Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει
  • [02] Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από κατάρρευση τειχίου στο φράγμα Αχυρών
  • [03] ΔΝΤ: Πάνω από 1,8 δισ. ευρώ η δόση στην Ελλάδα
  • [04] Ο Μπ. Ομπάμα θέλει να δοθεί τέλος στην συλλογή των τηλεφωνικών δεδομένων από την NSA
  • [05] Το περιοδικό «Closer» καταδικάσθηκε να καταβάλει στην ηθοποιό Γκαγέ αποζημίωση 15.000 ευρώ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει

    Μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του μία ημέρα πριν την κατάθεση, στη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου, στην οποία επισημαίνει ότι με τη συμφωνία η χώρα βγαίνει από την κρίση και από τα μνημόνια και αυτό είναι κάτι που ξέρουν οι βουλευτές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει. Συνγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει ο κ. Σαμαράς: «Μετά από επτά μήνες διαπραγμάτευσης πετύχαμε μία συμφωνία που κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. Πρώτα απ' όλα αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας. Μετά δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Τελείωσε αυτό. Και κυρίως κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει. Θα ακολουθήσει τώρα η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος. Και έτσι μόνον αρχίζουμε πια, οριστικά, να βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια. Αυτό και μόνο μετράει σήμερα. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Οι βουλευτές μας το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει».

    [02] Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από κατάρρευση τειχίου στο φράγμα Αχυρών

    Νεκρός ανασύρθηκε ο εργαζόμενος που είχε καταπλακωθεί νωρίτερα το μεσημέρι την κατάρρευση τοιχίου στο φράγμα Αχυρών, κοντά στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργατικό δυστύχημα έγινε όταν, κατά τη διάρκεια εργασιών, υποχώρησαν υποστυλώματα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας εργαζόμενος και να τραυματιστούν δύο άλλοι.

    Οι δύο τραυματίες έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Αγρινίου.

    [03] ΔΝΤ: Πάνω από 1,8 δισ. ευρώ η δόση στην Ελλάδα

    Πάνω από 1,8 δισ. ευρώ θα είναι η επόμενη δόση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ. Η απόφαση για την εκταμίευση θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μέσα στον Μάιο.

    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι θα υπάρξει «αναπροσαρμογή» των εκταμιεύσεων στην Ελλάδα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος διήρκησε για «μεγάλο διάστημα».

    Για τις εκτιμήσεις της τρόικας σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε σχετική αναφορά στην πρόσφατη κοινή δήλωση του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, στην οποία επαναλαμβάνεται ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας βρίσκονται στην πορεία υλοποίησης των στόχων του προγράμματος και πως από τις πρώτες εκτιμήσεις αποδεικνύεται ότι η επιδίωξη για το πρωτογενές πλεόνασμα μέσα στο 2013 επιτεύχθηκε με σημαντικό περιθώριο.

    [04] Ο Μπ. Ομπάμα θέλει να δοθεί τέλος στην συλλογή των τηλεφωνικών δεδομένων από την NSA

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περιέγραψε σήμερα ενδελεχώς το σχέδιό του για τις μεταρρυθμίσεις, το οποίο προβλέπει πως τα δεδομένα των τηλεφωνικών κλήσεων που γίνονται στις ΗΠΑ δεν θα συλλέγονται πλέον ούτε θα αποθηκεύονται από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), αλλά θα παραμένουν στην κυριότητα των εταιρειών τηλεφωνίας.

    «Αφού μελέτησα με προσοχή τις διαθέσιμες επιλογές, αποφάσισα ότι ο καλύτερος δρόμος είναι το κράτος να μην συλλέγει πλέον, ούτε να αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα όπως-όπως», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρεται λεπτομερώς στο νομοσχέδιο που σκοπεύει να υποβάλει στο αμερικανικό Κογκρέσο. «Αντ' αυτού, τα δεδομένα θα πρέπει να παραμένουν στις εταιρείες τηλεφωνίας», προσθέτει.

    Ο Ομπάμα σημειώνει επίσης ότι θα ήθελε να δοθεί τέλος στο πρόγραμμα τηλεφωνικής παρακολούθησης όπως αυτό υφίσταται σήμερα και το οποίο αποκάλυψε ο πρώην σύμβουλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν τον περσινό Ιούνιο, διαφυλάσσοντας ωστόσο παράλληλα την ικανότητα των υπηρεσιών πληροφοριών να εντοπίζουν ενδεχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις υπόπτων τρομοκρατών.

    [05] Το περιοδικό «Closer» καταδικάσθηκε να καταβάλει στην ηθοποιό Γκαγέ αποζημίωση 15.000 ευρώ

    Το περιοδικό «Closer», που ασχολείται με τη ζωή των διασημοτήτων, καταδικάσθηκε σήμερα από τη γαλλική δικαιοσύνη να καταβάλει 15.000 ευρώ ως αποζημίωση στην ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ επειδή δημοσίευσε τον Ιανουάριο σειρά φωτογραφιών που αποκάλυπταν τη σχέση της με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Το δικαστήριο της Ναντέρ, δυτικού προαστίου του Παρισιού, καταδίκασε επίσης το εβδομαδιαίο περιοδικό να δημοσιεύσει την καταδικαστική απόφαση στο εξώφυλλό του, σύμφωνα με την απόφαση η οποία έγινε γνωστή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός ζητούσε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ.

    Το «Closer» είχε προκαλέσει σεισμό στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύοντας στις 10 Ιανουαρίου φωτογραφίες του αρχηγού του κράτους και της Ζιλί Γκαγέ, που είχαν φωτογραφιστεί χωριστά μπροστά από μια παρισινή πολυκατοικία, σε απόσταση εκατό μέτρων από το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 March 2014 - 16:30:26 UTC