Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για την τύχη της 44χρονης
  • [02] Ρύθμιση για συμψηφισμό χρεών φαρμακοποιών του ΕΟΠΥΥ
  • [03] Στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη ο Φρανσουά Ολάντ
  • [04] Πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Άρη

  • [01] Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για την τύχη της 44χρονης

    Το Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να αποφανθεί για την τύχη της 44χρονης,κουρδικής καταγωγής,που συνελήφθη το Σάββατο στο Ηράκλειο, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κακουργιοδικείου της Τουρκίας για συμμετοχή και δραστηριότητα σε τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα της.

    Στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου κρατείται μετέβη σήμερα η αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση, η οποία παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, που αναμένεται να αποφασίσει περίπου εντός 40 ημερών, ενώ η 44χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα.

    [02] Ρύθμιση για συμψηφισμό χρεών φαρμακοποιών του ΕΟΠΥΥ

    Τροποποιητικές αλλαγές για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού, ιδιαίτερα σε φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ, και να επιλυθούν έτσι πολλά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε φαρμακοποιούς αλλά και μικροοφειλέτες.

    Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκη, η οποία έκανε λόγο για κατάφωρη ληστρική αντιμετώπιση των φαρμακοποιών, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή και εξετάζεται η αναθεώρηση της ρύθμισης που αφορά παρακρατήσεις λόγω οφειλών προς το Δημόσιο.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Μαυραγάνης, πράγματι, η απόφαση στις 27 Δεκεμβρίου του 2013 που εκδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, κ. Θεοχάρη, με την οποία καθορίζονται τα όρια των ποσοστών παρακράτησης για οφειλές προς το Δημόσιο, η ηγεσία του υπουργείου διαπίστωσε ότι έχουν δημιουργηθεί κάποια θέματα και γι' αυτό υπάρχει η βούληση για αναθεώρηση του μέτρου, ιδίως για μικροοφειλέτες αλλά και σε ό,τι αφορά περιοδικές εισπράξεις στις οποίες εντάσσονται και οι φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ.

    [03] Στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη ο Φρανσουά Ολάντ

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έφτασε απόψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για επίσημη τριήμερη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες για διμερή και διεθνή θέματα με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.

    Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο μετά τις 21:30 (ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Άντριους, ανατολικά της Ουάσινγκτον. Ο πρόεδρος Ομπάμα θα υποδεχθεί τον φιλοξενούμενό του σε επίσημη τελετή και αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα επιβιβαστούν στο αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος για να επισκεφθούν την πατρίδα του γαλλόφωνου Αμερικανού προέδρου Τόμας Τζέφερσον στη Βιρτζίνια.

    [04] Πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Άρη

    Την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα (μετά από 11 αγωνιστικές) πήρε ο Άρης επί του Πανιωνίου με 1-0, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το «χρυσό» γκολ για τους «κίτρινους» πέτυχε ο Αγκάνθο στο 58΄.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΦΗ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 February 2014 - 21:30:27 UTC