Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το NATO βρίσκεται στο πλευρό του Κιέβου, επαναλαμβάνει ο Ράσμουσεν
  • [02] Εξετάζεται το ενδεχόμενο το αγνοούμενο Μπόινγκ να διαλύθηκε εν πτήσει
  • [03] Στις ΗΠΑ την Τετάρτη o μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας
  • [04] Νικητές οι Greek Stars στο 21ο All Star Game
  • [05] Λεβαδειακός-Παναιτωλικός: 2-1
  • [06] Πανθρακικός-Εργοτέλης: 2-1
  • [07] Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς: 3-1

  • [01] Το NATO βρίσκεται στο πλευρό του Κιέβου, επαναλαμβάνει ο Ράσμουσεν

    Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε ότι το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο βρίσκεται «στο πλευρό της Ουκρανίας» κι απαίτησε από τη Ρωσία να τηρήσει τις «διεθνείς δεσμεύσεις της» σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα σε γερμανική εφημερίδα.

    «Όταν συναντήθηκα με τον (μεταβατικό) πρωθυπουργό (Αρσένι) Γιατσενιούκ την Πέμπτη, τον συνεχάρην για την δέσμευσή του υπέρ μιας ειρηνικής λύσης. Τον διαβεβαίωσα ότι το NATO βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας», είπε ο Ράσμουσεν στην γερμανική εφημερίδα Bild.

    [02] Εξετάζεται το ενδεχόμενο το αγνοούμενο Μπόινγκ να διαλύθηκε εν πτήσει

    Οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του Μπόινγκ της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην πιθανότητα το αεροσκάφος να διαλύθηκε εν πτήσει, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η πτήση 370 της Malaysia Airlines χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια στην περιοχή μεταξύ της Κουάλα Λουμπούρ και του Πεκίνου νωρίς χθες το πρωί, αλλά οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δεν έχουν ακόμη εντοπίσει συντρίμμια στη θαλάσσια περιοχή πάνω από την οποία πετούσε το αεροσκάφος. Κάποια αντικείμενα που εντοπίστηκαν από ένα αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης του Βιετνάμ στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Βιετνάμ δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι συνδέονται με τη συγκεκριμένη πτήση και μόνο με το πρώτο φως της μέρας, όταν θα καταπλεύσουν στην περιοχή σωστικά πλοία θα διακριβωθεί η ταυτότητά τους.

    Διατηρώντας την ανωνυμία του και απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να σημειώθηκε έκρηξη στο αεροσκάφος, ο ίδιος αξιωματούχος απάντησε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις δολιοφθοράς και ότι το Μπόινγκ θα μπορούσε να έχει διαλυθεί εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Παράλληλα, Μαλαισιανοί αξιωματούχοι εξετάζουν το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας και ανακρίνουν φρουρούς ασφαλείας και αξιωματικούς της υπηρεσίας μετανάστευσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ καθώς δεν αποκλείουν την πιθανότητα η εξαφάνιση του Μπόινγκ της Malaysia Airlines να συνδέεται με κάποια παραβίαση των κανόνων ασφαλείας του αεροδρομίου. Τα σενάρια που θέλουν στο αεροσκάφος να εκδηλώθηκε αεροπειρατεία ή βομβιστική επίθεση πληθαίνουν καθώς τουλάχιστον δύο επιβάτες του αποδείχτηκε ότι ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια.

    [03] Στις ΗΠΑ την Τετάρτη o μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας

    Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ πρόκειται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Τετάρτη 12η Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Η επίσημη αυτή επίσκεψη έχει σκοπό να υπογραμμίσει τη «σθεναρή υποστήριξη» της κυβέρνησης των ΗΠΑ στον ουκρανικό λαό, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία.

    Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες αναζήτησης μιας ειρηνικής λύσης στην Ουκρανία, καθώς και στην προσφορά διεθνούς οικονομικής βοήθειας στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία. Η διμερής συνάντηση θα γίνει μόλις μερικές ημέρες πριν διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας με το ερώτημα εάν οι πολίτες της επιθυμούν την ένταξή της στη Ρωσία, για θα στείλει ένα μήνυμα ότι η Ουάσινγκτον τάσσεται υπέρ της ουκρανικής εθνικής κυριαρχίας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

    [04] Νικητές οι Greek Stars στο 21ο All Star Game

    Με τα καλάθια να... αναστενάζουν από τις δύο αντίπαλες πλευρές και το γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο, ολοκληρώθηκε απόψε στα Χανιά, στο κλειστό Κλαδισού, το 21ο All Star Game ανάμεσα στους καλύτερους Ελληνες και Ξένους καλαθοσφαιριστές της Α1. Παιχνίδι που έληξε με νικητές τους πρώτους με 123-122. Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχτηκε ο Νίκος Παππάς του Παναθηναϊκού.

    [05] Λεβαδειακός-Παναιτωλικός: 2-1

    Με επική ανατροπή στις καθυστερήσεις ο Λεβαδειακός υπερασπίστηκε την έδρα του με 2-1 από τον Παναιτωλικό και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα, μετά τις αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Μπούντιμιρ μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά η αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων (ο Παναιτωλικός τελείωσε το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Γκάλο στο 85΄ και του Κουτρουμάνου στο 90+5΄) τους χάρισε μία σπουδαία νίκη, καθώς στο 90+1΄ ο Κονέ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάντζιος με πέναλτι, μετά από ανατροπή του Χαραλάμπους από τον Κουτρομάνο, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

    [06] Πανθρακικός-Εργοτέλης: 2-1

    Στην 6η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας «αναρριχήθηκε» ο Πανθρακικός στην 28η αγωνιστική, μετά τη νίκη του με 2-1 επί του φιλοξενούμενου Εργοτέλη. Ο Μπεν Σαμπάτ άνοιξε στο 20΄το σκορ για τους γηπεδούχους, για να διαμορφώσει το 2-0 ο Καθάριος στο 65΄. Για τον Εργοτέλη μείωσε στο 74΄ ο Μπουχαλάκης.

    [07] Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς: 3-1

    Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας 3-1 του Πλατανιά στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Δύο γκολ πέτυχε ο Αμπροουζ (17΄ και 64΄) για την «ελαφρά ταξιαρχία» και ένα ο Σόντερμπεργκ στο 4΄, ενώ για τους Χανιώτες, που παραμένουν στη 16η θέση η οποία οδηγεί στα μπαράζ, σκόραρε στο 29΄ ο Τετέ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 March 2014 - 18:30:27 UTC