Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα σχέδιά της για την Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε η Ρένα Δούρου
  • [02] Τις βασικές Αρχές του συνδυασμού του παρουσίασε σήμερα ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [03] Την Τετάρτη, στην Ολομέλεια οι αιτήσεις άρσης ασυλίας 5 βουλευτών της ΧΑ
  • [04] Απομακρύνει τον συνεργάτη του ο Ι. Τραγάκης ο οποίος φέρεται να χαιρέτισε ναζιστικά
  • [05] Τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενημερώνει ο Κ. Χατζηδάκης για το πολυνομοσχέδιο
  • [06] Ευ. Βενιζέλος: Όλα είναι υπό έλεγχο
  • [07] Δεν παραιτούμαι από βουλευτής, δηλώνει ο Ν. Κακλαμάνης
  • [08] Σε ενδοδημοτική κινητικότητα 3.000 άτομα
  • [09] Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών στη Θεσσαλονίκη
  • [10] Μέσα σε δύο χρόνια θα ολοκληρωθούν οι πρώτες αναπτύξεις στο Ελληνικό, αναφέρει η Lamda Development
  • [11] Στις πέντε ημέρες η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος
  • [12] Μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιστροφή στην ανάπτυξη
  • [13] Ο Βλ. Πούτιν προειδοίησε τη Δύση να μην αποκλείσει τους Ρώσους πολίτες απο τη χρήση των Visa και Mastercard
  • [14] Η Τιμοσένκο δήλωσε πως θα είναι και πάλι υποψήφια πρόεδρος
  • [15] Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Αλ. Βισαρίον παρουσίασε σε αβάν πρεμιέρ, στη Θεσσαλονικη, την ταινία του «ANA»
  • [16] Πλούσιοι Κινέζοι θανατώνουν τίγρεις για να ...διασκεδάσουν

  • [01] Τα σχέδιά της για την Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε η Ρένα Δούρου

    Το μνημόνιο είχε ως συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης στην Αττική, σημείωσε ο υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία παρουσίασε σήμερα την πρότασή της για τη διαχείριση του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια. Όπως είπε, τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι δημιούργησαν νέα δεδομένα στο περιβάλλον της Αττικής. Η κ. Δούρου κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό ότι έλαμψε δια της απουσίας του από τα μέτωπα αμφισβήτησης των μνημονιακών πολιτικών και ότι ευθυγραμμίσθηκε πλήρως με τις κεντρικές πολιτικές δραστικών περικοπών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, του καταλόγισε ότι δημιούργησε ένα σύστημα εξουσίας που εξυπηρετούσε ημετέρους δημάρχους. Σε ό,τι αφορά το σχέδιό της για την Αττική, σημείωσε ότι στόχος είναι ένα μοντέλο όπου οι σχέσεις κοινωνίας, οικονομίας και περιβάλλοντος αλληλοεπηρεάζονται.

    [02] Τις βασικές Αρχές του συνδυασμού του παρουσίασε σήμερα ο Γ. Κουμουτσάκος

    «180 μοίρες και η Αττική αλλάζει πρόσωπο» είναι το σύνθημα- κεντρικό μήνυμα, με το οποίο κατέρχεται στην εκλογική αναμέτρηση για την περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Κατά την παρουσίαση των βασικών Αρχών και κατευθύνσεων του συνδυασμού, σήμερα στον «Ελληνικό Κόσμο» ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στον κεντρικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η περιφέρεια Αττικής στην Ευρώπη των Περιφερειών, με δυναμικό, παραγωγικό και αισιόδοξο πρόσωπο, με πολίτες που έχουν δουλειές, ασφάλεια και αξιοπρέπεια, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι γι αυτό χρειάζεται να γίνει στροφή 180 μοιρών. Κατά την ομιλία του, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την Αττική διότι πιστεύει στη νίκη, διότι η Αττική έχει ανάγκη να αλλάξει πρόσωπο και γιατί θέλει και μπορεί να υπηρετήσει αυτό τον ρόλο. Διότι η εμπειρία που απέκτησε ως ευρωβουλευτής βοηθά στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα, ιδεών για το μέλλον και πρόσθετων κοινοτικών πόρων προκειμένου αυτές να γίνουν πράξη.

    [03] Την Τετάρτη, στην Ολομέλεια οι αιτήσεις άρσης ασυλίας 5 βουλευτών της ΧΑ

    Την ερχόμενη Τετάρτη 2 Απριλίου, εισάγονται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση οι αιτήσεις άρσης της ασυλίας πέντε βουλευτών της ΧΑ, των Μιχάλη Αρβανίτη- Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση, για τους οποίους η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την άρση της ασυλίας τους.

    [04] Απομακρύνει τον συνεργάτη του ο Ι. Τραγάκης ο οποίος φέρεται να χαιρέτισε ναζιστικά

    Την απόφασή του να απομακρύνει μετακλητό συνεργάτη του, δημοσιοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης, μετά τη δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ότι ο συγκεκριμένος συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται σε φωτογραφία να χαιρετά ναζιστικά, πίσω από άλλον που ήταν ντυμένος Αϊ Βασίλης.

    Όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο πρόσωπο, κάτοικος Περάματος που προέρχεται από φτωχή οικογένεια, προσελήφθη το 2012 ως μετακλητός και εκτελούσε χρέη οδηγού για τον κ. Τραγάκη. Ο συνεργάτης τού κ. Τραγάκη φέρεται να παραδέχθηκε ότι διατηρούσε κοινωνικές σχέσεις με Χρυσαυγίτες, διέψευσε όμως ότι ο ίδιος ήταν μέλος της οργάνωσης.

    [05] Τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενημερώνει ο Κ. Χατζηδάκης για το πολυνομοσχέδιο

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας με τους πολιτικούς συντάκτες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως θα ενημερώσει σήμερα τους βουλευτές της ΝΔ και αύριο του ΠΑΣΟΚ για το σκέλος του πολυνομοσχεδίου που αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης. Είπε επίσης ότι θέλει να πιστεύει πως όταν οι βουλευτές το διαβάσουν θα συμφωνήσουν.

    [06] Ευ. Βενιζέλος: Όλα είναι υπό έλεγχο

    «Όλα είναι υπό έλεγχο» και «θα γίνει το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει την κατάθεσης, αύριο, του πολυνομοσχεδίου. Η σύσκεψη έγινε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, νωρίτερα, του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

    [07] Δεν παραιτούμαι από βουλευτής, δηλώνει ο Ν. Κακλαμάνης

    «Δεν θα παραιτηθώ από βουλευτής. Με εντολή των ψηφοφόρων της Αθήνας εξελέγην δήμαρχος και βουλευτής έξι φορές και με την ίδια εντολή των Αθηναίων πολιτών έφυγα από δήμαρχος, αλλά έμεινα στην αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο. Με την ίδια εντολή με έστειλαν πάλι στη Βουλή και στις 18 Μαΐου οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα αποφασίσουν την ιδιότητά μου, αν θα με ξαναστείλουν στην Αθήνα, ή θα παραμείνω στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτή είναι η θέση μου, τελείως ξεκάθαρη και ας μην ψάχνουν να βρουν κάτι άλλο». Τη δήλωση έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης στον ραδιοσταθμό «Βήμα» απαντώντας στην απόφαση του έτερου υποψηφίου δημάρχου Άρη Σπηλιωτόπουλου να παραιτηθεί από βουλευτής.

    [08] Σε ενδοδημοτική κινητικότητα 3.000 άτομα

    Με την έγκριση των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο δημόσιο, αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις κλπ, που θα παρουσιαστούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους, περισσότερες από τις οποίες θα είναι με τη μέθοδο της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας και 1.000 από ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    [09] Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών στη Θεσσαλονίκη

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν φαρμακοποιοί της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδος στο πλαίσιο της απεργίας διαρκείας που πραγματοποιούν εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που αφορά το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων. «Είμαστε σε πόλεμο» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης τονίζοντας ότι με το νομοσχέδιο θα οδηγηθούν σε κλείσιμο 12.000 φαρμακεία, και ότι οι Έλληνες ασθενείς θα αγοράζουν τα φάρμακά τους σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές.

    [10] Μέσα σε δύο χρόνια θα ολοκληρωθούν οι πρώτες αναπτύξεις στο Ελληνικό, αναφέρει η Lamda Development

    Εντός περίπου μιας διετίας από τη στιγμή που δοθεί το «πράσινο φως» για το ξεκίνημα των έργων στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, θα ξεκινήσει σταδιακά η έκταση να είναι ελεύθερα προσβάσιμη στο κοινό, πλήρως αναβαθμισμένη με βάση το σχέδιο ανάπτυξης που έχει εκπονηθεί, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, αναφερόμενος στην περίπτωση που ο όμιλος ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής από το ΤΑΙΠΕΔ, τις επόμενες ημέρες. Η δημιουργία του πάρκου (έκτασης 2 εκατομμυρίων τμ- ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως), οι αθλητικές εγκαταστάσεις, το αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο καθώς και τουριστικές υποδομές, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου επτά χρόνια, με τον σχεδιασμό να προβλέπει ότι θα είναι ελεύθερα προσβάσιμα στο κοινό μόλις ολοκληρώνονται τα έργα. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του παραλιακού μετώπου που θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο στο κοινό από τον πρώτο χρόνο ολοκλήρωσης των έργων.

    [11] Στις πέντε ημέρες η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος

    Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή του υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη, του αναπληρωτή υπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου και ομάδας πανεπιστημιακών και επιστημόνων από τον ΕΛΟΓΑΚ και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, για τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθαρίστηκε πως η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος λόγω και των συνθηκών παραγωγής/ διακίνησης στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε ημέρες. Οριακά, δε, έχει περιθώριο αύξησης μιας ημέρας και αυτό αφού προηγουμένως συλλεχθούν τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα.

    Διαβάστε επίσης: Απαλείφεται ο όρος «φρέσκο» από τις συσκευασίες γάλακτος

    [12] Μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιστροφή στην ανάπτυξη

    Δέσμη μέτρων που στόχο έχουν να προωθήσουν νέους και διαφορετικούς τρόπους για την άντληση μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης και να στηρίξουν την επιστροφή της Ευρώπης σε μια πορεία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν θα απαιτηθούν σημαντικές μακροπρόθεσμες επενδύσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής Ευρώπη 2020 και της δέσμης μέτρων για το κλίμα και την ενέργεια 2030, σε υποδομές, νέες τεχνολογίες και καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη αλλά και σε ανθρώπινο κεφάλαιο. Οι επενδυτικές ανάγκες, όπως προσδιορίστηκαν στην πρωτοβουλία «Συνδέοντας την Ευρώπη», και μόνο στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των δικτύων τηλεπικοινωνιακών υποδομών κοινοτικής σπουδαιότητας εκτιμώνται σε 1 τρισ. ευρώ για την περίοδο έως το 2020, υποστηρίζει η Κομισιόν. Όπως διευκρινίζει η Επιτροπή, οι δράσεις αυτές μπορούν να ομαδοποιηθούν σε έξι βασικούς τομείς: 1. Κινητοποίηση ιδιωτικών πηγών χρηματοδότησης. 2. Καλύτερη χρήση της δημόσιας χρηματοδότησης. 3. Ανάπτυξη των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών. 4. Βελτίωση της πρόσβασης των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση. 5. Προσέλκυση της ιδιωτικής χρηματοδότησης σε υποδομές για την υλοποίηση των στόχων της «Ευρώπης 2020»: διάθεση περισσότερων πληροφοριών για σχέδια επενδύσεων σε έργα υποδομών και βελτίωση των χρηματοοικονομικών στατιστικών δανείων για έργα υποδομών. 6. Ενίσχυση του ευρύτερου πλαισίου για τη βιώσιμη χρηματοδότηση.

    [13] Ο Βλ. Πούτιν προειδοίησε τη Δύση να μην αποκλείσει τους Ρώσους πολίτες απο τη χρήση των Visa και Mastercard

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση σήμερα ότι εάν αποφασιστεί να περιορισθεί η χρήση από τους Ρώσους πολίτες των συστημάτων πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών των ομίλων που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Ευρώπη, αυτό θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αφού οι επιχειρήσεις τους θα απολέσουν σημαντικά μερίδια αγοράς. Την περασμένη εβδομάδα η Visa και η MasterCard σταμάτησαν να παρέχουν υπηρεσίες για τις πληρωμές και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών τόσο στους πελάτες της τράπεζας Rossiya (Ρωσική Εμπορική Τράπεζα), όσο και στους πελάτες άλλων ρωσικών τραπεζών.

    Στην τράπεζα Ρασίγια επιβάλλονται κυρώσεις στο πλαίσιο των τιμωρητικών μέτρων που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας για την προσάρτηση της Κριμαίας. Η παροχή των υπηρεσιών αυτών πάντως αποκαταστάθηκε κατόπιν για τις περισσότερες ρωσικές τράπεζες. «Είναι πράγματι πολύ άσχημο το γεγονός ότι ορισμένες επιχειρήσεις αποφάσισαν [να επιβάλουν] περιορισμούς», δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στα μέλη της Άνω Βουλής. «Νομίζω ότι αυτό απλώς θα τους στοιχίσει ορισμένα μερίδια αγοράς - μιας πολύ κερδοφόρας αγοράς», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    [14] Η Τιμοσένκο δήλωσε πως θα είναι και πάλι υποψήφια πρόεδρος

    Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία αποφυλακίσθηκε τον περασμένο μήνα αφού ο αντίπαλός της Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την εξουσία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι και πάλι υποψήφια για την προεδρία της χώρας στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

    «Σχεδιάζω να είμαι υποψήφια για τη θέση του προέδρου», δήλωσε η Τιμοσένκο προς τους δημοσιογράφους. Η 53χρονη Τιμοσένκο έχει θητεύσει δύο φορές ως πρωθυπουργός και ήταν υποψήφια για την προεδρία το 2010, όταν έχασε με μικρή διαφορά από τον Γιανουκόβιτς.

    [15] Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Αλ. Βισαρίον παρουσίασε σε αβάν πρεμιέρ, στη Θεσσαλονικη, την ταινία του «ANA»

    Η θυσία αθώων ανθρώπων στα θεμέλια οποιουδήποτε οικοδομήματος, θέμα που συναντάται σε μύθους σχεδόν όλων των βαλκανικών χωρών τον ενέπνευσε για να δημιουργήσει μία ιστορία που συνδέει την πραγματικότητα και τη φαντασία, αλλά και τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους: τη Ρουμανία της εποχής των θρύλων, της κομμουνιστικής περιόδου και της τωρινής εποχής.Την ταινία «ANA», την οποία χαρακτηρίζει «ένα μέρος της ζωής του», καθώς η πρώτη απόπειρα υλοποίησής της έγινε το 1978 και ολοκληρώθηκε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, επέλεξε να μοιραστεί με το κοινό της Θεσσαλονίκης, χθες, σε παγκόσμια αβάν πρεμιέρ, ο Ρουμάνος σκηνοθέτης και σεναριογράφος του θεάτρου και του κινηματογράφου, Αλέξα Βισαρίον.Η ταινία είναι βασισμένη στον μύθο του «Πρωτομάστορα Μανώλη», ο οποίος ανέλαβε το χτίσιμο της εκκλησίας του μοναστηριού Άρτζες στα χρόνια του βοεβόδα Νέγκρου-Βόντα. Για να χτιστεί η εκκλησία της μονής θυσιάστηκε στα θεμέλια η γυναίκα του.Στη Ρουμανία υπάρχουν 365 διαφορετικές εκδοχές του συγκεκριμένου μύθου, που στην Ελλάδα απαντάται ως «Γεφύρι της Άρτας», τέσσερις θεατρικοί συγγραφείς έχουν δημιουργήσει έργα με το θέμα αυτό και τώρα, για πρώτη φορά, εμφανίζεται και στην κινηματογραφία, τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξα Βισαρίον, κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν και στις απόπειρες μετουσίωσης της ιδέας.

    Εξηγώντας τους λόγους, για τους οποίους παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη την ταινία του σε πρώτη παγκόσμια προβολή, ο Αλέξα Βισαρίον είπε ότι πέρσι παρουσίασε στο Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Ρουμανικό Προξενείο την ταινία του «Swords Swallower» και τότε το κοινό του μίλησε για την αποδοχή και τη σημασία των ρουμανικών ταινιών στην Ελλάδα. «Ο γενικός πρόξενος της Ρουμανίας, Μάρτιν Λάντισλαου Σάλαμον πρότεινε να συνεχιστεί η συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την αβάν πρεμιέρ, εδώ, μία μέρα πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας» συμπλήρωσε. «Γιατί στη Θεσσαλονίκη; Eπειδή είναι τόπος με παράδοση, με θαυμάσιους ανθρώπους, με σημαντική ρουμανική κοινότητα και τη φήμη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Έγινε η πόρτα για να παρουσιάσω την ταινία μου, εδώ έκανα το πρώτο μου βήμα» τόνισε.

    [16] Πλούσιοι Κινέζοι θανατώνουν τίγρεις για να ...διασκεδάσουν

    Τουλάχιστον δέκα τίγρεις θανατώθηκαν σε μια πόλη της νότιας Κίνας στη διάρκεια ιδιωτικών πάρτι με τη συμμετοχή τοπικών αξιωματούχων και πλούσιων επιχειρηματιών, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου. Τα άγρια ζώα στη συνέχεια κατακρεουργήθηκαν. Η γούνα τους, το κρέας τους και τα οστά τους πουλήθηκαν σε πολύ υψηλές τιμές, διευκρίνισε η εφημερίδα "Νανφάνγκ", που ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ. Αυτά τα αποτρόπαια θεάματα αποκαλύφθηκαν χάρη σε μια αστυνομική επιχείρηση στην κοινότητα Ζαντζιάνγκ, η οποία επέτρεψε να κατασχεθεί το πτώμα μιας τίγρης που είχε σκοτωθεί πρόσφατα και διάφορα προϊόντα που προέρχονταν από το αιλουροειδές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτά τα άγρια ζώα θανατώθηκαν μπροστά σ' ένα κοινό από αξιωματούχους και τοπικές προσωπικότητες που ήταν μάλιστα υπερήφανοι για το γεγονός ότι επιδείκνυαν έτσι τον πλούτο τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 March 2014 - 14:30:26 UTC