Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, ο Άγγελος Φιλιππίδης
  • [02] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες
  • [03] Ποινές κάθειρξης στους γονείς που κατηγορούντο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών τους
  • [04] Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε ο Άγγελος Φιλιππίδης
  • [05] Στα 795 εκατ. ευρώ η δαπάνη χορήγησης του ΕΚΑΣ το 2013
  • [06] Τουλάχιστον 19 οι νεκροί από τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη
  • [07] Φονικές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων κοντά στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη
  • [08] Νέο θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών εμφανίστηκε στην Κίνα

  • [01] Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, ο Άγγελος Φιλιππίδης

    Ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα οδηγήθηκε ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που έχει εκδοθεί σε βάρος του, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η τράπεζα.

    Ακολούθως, ο κ. Φιλιππίδης θα οδηγηθεί στον ανακριτή Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, Γιώργο Ανδρεάδη.

    [02] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

    Καθοριστικές θεωρούνται οι επόμενες ημέρες για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με ορισμένους από τους αγρότες να πραγματοποιούν σήμερα συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τα μελλοντικά τους «βήματα», ενώ άλλους να «φροντίζουν» για τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων τους το προσεχές Σάββατο. Κοινό αίτημα, ωστόσο, όλων αποτελεί μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    Στη Θεσσαλία, το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισε να συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών για το προσεχές Σάββατο, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων καλώντας στη συγκέντρωση και όλους τους εργαζόμενους. Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια θα επισκεφθεί ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες της Ημαθίας, με τους αγρότες από Νάουσα και Αλεξάνδρεια να κατευθύνονται ήδη στον κόμβο της Κουλούρας. Την Παρασκευή το απόγευμα πρόκειται να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες στις Σέρρες, ενώ προς το παρόν «ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους που βρίσκονται ήδη στις πλατείες των χωριών.

    [03] Ποινές κάθειρξης στους γονείς που κατηγορούντο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών τους

    Ποινές κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πύργου στους γονείς που κατηγορούντο για σεξουαλική κακοποίηση των τριών από τα τέσσερα παιδιά τους. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον πατέρα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 123 χρόνων και στη μητέρα ποινή κάθειρξης 103 χρόνων. Όμως, τόσο για τον πατέρα, όσο και για την μητέρα, η εκτιτέα ποινή ορίστηκε στα 25 χρόνια. Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε την 10ετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

    Οι δύο γονείς είχαν συλληφθεί στις αρχές του περασμένου Μαΐου σε περιοχή της Πάτρας, έπειτα από καταγγελία που είχε κάνει ένα από τα παιδιά, καθώς και ένα ακόμη συγγενικό πρόσωπο.

    [04] Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε ο Άγγελος Φιλιππίδης

    Στη ΓΑΔΑ έφτασε ο Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την άφιξή του στις 09:05 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με πτήση των τουρκικών αερογραμμών. Ο 'Αγγελος Φιλιππίδης, που καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, παρελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    [05] Στα 795 εκατ. ευρώ η δαπάνη χορήγησης του ΕΚΑΣ το 2013

    Στα 795 εκατομμύρια ευρώ ανήλθε η δαπάνη χορήγησης του ΕΚΑΣ σύμφωνα με στοιχεία του προσωρινού απολογισμού του 2013, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2014. Όπως, εξάλλου, γίνεται γνωστό με το έγγραφο, η δαπάνη αυτή είναι αυξημένη κατά 20 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2012.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Νάντια Βαλαβάνη. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι «πέραν της αλλαγής ηλικίας, ως προϋπόθεση καταβολής του ΕΚΑΣ, δεν έχει επέλθει καμία άλλη μεταβολή ως προς την καταβολή του στις κατηγορίες που εξαιρούνται του ορίου ηλικίας».

    [06] Τουλάχιστον 19 οι νεκροί από τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίσθηκαν σήμερα σε τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις κοντά στην Πράσινη Ζώνη και σε μια πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της Βαγδάτης, αναφέρουν νεώτερες πληροφορίες από το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το υπουργείο, σημειώθηκαν τρεις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, δυο απένταντι από το υπουργείο Εξωτερικών και ένα έξω από εστιατόριο κοντά στην Πράσινη Ζώνη, καθώς επίσης μια έκρηξη βόμβας στην πλατεία Κουλάνι στο κέντρο της Βαγδάτης,

    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις επιθέσεις.

    [07] Φονικές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων κοντά στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Βαγδάτη από την έκρηξη τριών παγιδευμένων αυτοκινήτων κοντά στην Πράσινη Ζώνη όπου βρίσκονται το γραφείο του ιρακινού πρωθυπουργού και δυτικές πρεσβείες, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται δύο ημέρες μετά την πτώση δυο ρουκετών στην Πράσινη Ζώνη και αναμένεται να εντείνουν τις ανησυχίες για την ικανότητα των αρχών να προστατεύσουν στρατηγικής σημασίας περιοχές καθώς η κατάσταση ασφαλείας επιδεινώνεται σ' ολόκληρη τη χώρα.

    Δυο από τα παγιδευμένα αυτοκίνητα που εξερράγησαν σήμερα, ήσαν σταθμευμένα απέναντι σπό το υπουργείο Εξωτερικών και προκάλεσαν το θάνατο σε πέντε ανθρώπους. Το τρίτο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε μαζί με τον οδηγό του έξω από εστιατόριο κοντά σε φυλάκιο σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    [08] Νέο θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών εμφανίστηκε στην Κίνα

    Ένα νέο, άγνωστο έως τώρα αλλά θανατηφόρο, στέλεχος της γρίπης των πτηνών Η10Ν8 εντόπισαν Κινέζοι επιστήμονες. Ο ιός θα μπορούσε να εξελιχθεί σε απειλή για τους ανθρώπους, αν και όχι άμεσα. Το πρώτο θύμα του εν λόγω ιού ταυτοποιήθηκε με καθυστέρηση ότι ήταν μια 73χρονη γυναίκα από την πόλη Ναντσάνγκ, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο πέρυσι το Νοέμβριο με πυρετό και σοβαρή πνευμονία. Παρά τα αντιβιοτικά και τα αντιικά φάρμακα, η ασθενής εξέπνευσε μετά από εννιά ημέρες.

    Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί η δυνατότητα του νέου ιού να προκαλέσει μελλοντικά μια ανθρώπινη πανδημία, καθώς ήδη εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα σε μια 55χρονη γυναίκα, στην ίδια κινεζική επαρχία, στις 26 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει, όπως είπαν, ότι ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί μεταξύ των ανθρώπων και άρα μπορεί να προκαλέσει και άλλα θύματα στο μέλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 February 2014 - 9:30:24 UTC