Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ερχόμενη Δευτέρα η απολογία του Άγγελου Φιλιππίδη
  • [02] Προθεσμία για την απολογία του, αναμένεται να ζητήσει ο Άγγελος Φιλιππίδης
  • [03] Νέα πανελλαδική κινητοποίηση προετοιμάζουν οι σχολικοί φύλακες
  • [04] Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων, τον Ιανουάριο
  • [05] Μέτρα για αποσυμφόρηση των ΔΟΥ από το υπουργείο Οικονομικών
  • [06] Απεργία στο μετρό του Λονδίνου προκαλεί κυκλοφοριακό χάος
  • [07] «Έφυγε» η Τζένη Βάνου

  • [01] Την ερχόμενη Δευτέρα η απολογία του Άγγελου Φιλιππίδη

    Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε, από τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης. Ο κ. Φιλιππίδης μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα.

    Σε βάρος του κ. Φιλιππίδη, εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, όπως είναι γνωστό, για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.

    [02] Προθεσμία για την απολογία του, αναμένεται να ζητήσει ο Άγγελος Φιλιππίδης

    «Έκανα αυτό που είχα πει από την αρχή, να έρθω στην Ελλάδα» δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή ο Άγγελος Φιλιππίδης. Οπως είπε ο ίδιος ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του ΤΤ, χθες το βράδυ στις 12, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πλέον ήταν και τυπικά ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές. Τον ενημέρωσαν, ωστόσο, ότι στις 9 σήμερα το πρωί επρόκειτο να ενεργοποιηθεί το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για δανειοδοτήσεις του ΤΤ.

    «Εγώ τους είπα ότι θα φύγω για την πατρίδα μου, με την πρώτη πτήση» ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος σκοπεύει να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, ώστε να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

    [03] Νέα πανελλαδική κινητοποίηση προετοιμάζουν οι σχολικοί φύλακες

    Νέα πανελλαδική κινητοποίηση προετοιμάζουν οι σχολικοί φύλακες μετά την πεζοπορία- διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα. Στις 13 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν αυτοκινητοπομπές από την Αλεξανδρούπολη αλλά και από τη νότια και τη νησιωτική Ελλάδα και θα καταλήξουν στις 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, περνώντας από πολλές πόλεις.

    Οι σχολικοί φύλακες διαμαρτύρονται για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις αλλαγές στο κοινωνικό κράτος και την παρουσία της τρόικας. Απευθύνουν δε κάλεσμα σε όλους τους φορείς, ομοσπονδίες και συλλογικότητες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Με ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού" γνωστοποιούν ότι συμμετέχουν στο "καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής" των σχολικών φυλάκων.

    [04] Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων, τον Ιανουάριο

    Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων κατά 6.397 θέσεις μισθωτής εργασίας, σημειώθηκε τον Ιανουάριο, έναντι αρνητικής επίδοσης κατά 17.507 θέσεις εργασίας, τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», τον Ιανουάριο εφέτος δηλώθηκαν 95.450 προσλήψεις και 89.053 αποχωρήσεις, έναντι 53.515 προσλήψεων και 71.022 αποχωρήσεων τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Πρόκειται, για την πρώτη θετική επίδοση που καταγράφεται τον Ιανουάριο τα τελευταία χρόνια, καθώς ο μήνας αυτός, παρουσίαζε πάντοτε αρνητικό ισοζύγιο την περίοδο 2001- 2013. Την εξέλιξη αυτή, τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας αποδίδουν, στις κατά 41.935 περισσότερες προσλήψεις που παρατηρήθηκαν τον Ιανουάριο του 2014 έναντι του Ιανουαρίου 2013.

    «Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για τον πρώτο μήνα του 2014, συνεχίζουν να εκπέμπουν ένα θετικό μήνυμα για την εξέλιξη των τάσεων της αγοράς εργασίας» δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της «Εργάνης», ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    [05] Μέτρα για αποσυμφόρηση των ΔΟΥ από το υπουργείο Οικονομικών

    Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πριν λίγο ότι υλοποιεί σειρά δράσεων για τη βελτίωση των συναλλαγών με τους πολίτες και την αποσυμφόρηση των ΔΟΥ, έτσι ώστε να μπορούν να εστιάζουν σε ελεγκτικές εργασίες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δράσεις αυτές εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική του ΥΠΟΙΚ για κατάργηση της υποχρέωσης προσέλευσης των πολιτών στις ΔΟΥ.

    Οι φορολογούμενοι, μεταξύ άλλων, δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνουν φόρους στο ταμείο της ΔΟΥ, αλλά μπορούν να πληρώνουν απευθείας από το σπίτι τους (μέσω internet banking) ή/και από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ. Η δράση αυτή υπάγεται στο πρόγραμμα πλήρους κατάργησης όλων των επιτόπιων πληρωμών στα ταμεία των ΔΟΥ, όπως επιτυγχάνεται ήδη με τις δεκάδες ηλεκτρονικές εφαρμογές που παρέχονται στο TAXISnet, όπου οι φορολογούμενοι μπορούν από το σπίτι τους να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις και να πληρώνουν μέσω internet banking.

    [06] Απεργία στο μετρό του Λονδίνου προκαλεί κυκλοφοριακό χάος

    Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στη βρετανική πρωτεύουσα καθώς από χθες το βράδυ μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης το μετρό του Λονδίνου δεν λειτουργεί κανονικά. Τα εργατικά σωματεία των σιδηροδρόμων έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία εκφράζοντας την αντίθεση τους στα σχέδια του οργανισμού να κλείσει τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Υπολογίζεται ότι έτσι θα χαθούν 950 θέσεις εργασίας. Οι υπεύθυνοι του tube, όπως είναι γνωστός ο μεγαλύτερος υπόγειος σιδηρόδρομος του κόσμου, υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές είναι απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό του μετρό καθώς θα εξοικονομηθούν πάνω από 60 εκατ. ευρώ ετησίως. Επιπλέον επισημαίνουν ότι κανείς από τους σημερινούς εργαζόμενους τους οργανισμού δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του.

    Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε την απεργία «άσκοπη» και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αλλάξει η νομοθεσία που ρυθμίζει τις απεργίες. Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε λόγο για «ντροπή» η οποία θα προκαλέσει «προβλήματα σε εκατομμύρια Λονδρέζους» .

    [07] «Έφυγε» η Τζένη Βάνου

    Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα, στο νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, στα 75 της χρόνια, νικημένη από τον καρκίνο, η μεγάλη ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου.

    Το «αηδόνι» του ελληνικού τραγουδιού, η κατά κόσμον Ευγενία Βραχνού, γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

    Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, οπότε με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή. Στα τέλη του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.

    Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και "μούσα" πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.

    Είχε βραβευτεί για τη δουλειά της στην Ισπανία, την Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα τελευταία χρόνια, απείχε από τη δισκογραφία.

    Η κηδεία της θα γίνει μεθαύριο, Παρασκευή, από το κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 February 2014 - 11:30:23 UTC