Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασυμβίβαστο βουλευτών-υποψηφίων ευρωβουλευτών με νομοθετική ρύθμιση, επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Μ. Σουλτς: «Η Ελλάδα χρειάζεται όχι μονομερή λιτότητα, αλλά έξυπνο μείγμα πολιτικής»
  • [03] Α. Μέρκελ: Αντίθετο στο διεθνές δίκαιο το δημοψήφισμα στην Κριμαία και παραβιάζει το σύνταγμα της Ουκρανίας
  • [04] Συνεργό της αστυνομίας στα βίαια επεισόδια κατά των διαδηλωτών, χαρακτήρισε τη Μόσχα ο Μ. Χοντορκόφσκι
  • [05] Εντοπίστηκαν αντικείμενα, νοτίως του Βιετνάμ, που ενδεχομένως να είναι συντρίμμια του αεροσκάφους
  • [06] «Νόμιμες οι φιλο-ρωσικές αρχές της Κριμαίας», διεμήνυσε ο Πούτιν στους Μέρκελ και Κάμερον
  • [07] Το «αύριο» συναντά τα ρομπότ του μέλλοντος στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Ατρόμητος-Πανιώνιος: 4-0

  • [01] Ασυμβίβαστο βουλευτών-υποψηφίων ευρωβουλευτών με νομοθετική ρύθμιση, επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ

    «Η προσπάθεια για τη συσπείρωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην άτυπη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος, που συγκάλεσε ο ίδιος, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς»,προκειμένου να συζητηθούν θέματα, σχετικά με τις Περιφέρειες και τις επικείμενες εκλογές.Στη συνεδρίαση, από την οποία απουσίασαν ένδεκα βουλευτές, (οκτώ ενημέρωσαν για την απουσία τους και τρεις δεν ενημέρωσαν) τέθηκε και θέμα ασυμβίβαστου, μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και συμμετοχής στο ευρωψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ κλίνει προς την άποψη ότι το ασυμβίβαστο πρέπει να ισχύσει, αλλά να προηγηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

    Ο κ. Βενιζέλος, στην σύντομη ενημέρωσή του προς τους βουλευτές, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας τη θέση, που διατύπωσε, στη χθεσινή του ομιλία, σύμφωνα με την οποία μία δεύτερη αποτυχία της στρατηγικής εφόδου πρός την εξουσία, θα δημιουργήσει στον ΣΥΡΙΖΑ σοβαρά προβλήματα, καθώς όλα θα πρέπει «να ξαναγραφούν από την αρχή».

    [02] Μ. Σουλτς: «Η Ελλάδα χρειάζεται όχι μονομερή λιτότητα, αλλά έξυπνο μείγμα πολιτικής»

    Έξυπνο μείγμα πολιτικής και όχι μονομερή λιτότητα χρειάζεται η Ελλάδα, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς,σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα το μεσημέρι, από το Βερολίνο. Σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητά του, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Ευρωεκλογές, αναδεικνύει, ως βασικές προτεραιότητες, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την δικαιοσύνη.

    Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,ο κ. Σουλτς, ο οποίος θα μιλήσει απόψε, στην Αθήνα, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της «Ελιάς-Δημοκρατική Παράταξη», τονίζει ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας πρέπει να παραμείνουν ενωμένες και επισημαίνει ότι ο ίδιος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που θέλουν μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    [03] Α. Μέρκελ: Αντίθετο στο διεθνές δίκαιο το δημοψήφισμα στην Κριμαία και παραβιάζει το σύνταγμα της Ουκρανίας

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, ότι το προγραμματισμένο για τις 16 Μαρτίου δημοψήφισμα στην Κριμαία για την ένωσή της ή μη με τη Ρωσία παραβιάζει το σύνταγμα της Ουκρανίας και είναι αντίθετο προς το διεθνές δίκαιο.

    Η ίδια εξέφρασε την απογοήτευσή της που δεν συντελέστηκε πρόοδος για τη σύσταση «διεθνούς ομάδας επαφής», η οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε πολιτική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της η γερμανική κυβέρνηση.

    [04] Συνεργό της αστυνομίας στα βίαια επεισόδια κατά των διαδηλωτών, χαρακτήρισε τη Μόσχα ο Μ. Χοντορκόφσκι

    Ο Ρώσος πρώην μεγιστάνας Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, απευθυνόμενος σε πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Maidan) στο κέντρο του Κιέβου, θέατρο των διαδηλώσεων κατά του υποστηριζόμενου από τη Μόσχα προέδρου Γιανουκόβιτς, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία ήταν συνένοχος της αστυνομίας στα βίαια επεισόδια εναντίον των διαδηλωτών.

    Ο Χοντορκόφσκι, ένας από τους δριμύτερους επικριτές του Κρεμλίνου, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι οι διαδηλωτές είναι βίαοι "νεο-φασίστες" λέγοντας: "Όπως πάντα, ψέματα της ρωσικής προπαγάνδας. Δεν υπάρχουν εδώ φασιστές ή ναζιστές".

    [05] Εντοπίστηκαν αντικείμενα, νοτίως του Βιετνάμ, που ενδεχομένως να είναι συντρίμμια του αεροσκάφους

    Αεροσκάφος διάσωσης του Βιετνάμ εντόπισε ένα αντικείμενο που ενδεχομένως να ανήκει στο Μπόινγκ της Malaysian Airlines, το οποίο αγνοείται από νωρίς χθες το πρωί με 239 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ.

    Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι στο σημείο εκείνο επικρατούσε πυκνό σκοτάδι ώστε να διακριβωθεί αν πρόκειται για συντρίμμια του αεροσκάφους και ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα αποσταλούν περισσότερα αεροσκάφη στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Βιετνάμ για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

    [06] «Νόμιμες οι φιλο-ρωσικές αρχές της Κριμαίας», διεμήνυσε ο Πούτιν στους Μέρκελ και Κάμερον

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι οι κινήσεις των φιλο-ρωσικών αρχών στην ουκρανική περιοχή της Κριμαίας ήταν σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο.«Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τις νόμιμες αρχές της Κριμαίας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στοχεύουν στη διασφάλιση των νόμιμων συμφερόντων του πληθυσμού της χερσονήσου», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το Κρεμλίνο. Από τη μεριά της, η Α. Μέρκελ επεσήμανε τη διαφωνία της στον Ρώσο πρόεδρο.

    Εξάλλου, συνεργό της αστυνομίας στα βίαια επεισόδια κατά των διαδηλωτών χαρακτήρισε τη Μόσχα ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, Ρώσος πρώην μεγιστάνας Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, απευθυνόμενος σε πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Maidan) στο κέντρο του Κιέβου.

    [07] Το «αύριο» συναντά τα ρομπότ του μέλλοντος στη Θεσσαλονίκη

    Στις αίθουσες του κέντρου διάδοσης επιστημών "NOESIS", στη Θεσσαλονίκη, το μέλλον κινείται με ...κυκλώματα ρομπότ. Ήδη από χτες, περίπου 400 παιδιά, ηλικίας εννέα έως 16 ετών, δημιουργούν, συνεργάζονται και διαγωνίζονται -χωρίς ν' ανταγωνίζονται- προκειμένου να δημιουργήσουν τις δικές τους ρομποτικές κατασκευές, στο πλαίσιο του First Lego League (FLL).

    Πρόκειται για διοργάνωση παγκόσμιας ακτινοβολίας, υπό τη μορφή διαγωνισμού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με θέμα "Nature's Fury" ("H οργή της φύσης") και αποτελέσματα που έχουν έχουν εκπλήξει ακόμη και τους διοργανωτές.

    "Συμμετέχουν πάνω από 400 παιδιά σε 32 ομάδες, καθώς και 100 εθελοντές, μεταξύ των οποίων άτομα ηλικίας 16-20 ετών, αλλά και οι κριτές του διαγωνισμού, όπως οι επίτιμοι πρόξενοι της Φιλανδίας και της Δανίας, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και καθηγητές πανεπιστημίων. Μόνο χθες, από τις αίθουσες του Noesis πέρασαν 2500 άτομα", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός και εμπνευστής της ιδέας "EDU - ACT", Κώστας Βασιλείου, ενόψει της αποψινής τελετής βράβευσης των καλύτερων συμμετοχών.

    [08] Ατρόμητος-Πανιώνιος: 4-0

    Από το πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» ο Ατρόμητος, πετυχαίνοντας τρία γκολ, το ματς κόντρα στον Πανιώνιο στο Περιστέρι (4-0), στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (3', 26'), ενώ έδωσε την ασίστ στον Νάστο για το τρίτο τέρμα (23'). Το τέταρτο γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 63ο λεπτό ο Ούμπιντες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 March 2014 - 16:30:23 UTC