Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια»
  • [02] Ντέρμπυ Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

  • [01] «Κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια»

    Κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια, αγωνιζόμενα να κρατήσουν στην Ελλάδα το Μνημόνιο και την τρόικα, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", o Ευάγγελος Βενιζέλος. Aποδίδει ευθύνες σε όλη την αντιπολίτευση, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένα περιορισμένο τμήμα του συνόλου της » και σημειώνει πως «φαινόμαστε περίεργοι στα μάτια των δανειστών με αυτόν τον εσωτερικό διχασμό, ο οποίος φαίνεται ανιστόρητος, επιπόλαιος και αδιέξοδος».

    Εκτιμά, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, και στην ερώτηση εάν φοβάται ότι χωρίς τρόικα θα επιστρέψουν οι παθογένειες του συστήματος απαντάει: «Αυτό πια είναι το σύνδρομο του "θυρωρού της νύκτας", ότι ερωτεύομαι τον "βασανιστή" μου, τον επιτηρητή μου. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκούν οι γενικοί μηχανισμοί επιτήρησης».

    Σχετικά με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, επισημαίνει πως «οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του χώρου αυτού (σ.σ ΠΑΣΟΚ - Ελιά) και, κυρίως, καταλαβαίνουν ότι αν δεν σταθεί ο χώρος αυτός, δεν στέκεται η χώρα, μπορούν να πιέσουν αποτελεσματικά μέσω της ψήφου τους στις ευρωεκλογές».

    Τέλος, για τους "58" δηλώνει ότι «δεν συνιστούν κίνηση ή κόμμα, ώστε να μετέχουν οργανωτικά στις εκλογές ως συλλογική οντότητα..., ο καθένας μπορεί να μετέχει ως άτομο».

    [02] Ντέρμπυ Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

    Ντέρμπυ Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της MetronAnalysis για το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ όσον αφορά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 17,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8% , το ΠΑΣΟΚ 4,4%, οι ΑΝ.ΕΛΛ 3,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,9%, το ΚΚΕ 5,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 36,5%.

    Σε ότι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής: ΝΔ 19,8%, ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, ΑΝ.ΕΛΛ 4,1%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΔΗΜΑΡ 3,2%, ΚΚΕ 6%, ΑΛΛΟ 4,8% ΚΑΙ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 30,5%. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 36%, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 10 μονάδες (47% έναντι 37%). Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΚΚΕ εμφανίζει δημοσκοπική έκρηξη, καθώς τον Ιανουάριο το ποσοστό του ήταν 5%, ενώ σήμερα προσεγγίζει το 8,7%.

    Σαφές προβάδισμα έχει ο Γ. Καμίνης έναντι των ανθυποψηφίων του για τον δήμο Αθηναίων, σε δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑNALΥSIS που δημοσιεύει το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής". Ο κ. Καμίνης συγκεντρώνει 23%, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος 14%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης 13%, ο Ηλίας Κασιδιάρης 11%, ο Νικήτας Κακλαμάνης 9%, ο Νίκος Σοφιανός 6%, ο Βασίλης Καπερνάρος 5% και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος 3%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 March 2014 - 9:30:22 UTC