Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Πρώτα απ' όλα οι άνθρωποι
  • [02] Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή: «Αποτροπιασμός» για τις «αντισημιτικές δηλώσεις» του Θ. Καρυπίδη
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά
  • [04] Νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι αγρότες της Ηλείας
  • [05] Ένοπλες ληστείες σε ΔΕΗ και ΟΤΕ στο Λουτράκι
  • [06] Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στα δημοτικά σχολεία
  • [07] Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν θα πληρώσουν το "χαράτσι" του 2014 οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς
  • [08] Fitch: Επιβράδυνση των νέων επισφαλών στεγαστικών δανείων
  • [09] Τριγμοί στην ιταλική κυβέρνηση
  • [10] «Οι Έλληνες είναι πλουσιότεροι από εμάς», υποστηρίζει η Bild

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Πρώτα απ' όλα οι άνθρωποι

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, όπου αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τους σεισμούς της Κεφαλονιάς.

    Μιλώντας στους υπουργούς του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία, επισημαίνοντας πως πρέπει να προστατευτούν πρώτα απ' όλα οι άνθρωποί της, να αποκατασταθούν οι ζημιές και να είναι όλοι σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα και βοήθεια, κάτι, που όπως είπε είναι ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν θα πληρώσουν το "χαράτσι" του 2014 οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς

    [02] Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή: «Αποτροπιασμός» για τις «αντισημιτικές δηλώσεις» του Θ. Καρυπίδη

    «Αποτροπιασμό» εκφράζει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, για τις «αντισημιτικές δηλώσεις» του υποψηφίου για τη θέση του Περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, Θεόδωρου Καρυπίδη.

    Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».

    Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από τηΧρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά».

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά

    Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε σήμερα, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει της διυπουργικής σύσκεψης για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση των πληγέντων και των υποδομών στην Κεφαλονιά, κατά τα πρότυπα των σχεδίων που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν για την ανασυγκρότηση σεισμόπληκτων περιοχών.

    Ο Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε, επίσης, τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς νησί.

    Από το Στρασβούργο, ο Ευ. Βενιζέλος οργανώνει μια σειρά πρωτοβουλιών για την πληγείσα Κεφαλονιά. Στόχος είναι να ζητηθεί επίσημα η ενεργοποίηση του Κοινοτικού Ταμείου Αλληλεγγύης για το νησί, θέμα το οποίο συζήτησε χθες ο κ. Βενιζέλος και με τους Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

    [04] Νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι αγρότες της Ηλείας

    Νέες κινητοποιήσεις, στην ΔΟΥ Αμαλιάδος, προανήγγειλαν σήμερα οι αγρότες της Ηλείας, μετά το τέλος της συγκέντρωσης στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Μαραθιάς. Οι αγρότες απέκλεισαν για περίπου μισή ώρα την εθνική οδό, χωρίς όμως να δημιουργηθούν απρόοπτα. Νωρίτερα, αγρότες από την νότια Ηλεία, κατευθυνόμενοι προς την Μαραθιά, πέρασαν με αγροτικά μηχανήματα μέσα από την πόλη του Πύργου.

    Ας σημειωθεί, ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Ηλείας έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν συγκεντρωμένους, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την εθνική οδό.

    [05] Ένοπλες ληστείες σε ΔΕΗ και ΟΤΕ στο Λουτράκι

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι, λήστεψαν με την απειλή όπλων τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ στην πόλη.

    Ειδικότερα, στις 12.40 το μεσημέρι δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες μπήκαν στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Λουτράκι και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από το ταμείο της ΔΕΗ περίπου 6.000 ευρώ κι έφυγαν πεζοί.

    Λίγο μετά, δύο άγνωστοι με τον ίδιο τρόπο λήστεψαν το υποκατάστημα του ΟΤΕ που βρίσκεται περίπου 150 μέτρα μακριά από την ΔΕΗ, παίρνοντας 5.000 ευρώ από το ταμείο, αλλά και από τις προθήκες κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

    Στην συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο σκούρου χρώματος και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου

    [06] Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στα δημοτικά σχολεία

    Τρίωρη στάση εργασίας για μεθαύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου κήρυξε, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Η τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού διδακτικού ωραρίου, προκηρύχθηκε προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να διευκολυνθούν για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από κοινού με την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ - ΟΤΑ για τις 11 το πρωί της ίδιας μέρας.

    [07] Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν θα πληρώσουν το "χαράτσι" του 2014 οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς

    Με εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, και μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσουν το «χαράτσι» του 2014. Αυτό ανακοίνωσε, από το σεισμόπληκτο νησί, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι σχετικό αίτημα είχε τεθεί προς την κυβέρνηση από τις αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής.

    [08] Fitch: Επιβράδυνση των νέων επισφαλών στεγαστικών δανείων

    Επιβράδυνση του αριθμού των νέων επισφαλών στεγαστικών δανείων, διαπιστώνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch στην έκθεσή του για την ελληνική στεγαστική αγορά στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 (Mortgage Market Index - Greece), αλλά σημειώνει ότι ο συνολικός αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίζει να αυξάνεται λόγω του μικρού αριθμού κατασχέσεων. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 το επίπεδο των δανείων που δεν εξυπηρετούνται πάνω από τρεις μήνες έφθασε το 10% του τρέχοντος ύψους των ενεχύρων έναντι 8% στο αντίστοιχο διάστημα του 2012, αναφέρει ο Fitch.

    «Η πλειοψηφία των δανειοληπτών που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους παραμένουν προστατευμένοι, αν και οι αλλαγές που επήλθαν με τον νόμο 4224/2013 όσον αφορά την απαγόρευση των κατασχέσεων μπορεί να καλύπτουν λιγότερους» αναφέρει η διευθύντρια του Fitch κ. Σάνια Πάικ. Ο οίκος αναμένει ότι η ανάκτηση κεφαλαίων από τις τράπεζες θα μείνει στάσιμη για το 2014, ενώ η έκθεση αναφέρει ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 το συνολικό ποσό που έχει ανακτηθεί από τις τράπεζες ως ποσοστό του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων (cumulative net defaults) ανήλθε στο 2,6%.

    [09] Τριγμοί στην ιταλική κυβέρνηση

    Από την μια πλευρά, τα δύο ήσσονα κόμματα της συμπολίτευσης αξιώνουν να υπάρξει μια «επαλήθευση» των κύριων προγραμματικών στόχων της κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν.

    Ο Λέτα, σε μια συνάντησή του με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των τριών πολιτικών δυνάμεων που μετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού, έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα επικυρωθούν από το κοινοβούλιο όλα τα πρόσφατα νομοθετικά διατάγματα που εξέδωσε η κυβέρνηση.

    Όμως οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι τόσο της Νέας Κεντροδεξιάς (του Αντζελίνο Αλφάνο) και της κεντρώας Επιλογής Πολιτών (του Μάριο Μόντι) κάλεσαν να επανακαθοριστούν οι στόχοι της πολιτικής της κυβέρνησης.

    Αντίθετα, ο νέος γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι θεωρεί προτεραιότητα να θεσπιστεί ο νέος εκλογικός νόμος.

    [10] «Οι Έλληνες είναι πλουσιότεροι από εμάς», υποστηρίζει η Bild

    «Οι Έλληνες είναι πλουσιότεροι από εμάς!», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Bild», η οποία επανέρχεται, για δεύτερη φορά εντός λίγων ημερών, στη θεωρία περί Γερμανών οι οποίοι καλούνται να βοηθήσουν τους Έλληνες, παρότι οι τελευταίοι είναι πλουσιότεροι από τους ίδιους.

    «Είναι επίσημο: η μέση περιουσία (είναι) διπλάσια από ό,τι στη Γερμανία. Η κυβέρνηση όμως σχεδιάζει νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων», αναφέρει η εφημερίδα στον υπότιτλο της πρώτης σελίδας, ενώ στο άρθρο επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση παροχής νέας βοήθειας έως και 20 δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα, η Γερμανία θα πρέπει να δώσει περί τα έξι δισεκατομμύρια.

    «Απίστευτο, καθώς: οι Έλληνες είναι διπλά πιο πλούσιοι απ' ό,τι οι Γερμανοί! Κατά μέσο όρο ένα ελληνικό νοικοκυριό κατέχει περιουσία άνω των 101.900 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ για το 2013. Ένα γερμανικό νοικοκυριό φτάνει μόλις στα 52.000 ευρώ. Πώς γίνεται; Η Bild εξηγεί γιατί οι Έλληνες είναι πλουσιότεροι», τονίζει η εφημερίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 February 2014 - 17:30:24 UTC