Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέβασαν ρολά τα φαρμακεία
  • [02] Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία
  • [03] Ανεστάλησαν, λόγω κακοκαιρίας, οι έρευνες για το αγνοούμενο Boeing
  • [04] Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στη Βοστόνη
  • [05] Ο Κέβιν Σπέισι θα υποδυθεί τον Γουίνστον Τσόρτσιλ

  • [01] Κατέβασαν ρολά τα φαρμακεία

    Επιμένουν στην απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που οδηγεί, όπως αναφέρουν, «στην εξόντωση το φαρμακείο και τη φαρμακευτική περίθαλψη, με απώτερο σκοπό τα φάρμακα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ» και καλούν τον πρωθυπουργό «να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του». Την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για κλείσιμο των φαρμακείων ακολουθεί και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, όπως αποφάσισε την Τετάρτη σε έκτακτη γενική συνέλευση, και έτσι από σήμερα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

    Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε ότι τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά μέχρι και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και αμέσως μετά οι φαρμακοποιοί θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Επιπλέον προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

    Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση των φαρμακοποιών ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους να την ξανασκεφτούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι το θέμα των φαρμακοποιών και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας.

    [02] Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία

    Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Γερουσία χθες βράδυ, σε μια ψηφοφορία που η ίδια συνέδεσε με την έγκριση του νομοσχεδίου για την μείωση των αρμοδιοτήτων των επαρχιακών συμβουλίων, στο πλαίσιο των προτάσεών της για την περιστολή των κρατικών δαπανών. Τα επαρχιακά συμβούλια έχουν χαρακτηριστεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια μια σπάταλη και περιττή δομή από πολιτικούς παρατηρητές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα καθήκοντά τους θα μπορούσαν κάλλιστα να μοιραστούν στα δημοτικά συμβούλια και στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις.

    Ο Ρέντσι διακηρύσσει πως θέλει να μετατρέψει τη Γερουσία σε ένα σώμα το οποίο θα εκπροσωπεί την τοπική αυτοδιοίκηση, τα μέλη του οποίου δεν θα εκλέγονται άμεσα. Με τη νέα του σύνθεση, το σώμα αυτό δεν θα νομοθετεί. Ο Ρέντσι έχει πει ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική εάν δεν καταφέρει να επιτύχει την εφαρμογή αυτού του σχεδίου του μέσα σε έναν χρόνο.

    [03] Ανεστάλησαν, λόγω κακοκαιρίας, οι έρευνες για το αγνοούμενο Boeing

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών συντριμμιών του εξαφανισμένου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, που φέρεται ότι συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανεστάλησαν σήμερα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, δήλωσαν αξιωματικοί του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Ρόιτερς.

    «Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έκανε λόγο για παγετό, ισχυρές αναταράξεις και σχεδόν μηδενική ορατότητα» δήλωσε ο πλωτάρχης Άνταμ Σάντζ, ο αξιωματικός που είναι επικεφαλής του αεροσκάφους P-8 Poseidon του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, του πλέον εξελιγμένου ερευνητικού αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο μπορεί να εντοπίζει υποβρύχια, αλλά και πλοία καθώς είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ανίχνευσης. Το αεροσκάφος αυτό μετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο Boeing καθώς μπορεί να «σαρώνει» την επιφάνεια και τον βυθό της θάλασσας και να εντοπίσει έτσι το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών.

    Η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι ματαιώθηκαν οι πτήσεις λόγω κακοκαιρίας.

    [04] Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στη Βοστόνη

    Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη κατά τη μάχη που έδιναν με τις φλόγες σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα πολυώροφο κτίριο στη Βοστόνη. Δεκατρείς ακόμα πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων φέρουν σοβαρά τραύματα εξαιτίας καταγμάτων και εγκαυμάτων που υπέστησαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο. Ωστόσο, κανείς δεν φέρεται να είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στο τετραώροφο κτίριο που βρίσκεται κοντά στο ποτάμι Τσαρλς, αναφέρει η εφημερίδα Boston Globe. Οι σφοδροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο το κτίριο, δήλωσαν οι αρχές. «Σήμερα, χάσαμε δύο ήρωες», δήλωσε ο δήμαρχος της Βοστόνης, Μάρτιν Γουόλς. Nεκροί είναι ο 33χρονος Μάικλ Κένεντι και ο 43χρονος Έντουαρντ Γουόλς. Οι δύο πυροσβέστες είχαν κατέβει στο υπόγειο του κτιρίου με μία αντλία νερού, ωστόσο σχεδόν αμέσως κάλεσαν για βοήθεια λέγοντας ότι είχαν παγιδευτεί.

    [05] Ο Κέβιν Σπέισι θα υποδυθεί τον Γουίνστον Τσόρτσιλ

    Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, Κέβιν Σπέισι, επιλέχθηκε για να πρωταγωνιστήσει στη ταινία «Captain of the Gate» όπου θα υποδυθεί τον Βρετανό ηγέτη Γουίνστον Τσόρτσιλ, αναφέρει η εφημερίδα Hollywood Reporter.

    Σύμφωνα με το άρθρο, η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται γύρω από την άνοδο στην εξουσία του μεγάλου ηγέτη και η δράση του κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποιος θα σκηνοθετήσει την ταινία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 March 2014 - 6:30:22 UTC