Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έως τις 14 Μαρτίου οι δηλώσεις για τους ετεροδημότες
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι εντυπωσιακό
  • [03] Μέλη της οργάνωσης DHKP-C οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν
  • [04] Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Άγγελος Φιλιππίδης
  • [05] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιος του προφυλακισμένου Δ. Παπαχρήστου
  • [06] Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΦΗ

  • [01] Έως τις 14 Μαρτίου οι δηλώσεις για τους ετεροδημότες

    Έως τις 14 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση οι εκλογείς που επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές και το ίδιο θα ισχύσει και για όσους μεταδημοτεύσουν έως τις 14 Μαρτίου.

    Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι θα προβεί στη σχετική νομοθετική ρύθμιση και επισημαίνει ότι το ίδιο δεν ισχύει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά στον τόπο της βασικής εγγραφής τους.

    Όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής εγγραφής τους για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, δήμαρχο και περιφερειάρχη θα πρέπει να το δηλώσουν έως τις 14 Μαρτίου, ώστε να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι εντυπωσιακό

    «Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι εντυπωσιακό, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και μας δίνει ένα μεγάλο επιχείρημα να οριστικοποιήσουμε την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο»δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    Ο Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε τη σημασία που έχει το τρέχον εξάμηνο για την Ελλάδα, λέγοντας ότι όλα θα γίνουν με σειρά: «Είναι το εξάμηνο του πλεονάσματος, της επιβεβαίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, της οριστικής εξόδου από την κρίση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να αγωνιστεί ενωμένη για τους στόχους αυτούς. Συνεχίζοντας ο Ευ. Βενιζέλος εξαπέλυσε πυρά κατά των ποικίλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι επενδύουν στην κακή έκβαση των διαπραγματεύσεων. «Είναι κρίμα να επενδύει κανείς στην ταλαιπωρία του ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [03] Μέλη της οργάνωσης DHKP-C οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν

    Κλιμάκιο του επιχειρησιακού τμήματος της ένοπλης οργάνωσης DHKP-C, (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία και είναι πίσω από σοβαρά χτυπήματα στη χώρα, χαρακτηρίζονται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε γιάφκα με οπλισμό, στην οδό Γεναδίου στου Γκύζη.

    Στο διαμέρισμα 2ου ορόφου, όπου έμεναν οι τέσσερις Κούρδοι, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες, τρία πιστόλια, ένας σιγαστήρας, δύο υποπολυβόλα, (ένα SCORPION και ένα MINI UZI 9MM PARA), 6,35 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, σε μασούρια και συσκευασίες, δύο χειροβομβίδες F1 και μεγάλος αριθμός σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων.

    Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

    [04] Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Άγγελος Φιλιππίδης

    Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 2.000.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης.

    Ο κατηγορούμενος για απιστία και απάτη, ξεκίνησε να απολογείται περίπου στις 10 το πρωί έχοντας παραδώσει στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα 300 σελίδων, με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων η Τράπεζα είχε εγγυήσεις και εξασφαλίσεις.

    «Ο ανακριτής έκρινε πως ο Άγγελος Φιλιππίδης ήρθε εκουσίως στην χώρα και όχι με απέλαση» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο εκ των συνηγόρων του πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Γιώργος Παπαϊωάννου.

    [05] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιος του προφυλακισμένου Δ. Παπαχρήστου

    Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο Σπύρος Παπαχρήστος, γιος του προφυλακισμένου εκπροσώπου της εταιρείας Wegmann Δημήτρη Παπαχρήστου.

    Ο Σπύρος Παπαχρήστος κλήθηκε σε απολογία καθώς εμφανίζεται ως εκπρόσωπος off-shore εταιριών μέσω των οποίων διακινήθηκαν ύποπτα εμβάσματα. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπ. Παπαχρήστος αρνήθηκε τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων και υποστήριξε ότι ο ρόλος του ήταν τυπικός.

    [06] Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΦΗ

    Πέντε 24ωρα μετά τον διασυρμό στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (5-0) ο ΟΦΗ κατάφερε να συνέλθει και να πάρει μεγάλη νίκη επί του Πανθρακικού στο «Γεντί Κουλέ», με 1-0, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ των Κρητικών πέτυχε στο 61ο λεπτό ο Ντουντού, στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των γηπεδούχων από την ημέρα της μεταγραφής του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 February 2014 - 19:30:23 UTC