Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνονται οι εργασίες της συνδιάσκεψης για την Ελιά
  • [02] Στις ΗΠΑ o μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας
  • [03] Το «αύριο» συναντά τα ρομπότ του μέλλοντος στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Κορυφώνονται οι εργασίες της συνδιάσκεψης για την Ελιά

    Τη διακήρυξη-μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) που αποτελεί έναν οδικό χάρτη 10 σημείων -προτεραιοτήτων «με προορισμό μια Ευρώπη που προοδεύει, προστατεύει και δρα υπέρ των πολιτών», παρουσίασε η επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και μέλος του προεδρείου του ΕΣΚ, Συλβάνα Ράπτη, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της «Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης».

    Αφού επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο συνδετικός κρίκος της «Ελιάς» με το ΕΣΚ, η κ. Ράπτη τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να προτιμήσουν τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, διότι το μήνυμα που στέλνουν είναι καθαρό και συνοψίζεται στο ότι: «θέλουμε δίπλα στην οικονομική Ευρώπη να υπάρχει ισότιμα η κοινωνική Ευρώπη, δίπλα στους οικονομκούς δείκτες να υπάρχουν δεσμευτικά στα κείμενα των αποφάσεων και οι κοινωνικοί δείκτες». Υπογράμμισε δε ότι «για να προχωρήσουμε με την "Ελιά" δεν αρκεί να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας μέσα στην αίθουσα, πρέπει να ενώσουμε την ψυχή μας».

    Εν συνεχεία η κ. Ράπτη αναφέρθηκε στους 10 στόχους της διακήρυξης του ΕΣΚ.

    [02] Στις ΗΠΑ o μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας

    Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, όπου θα έχει συνομιλίες για την κρίση με τη Ρωσία στην Κριμαία.

    «Μεταβαίνω στις ΗΠΑ όπου θα έχω συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο με στόχο την επίλυση της κρίσης που συντελείται στις διμερείς και πολυμερείς μας σχέσεις» δήλωσε ο κ. Γιατσενιούκ κατά την έναρξη κυβερνητικής συνάντησης στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κιέβο. Δεν έδωσε πάντως στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες της επίσκεψής του ούτε άλλες πληροφορίες σχετικές με αυτήν.

    Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε αργότερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Νωρίτερα, σε συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων στο Κίεβο προς τιμήν του εθνικού ποιητή της χώρας του 19ου αιώνα Ταράς Σεβτσένκο, ο Γιατσενιούκ είπε ότι η Ουκρανία δεν θα «παραχωρήσει ούτε τετραγωνικό εκατοστό από το έδαφός της» στη Ρωσία.

    [03] Το «αύριο» συναντά τα ρομπότ του μέλλοντος στη Θεσσαλονίκη

    Στις αίθουσες του κέντρου διάδοσης επιστημών "NOESIS", στη Θεσσαλονίκη, το μέλλον κινείται με ...κυκλώματα ρομπότ. Ήδη από χτες, περίπου 400 παιδιά, ηλικίας εννέα έως 16 ετών, δημιουργούν, συνεργάζονται και διαγωνίζονται -χωρίς ν' ανταγωνίζονται- προκειμένου να δημιουργήσουν τις δικές τους ρομποτικές κατασκευές, στο πλαίσιο του First Lego League (FLL).

    Πρόκειται για διοργάνωση παγκόσμιας ακτινοβολίας, υπό τη μορφή διαγωνισμού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με θέμα "Nature's Fury" ("H οργή της φύσης") και αποτελέσματα που έχουν έχουν εκπλήξει ακόμη και τους διοργανωτές.

    "Συμμετέχουν πάνω από 400 παιδιά σε 32 ομάδες, καθώς και 100 εθελοντές, μεταξύ των οποίων άτομα ηλικίας 16-20 ετών, αλλά και οι κριτές του διαγωνισμού, όπως οι επίτιμοι πρόξενοι της Φιλανδίας και της Δανίας, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και καθηγητές πανεπιστημίων. Μόνο χθες, από τις αίθουσες του Noesis πέρασαν 2500 άτομα", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός και εμπνευστής της ιδέας "EDU - ACT", Κώστας Βασιλείου, ενόψει της αποψινής τελετής βράβευσης των καλύτερων συμμετοχών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 March 2014 - 14:30:25 UTC