Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Προέχει η επούλωση των πληγών
  • [02] Ενισχύεται αύριο το μπλόκο της Νίκαιας
  • [03] Bloomberg: Σχέδιο της ΕΕ για επιμήκυνση των ελληνικών δανείων κατά 50 χρόνια
  • [04] «Ράλι» στα ελληνικά ομόλογα
  • [05] Νίκες για ΠΑΣ Γιάννινα και Εργοτέλη

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Προέχει η επούλωση των πληγών

    Την ανάγκη επούλωσης των πληγών από τις σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την ενημέρωση που είχε στο Αργοστόλι από τους επικεφαλής της περιφέρειας.

    Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσαν, στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σωτήρης Κουρής, ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Παιδείας Χρήστος Άνθης, οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις οικοδομές του νησιού, στη σίτιση των πληγέντων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουρής ανακοίνωσε ότι αύριο καταφθάνει στην Κεφαλονιά κρουαζιερόπλοιο 900 κλινών για να μη μένουν οι σεισμόπληκτοι στις σκηνές και στα αυτοκίνητά τους.

    [02] Ενισχύεται αύριο το μπλόκο της Νίκαιας

    Σημαντική ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας- όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες τρακτέρ- αναμένεται αύριο, καθώς στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες που σε προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις συγκεντρώνονταν σε Τέμπη και Γυρτώνη.

    Η σχετική απόφαση ελήφθη σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Γυρτώνη, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Λάρισας καθώς, όπως επισημαίνουν οι αγρότες, τα προβλήματα είναι ίδια όπως και το διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο αφορά κυρίως το κόστος ενέργειας και τα φορολογικά.

    Αύριο, Πέμπτη, στις 12μ.μ., έχει οριστεί να γίνουν προσυγκεντρώσεις αγροτικών μηχανημάτων- πολλά από τα οποία έχουν ήδη βγει σε διάφορα χωριά του νομού αναμένοντας τις εξελίξεις- σε τρία σημεία περιμετρικά της Λάρισας, τα οποία εν συνεχεία θα οδεύσουν στον κόμβο Νίκαιας ενισχύοντας έτσι τις τάξεις του αγροτικού αγώνα.

    Εξάλλου, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα το μεσημέρι, αποφάσισαν να αναπτύξουν πρωτοβουλία για την συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς.

    [03] Bloomberg: Σχέδιο της ΕΕ για επιμήκυνση των ελληνικών δανείων κατά 50 χρόνια

    Η επόμενη βοήθεια στην Ελλάδα είναι πιθανό να περιλαμβάνει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και τη μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα του επιτοκίου στα δάνεια του πρώτου προγράμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται ως πηγές δύο αξιωματούχους με γνώση των συζητήσεων στις ευρωπαϊκές Αρχές.

    Η βοήθεια, η οποία θα εξετασθεί από τους πολιτικούς τον Μάιο ή Ιούνιο, πιθανόν θα περιλαμβάνει επίσης ένα δάνειο ύψους μεταξύ 13 δισ. ευρώ και 15 δισ. ευρώ, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

    Τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα έκαναν «ράλι» και η απόδοσή τους μειώθηκε το μεσημέρι κατά 37 μονάδες βάσης (0,37 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,92%- η μεγαλύτερη μείωση σε διάστημα 7 μηνών.

    [04] «Ράλι» στα ελληνικά ομόλογα

    Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο μηνών περίπου καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα, την ώρα που η χρηματιστηριακή αγορά σημειώνει κέρδη (στις 4μ.μ., ο γενικός δείκτης ήταν στις 1240,95 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο κατά 2,34%).

    Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ επεξεργάζεται σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα με επιμήκυνση στα 50 χρόνια των ομολόγων του επίσημου τομέα και ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου τους κατά 0,5%, πυροδότησε ένα ανοδικό ράλι τόσο στα ομόλογα όσο και στις μετοχές.

    [05] Νίκες για ΠΑΣ Γιάννινα και Εργοτέλη

    Νικηφόρο όσο και επιβλητικό ήταν το πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από το γήπεδο των Πηγαδίων. Οι Ηπειρώτες, σε αγώνα για την 23η ημέρα της Σούπερ Λίγκας, επικράτησαν 3-0 της Ξάνθης, με τον ΠΑΣ να διατηρεί το αήττητο επί θητείας Γιάννη Πετράκη (δεύτερη σερί νίκη μετά από το 2-1 επί του Λεβαδειακού το περασμένο Σάββατο). Τα τέρματα του ΠΑΣ, ο οποίος μόλις σήμερα έκανε... ποδαρικό στις εκτός έδρας νίκες του εφετινού πρωταθλήματος, σημείωσαν οι Τζημόπουλος (7`), Κοροβέσης (31`) και Ίλιτς (58`).

    Εξάλλου, οΕργοτέλης έκαμψε την αντίσταση της Βέροιας. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε 2-0 της Βέροιας στο Ηράκλειο, με τον Διαμαντάκο να σκοράρει στο 56ο λεπτό και τον Μπαντιμπαγκά να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 86'.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 February 2014 - 15:30:26 UTC