Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μνημόνιο συνεργασίας για το «Ερρίκος Ντυνάν»
  • [02] Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι φαρμακοποιοί
  • [03] Τον Μάιο θα σταλούν οι επιστολές για τα ανασφάλιστα οχήματα
  • [04] Βελτιωμένη προσφορά για το Ελληνικό από τη Lamda Development
  • [05] Κ. Χατζηδάκης: Προς όφελος των καταναλωτών οι ρυθμίσεις
  • [06] Έχασε ο Ολυμπιακός, νίκησε ο Παναθηναϊκός

  • [01] Μνημόνιο συνεργασίας για το «Ερρίκος Ντυνάν»

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και της Τράπεζας Πειραιώς, μαζί με το υπουργείο Υγείας, υπεγράφη σήμερα, με σκοπό την εξεύρεση οριστικής λύσης για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Έτσι πολύ σύντομα οι απλήρωτοι, εδώ και αρκετό καιρό, υπάλληλοι του Νοσοκομείου θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους. «Νομίζω ότι είναι η απαρχή της σωτηρίας» είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθηγητής Γρηγόρης Κωσταράς, χαρακτηρίζοντας ιστορική τη στιγμή για την περεταίρω πορεία τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και του κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν.

    Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κ. Κωσταρά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο, όπως είπε, «επέδειξε εξαιρετικά εποικοδομητικό πνεύμα ευθύνης αυτό το διάστημα στο οποίο είναι στην ηγεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», καθώς επίσης και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία «προσήλθε με ανοιχτά αυτιά και με κατανόηση για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου».

    [02] Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι φαρμακοποιοί

    Επιμένουν στην απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που οδηγεί, όπως αναφέρουν, «στην εξόντωση το φαρμακείο και τη φαρμακευτική περίθαλψη, με απώτερο σκοπό τα φάρμακα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ» και καλούν τον πρωθυπουργό «να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του». Την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για κλείσιμο των φαρμακείων ακολουθεί και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, όπως αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση, και έτσι από αύριο θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

    Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε ότι τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά μέχρι και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και αμέσως μετά οι φαρμακοποιοί θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Επιπλέον προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

    Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση των φαρμακοποιών ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους να την ξανασκεφτούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι το θέμα των φαρμακοποιών και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας.

    [03] Τον Μάιο θα σταλούν οι επιστολές για τα ανασφάλιστα οχήματα

    Εντός του Μαΐου θα σταλούν οι επιστολές προς όλους όσοι εμφανίζονται να είναι ιδιοκτήτες ανασφάλιστου οχήματος. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον γενικό γραμματέα εσόδων Χάρη θεοχάρη.

    Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα ισχύσει η παρακράτηση 20% για τους ασφαλιστές.

    Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου μετά την συνάντηση, o κ. Θεοχάρης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του επιμελητηρίου να μην ισχύσει η παρακράτηση 20% επί της προμήθειας του ασφαλιστή και αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη ενώ ανέφερε ότι το Μάιο θα ξεκινήσει η αποστολή των επιστολών σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα.

    [04] Βελτιωμένη προσφορά για το Ελληνικό από τη Lamda Development

    Βελτιωμένη προσφορά, ύψους 915 εκατ. ευρώ, κατέθεσε για το Ελληνικό η Lamda Development, ενώ, παράλληλα, δεσμεύτηκε να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, το οποίο απαιτείται για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου.

    Όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, η νέα προσφορά είναι βελτιωμένη κατά 25% σε σχέση με την αρχική και υπερβαίνει την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή (American Appraisal). Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι το 33% του τιμήματος (περίπου 302 εκατ. ευρώ) θα καταβληθεί άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το υπόλοιπο εντός 10 ετών, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης.

    Η προσφορά δεσμεύει την εταιρεία με εγγυητικές επιστολές για την καταβολή του τιμήματος και ποινικές ρήτρες για την υλοποίηση επένδυσης, ύψους τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ. Στο τίμημα δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή του Δημοσίου, με ποσοστό 30%, στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή, εφόσον η σωρευτική αποδοτικότητα της επένδυσης (IRR) υπερβεί το 15%.

    [05] Κ. Χατζηδάκης: Προς όφελος των καταναλωτών οι ρυθμίσεις

    Μήνυμα σε όσους βουλευτές της συγκυβέρνησης αντιδρούν στις ρυθμίσεις που προωθούνται, με βάση προτάσεις του ΟΟΣΑ, για το γάλα, τα φάρμακα και άλλα θέματα, έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν προς όφελος καταναλωτών "και όταν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας διαβάσουν αυτές τις ρυθμίσεις θα τις στηρίξουν".

    "Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ψηφίσουν στη Βουλή των Ελλήνων να έχουμε ακριβό γάλα και ακριβά φάρμακα" δήλωσε οκ. Χατζηδάκης μετά τη σύσκεψη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών καιπρόσθεσε ότι οι ρυθμίσεις έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Την πρόταση των αγελαδοτρόφων για το γάλα στηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Τ. Κοψαχείλης

    [06] Έχασε ο Ολυμπιακός, νίκησε ο Παναθηναϊκός

    Ο Αστέρας Τρίπολης υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην τρίτη ήττα στη φετινή Σούπερ Λίγκα, καθώς ο Καράσκο στις καθυστερήσεις (δεν καλυπτόταν) σκόραρε το νικητήριο τέρμα της αρκαδικής ομάδας που επικράτησε με 2-1 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Νωρίτερα, ο 18χρονος Βέργος είχε «απαντήσει» στο 60΄ στο τέρμα του Ντε Μπλάσις, που είχε βάλει τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού από το 22ο λεπτό.

    Παναθηναϊκός-Καλλονή 3-0

    Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 3-0 της Καλλονής στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και έπιασε τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής και τα γκολ πέτυχαν οι Ντίνας (14΄), Καρέλης (44΄), Βαλιός (71΄-αυτογκόλ)

    Διαβάστε επίσης:

    Υποβιβάστηκε ο Άρης

    Βαθμολογική «ανάσα» για Πλατανιά και Βέροια


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 March 2014 - 20:30:26 UTC