Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκέστατη» δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου
  • [02] Η τραπεζική ενοποίηση στην ΕΕ στο επίκεντρο ομιλίας του Ι. Στουρνάρα από το βήμα διεθνούς συνεδρίου
  • [03] Υποβλήθηκε ο φάκελος για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό στην Κεφαλονιά στο Ταμείο Αλληλεγγύης
  • [04] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν απειλεί το ευρώ
  • [05] Ως θετική εκτιμά την επικείμενη επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
  • [06] Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και καταβολή των παρακρατηθέντων φόρων
  • [07] Η Lady Gaga έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

  • [01] «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκέστατη» δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου

    «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκέστατη και αυτό αποδείχθηκε και στη χθεσινή ψηφοφορία» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα". «Αποδείχθηκε ότι εκείνοι που θέλουν να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της είναι περισσότεροι από την κυβερνητική πλειοψηφία» επισήμανε και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «είναι εθνική ανάγκη να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της. Είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση».

    Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δημιουργεί σκηνικό πόλωσης, σημειώνοντας ότι «χάνεται η ύπαρξη του Τσίπρα που στηρίζεται στο αντιμνημόνιο». Αναφορικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του υπουργού Οικονομικών, δήλωσε: «αποδείχτηκε η ασχετοσύνη του για τα κοινοβουλευτικά πράγματα. Κάποιοι δεν είχαν διαβάσει σωστά ή δεν τον είχαν συμβουλεύσει σωστά».

    [02] Η τραπεζική ενοποίηση στην ΕΕ στο επίκεντρο ομιλίας του Ι. Στουρνάρα από το βήμα διεθνούς συνεδρίου

    Έμφαση στα επιμέρους θέματα που συνδέονται με την τραπεζική ενοποίηση σε επίπεδο ευρωπαϊκής οικονομίας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο-σεμινάριο που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η «δεξαμενή σκέψης», «eurofi», στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

    Ο κ. Στουρνάρας, αναφέρθηκε στα εξειδικευμένα θέματα που συνδέονται με την πορεία της τραπεζικής ενοποίησης και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας, επισημαίνοντας ότι η τραπεζική ένωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και στόχους στον δρόμο για τη νομισματική ενοποίηση από την καθιέρωση του ευρώ.

    [03] Υποβλήθηκε ο φάκελος για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό στην Κεφαλονιά στο Ταμείο Αλληλεγγύης

    Το υπουργείο Ανάπτυξης υπέβαλε τον φάκελο για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε στην Κέρκυρα, στις 30 Μαρτίου.

    Ο κ. Σπύρου τόνισε ότι ελήφθησαν υπόψη όλες οι προτάσεις των αρμοδίων φορέων, με τις αναλυτικές εκτιμήσεις του μεγέθους της καταστροφής από τους σεισμούς.

    [04] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν απειλεί το ευρώ

    Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για το ευρώ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αναγνώρισε πρόοδο στην ελληνική οικονομία.

    «Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο, η οικονομία λειτουργεί καλύτερα» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε φοιτητές, οι οποίοι επισκέφθηκαν το υπουργείο του, στο πλαίσιο της «Ημέρας για την Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε ότι οι κίνδυνοι που έχει αναλάβει η Γερμανία μέσω των εγγυήσεων για την Ελλάδα βρίσκονται σε αποδεκτό επίπεδο.

    [05] Ως θετική εκτιμά την επικείμενη επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

    Ως θετική εκτιμά την επικείμενη επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, μεταδίδει το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας θα αποφασίσουν μετά το καλοκαίρι για ενδεχόμενη περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της διάρκειας υφιστάμενων δανείων. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώνεται και το γεγονός τούτο βαρύνει στους υπολογισμούς επί της βιωσιμότητας του χρέους της, δήλωσε.

    [06] Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και καταβολή των παρακρατηθέντων φόρων

    Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και καταβολή των παρακρατηθέντων φόρων του Ιανουαρίου 2014, μέχρι την 30η Απριλίου 2014, προβλέπει ο νέος νόμος που ψηφίσθηκε χθές στη Βουλή, οπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών για την ενημέρωση των υπόχρεων.

    [07] Η Lady Gaga έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

    Την εκκεντρική διάσημη Αμερικανή τραγουδίστρια Lady Gaga, θα έχει την ευκαιρία του να απολαύσει το ελληνικό κοινό, σε μια μοναδική συναυλία που θα παρουσιάσει η ιδιαίτερη καλλιτέχνης στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α). Τη συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα ανακοίνωσε επισήμως σήμερα, η ελληνική εταιρία διοργάνωσης «Λάβρυς» και η «Live Nation Global Touring».

    Η συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα αποτελεί έναν από τους πολλούς σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας της τραγουδίστριας με τίτλο: «Lady Gaga's artRAVE: the Artpop Ball». Η δημοφιλής τραγουδίστρια που έχει πουλήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια εισιτήρια σε προηγούμενες περιοδείες της, επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφτεί την Ελλάδα. Η προπώληση των εισιτηρίων για το Lady Gaga's artRAVE: the ARTPOP ball που θα παρουσιαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ξεκινά την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 10:00. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από το www.lavris.gr, ενώ εντός των ημερών θα ανακοινωθούν και τα φυσικά σημεία προπώλησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 March 2014 - 12:30:25 UTC