι κι αν κάνει, ό,τι μεθοδεύσεις κι αν επιχειρήσει, όπως με τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν θα έχει το αποτέλεσμα που ελπίζει. Την παράταση της παραμονής της στην εξουσία. Τα παιχνίδια τέλος».

    [04] Επαφές στην Αθήνα της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ

    H Βικτόρια Νούλαντ, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλο.

    Αύριο η κ. Νούλαντ θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης για να συζητήσουν τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου.

    [05] Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας στην Κεφαλονιά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον σεισμό

    Στο πλευρό όσων δοκιμάζονται από τον σεισμό στην Κεφαλονιά θα βρεθεί σήμερα το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    Συγκεκριμένα, εντός της ημέρας, το υπουργείο θα στείλει στο νησί κλιμάκιο τεσσάρων εξειδικευμένων γιατρών (ειδικοτήτων παθολογίας, καρδιολογίας και γενικής ιατρικής). Επίσης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), θα σταλεί κλιμάκιο τριών γιατρών (γενικοί ιατροί και παιδοχειρουργός).

    [06] Κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την Κεφαλονιά

    Στο νησί αναμένεται να φτάσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, για να επιθεώρησει τις σχολικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Τετάρτη.

    Στην Κεφαλονιά μεταβαίνουν επίσης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και ο γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.

    Ακόμη, στο νησί μεταβαίνει και κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας.

    Στο μεταξύ, σύσκεψη για την Κεφαλονιά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιείται στο υπουργείο Υποδομών, υπό τον Μ. Χρυσοχοΐδη.

    Εντολή για ενεργοποίηση του σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεφαλονιά, μετά τον νέο σεισμό, έδωσε ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος. Στην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται προς το παρόν ότι εντοπίζονται οι περισσότερες υλικές ζημιές, μετά από τον σημερινό νέο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ. Ο δρόμος Αργοστολίου - Ληξουρίου άνοιξε μόνο για έκτακτες ανάγκες.

    Διαβάστε επίσης:

    Από τον ίδιο εστιακό χώρο, ο νέος σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

    Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας, με εντολή του πρωθυπουργού

    Άνοιξε ο δρόμος Αργοστολίου - Ληξουρίου μόνο για έκτακτες ανάγκες

    Εντολή για ενεργοποίηση του σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεφαλονιά

    Ευθ. Λέκκας: Να επαναληφθούν οι έλεγχοι στα κτίρια μετά τον νέο σεισμό στην Κεφαλονιά

    [07] Βελτίωση στο οικονομικό κλίμα τον Ιανουάριο αλλά και επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

    Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από εκείνα του Δεκεμβρίου κινήθηκε τον Ιανουάριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στις 92,6 (από 91,4) μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

    Από τους επιμέρους τομείς, σημειώνεται βελτίωση στις επιχειρηματικές προσδοκίες ιδιαίτερα σε λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες και κατασκευές, όμως η καταναλωτική εμπιστοσύνη διορθώνει την άνοδο της εορταστικής περιόδου. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ο δείκτης κλίματος κινείται με μικρές διακυμάνσεις τους τελευταίους 6-7 μήνες, καθώς υπάρχει η αίσθηση αναμονής για τις ευρύτερες οικονομικές εξελίξεις.Πολίτες και επιχειρήσεις έχουν προσαρμόσει τις προσδοκίες τους σε νέα επίπεδα, με τον βαθμό απαισιοδοξίας να έχει αμβλυνθεί, αλλά και με τον συνολικό δείκτη να μην ενισχύεται σημαντικά. Αν και ιστορικά έχει παρατηρηθεί ότι τους μήνες πριν από εκλογικές διαδικασίες το οικονομικό κλίμα τείνει να βελτιώνεται, καθώς δημιουργούνται προσδοκίες οικονομικής ανάκαμψης, ο χαρακτήρας των προγραμματισμένων για τον Μάιο εκλογών ενδεχομένως να μην επιτρέψει ισχυροποίηση των προσδοκιών.

    [08] Στις 51,2 μονάδες ο δείκτης PMI της Markit, καταγράφοντας ανάπτυξη για πρώτη φορά σε διάστημα 53 μηνών

    Στις 51,2 μονάδες διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMI) της Markit, από τις 49,6 μονάδες του Δεκεμβρίου.

    Πρόκειται, σύμφωνα με τη Markit, για την πρώτη τιμή πάνω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50 μονάδων που καταγράφηκε από τον Αύγουστο του 2009 και ήταν αποτέλεσμα των έντονων αυξήσεων των επιπέδων παραγωγής και των νέων παραγγελιών. Η περαιτέρω μείωση των τιμών από μέρους των κατασκευαστών συνέτεινε στην αύξηση των πωλήσεων. Στο μεταξύ, ο ρυθμός μείωσης των θέσεων εργασίας στις εγκαταστάσεις των κατασκευαστών παρέμεινε σταθερός, παρότι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

    [09] Ο Β. Γιανουκόβιτς επιστρέφει στα καθήκοντά του, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς επέστρεψε σήμερα στο γραφείο του έπειτα από τέσσερις ημέρες αναρρωτικής άδειας, ενώ η πολιτική αντιπολίτευση πιέζει για περαιτέρω παραχωρήσεις εκ μέρους του για να τερματισθούν οι διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του που διαρκούν ήδη περισσότερο από δύο μήνες.

    Ο Γιανουκόβιτς αναζητεί μια διέξοδο στην αντιπαράθεση με χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι έχουν πάρει τον έλεγχο του κέντρου του Κιέβου, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ριζοσπάστες διαδηλωτές και τις μονάδες καταστολής. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

    [10] «Εξουδετερώθηκε» ο ένοπλος που εισέβαλε σε σχολείο στη Μόσχα

    Ο ένοπλος που εισέβαλε νωρίτερα σήμερα σε σχολείο στα περίχωρα της Μόσχας «εξουδετερώθηκε» και όλοι οι μαθητές που κρατούσε ομήρους είναι ελεύθεροι, ενώ δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας αστυνομικός και ένας καθηγητής σκοτώθηκαν από τα πυρά του ενόπλου και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 February 2014 - 11:30:23 UTC