Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Είναι το λιγότερο η παραίτηση του Π. Μπαλτάκου
  • [02] Για πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή κατηγορεί η ΔΗΜΑΡ την κυβέρνηση
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Καιροσκοπική η αντιμετώπιση της ΧΑ από την κυβέρνηση
  • [04] Παραιτήθηκε ο Π. Μπαλτάκος
  • [05] Αντ. Σαμαράς: Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Π. Μπαλτάκος
  • [06] Να παραιτηθεί η κυβέρνηση, ζητά ο Πάνος Καμμένος
  • [07] Παραιτείται ο Π. Μπαλτάκος
  • [08] Στο Δημόσιο παραμένει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • [09] Άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια
  • [10] Σταδιακή αποκλιμάκωση της αδήλωτης εργασίας δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας
  • [11] Χρήματα της Ericsson φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων
  • [12] Σε νεοκλασικό κτίριο της οδού Μητροπόλεως, το μουσείο «Μαρία Κάλλας»
  • [13] Απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο στη Μπαρτσελόνα
  • [14] Η οικογένεια Μπερλουσκόνι πουλάει μερίδιο της Μίλαν

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Είναι το λιγότερο η παραίτηση του Π. Μπαλτάκου

    Την παραίτηση του Π. Μπαλτάκου από τη θέση του γγ της κυβέρνησης, μετά τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη περί παραδοχής παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ζήτησε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος. «Είναι το λιγότερο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος όταν ρωτήθηκε σχετικά, τονίζοντας ότι για τον κ. Μπαλτάκο έχει εκδώσει ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ η οποία εκφράζει και τις προσωπικές του απόψεις.

    «Είναι ένα παλιό πρόβλημα, η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που καλύπτει μια εθνική ανάγκη. Η κυβέρνηση διέπεται από ένα προγραμματικό πλαίσιο ανάμεσα σε δύο κόμματα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Υποστήριξε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ και γενικά οι δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης είναι ο προοδευτικός πόλος που πρέπει να ενισχυθεί για να υπάρχουν οι αναγκαίες ισορροπίες και εγγυήσεις μέσα στην κυβέρνηση.

    [02] Για πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή κατηγορεί η ΔΗΜΑΡ την κυβέρνηση

    «Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον γγ του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτη Μπαλτάκο και τη Χρυσή Αυγή και προσθέτει ότι οι συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Καιροσκοπική η αντιμετώπιση της ΧΑ από την κυβέρνηση

    Για καιροσκοπική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την «αδελφική» συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη και παράλληλα καλεί τον κ. Σαμαρά και τους υπουργούς Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου «να δώσουν εξηγήσεις». Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η "αδελφική" συνομιλία του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης -και κατά δήλωσή του "αντικομουνιστή"- κ. Μπαλτάκου με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης».

    [04] Παραιτήθηκε ο Π. Μπαλτάκος

    «Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γγ της κυβέρνησης και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

    [05] Αντ. Σαμαράς: Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Π. Μπαλτάκος

    Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση οΠαναγιώτης Μπαλτάκος.

    Αυτό δήλωσε προ ολίγου, εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

    [06] Να παραιτηθεί η κυβέρνηση, ζητά ο Πάνος Καμμένος

    Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνος Καμμένος, αναφέροντας ότι έχουμε έναν διάλογο- παρανόμως μαγνητοσκοπημένο μεν, αληθινό δε- του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στη διάρκεια του οποίου παραδέχεται ότι, ουσιαστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. «Μιλάμε, ουσιαστικά, για συνταγματική εκτροπή, για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο να δίνει εντολή το υπουργικό συμβούλιο στη δικαστική εξουσία και εκείνη να εκτελεί» είπε ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε δε, πως προκύπτουν κι άλλα θέματα αφού -όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος- «ο εισαγγελέας Μαδεμλής στη Θεσσαλονίκη να λαμβάνει εντολή από τον σύμβουλο Τύπου του πρωθυπουργού μέσω twitter και να διατάσσει αμέσως ιδιωτικές δηλώσεις μου σε κάμερα, προκαταρκτική και να μην γίνεται το ίδιο για τα παιδάκια που έπιναν αρσενικό στη Χαλκιδική».

    [07] Παραιτείται ο Π. Μπαλτάκος

    «Ο κ. Μπαλτάκος θα ανακοινώσει σε λίγο την απόφασή του την οποία είχε λάβει πολύ πριν του ζητηθεί. Αυτό που του ζητήθηκε πριν από λίγο» ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, υπογραμμίζοντας πως «είναι απόφαση που είχε λάβει ο κ. Μπαλτάκος πολύ πριν δημιουργηθεί το συγκεκριμένο θέμα».

    [08] Στο Δημόσιο παραμένει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

    Στο ελληνικό Δημόσιο παραμένει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μετά την επικύρωση της απόφασης δέσμευσης στην οποία προχώρησε, με τη σημερινή ετυμηγορία του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που καταδίκασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο πρώην υπουργός έχει το δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης. Με τη σημερινή του απόφαση, το δικαστήριο που δίκασε σε δεύτερο βαθμό τον κ. Τσοχατζοπουλο για τη μη δήλωση του ακινήτου της Ακρόπολης, το 2010, επέβαλε στον πρώην υπουργό και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

    [09] Άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια

    Την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Ειδικότερα, ήρθη η ασυλία των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Κασιδιάρη, Αρβανίτη και Ζαρούλια τάχθηκαν 200 βουλευτές, κατά ψήφισαν 11, ενώ 16 δήλωσαν «παρών». Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κούζηλου ψήφισαν 199 βουλευτές, «όχι» 11 βουλευτές, 16 δήλωσαν «παρών» και ένας, λευκό. Την πρόταση για άρση ασυλίας του κ. Κουκούτση υπερψήφισαν 195 βουλευτές ενώ την καταψήφισαν 12 βουλευτές και 20 δήλωσαν «παρών».

    [10] Σταδιακή αποκλιμάκωση της αδήλωτης εργασίας δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας

    Σταδιακή αποκλιμάκωση της καταγεγραμμένης ανασφάλιστης εργασίας μετά την επιβολή των νέων, υψηλών προστίμων, δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, το ποσοστό των αδήλωτων εργαζόμενων που καταγράφηκαν κατά τους ελέγχους, από 40,47% τον Φεβρουάριο του 2013, έφθασε στο 21,86% τον Φεβρουάριο φέτος. Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα αφορούν του ελέγχους που διενεργήθηκαν το διάστημα από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014, όπου ελέγχθηκαν 9.642 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας, και σε σύνολο 62.532 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.188.

    Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, φτάνουν τα 12.168.525 ευρώ.

    [11] Χρήματα της Ericsson φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων

    Η σουηδική εταιρεία Ericsson, πάροχος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, πλήρωσε 116 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (13 εκατομμύρια ευρώ) σε έναν εμπορικό αντιπρόσωπο, χρήματα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να δωροδοκηθούν Έλληνες αξιωματούχοι προκειμένου να εξασφαλιστεί η υπογραφή μιας συμφωνίας με την εταιρεία το 1999, μετέδωσε σήμερα το σουηδικό ραδιόφωνο. Σε μια συνέντευξή του ο πρώην εργαζόμενος στην Ericsson Λις-Όλοφ Νένζελ δήλωσε στο σουηδικό ραδιόφωνο ότι «πολιτικοί, στρατηγοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι» έλαβαν τα χρήματα της Ericsson. Η σουηδική εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έδωσε χρήματα σε έναν εμπορικό αντιπρόσωπο, όμως δεν γνωρίζει τι απέγιναν.

    [12] Σε νεοκλασικό κτίριο της οδού Μητροπόλεως, το μουσείο «Μαρία Κάλλας»

    Η ίδια η μαγική φωνή της Μαρίας Κάλλας, όπως αποτυπώνεται μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες, τις ομιλίες της και τις συνεντεύξεις-ντοκουμέντα, θα είναι οδηγός των επισκεπτών στο Μουσείο για τη Μαρία Κάλλας που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το 2015 σε κτίριο της οδού Μητροπόλεως 44. Η πρώτη παρουσίαση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης του μουσείου «Μαρία Κάλλας» έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου στο κτίριο που θα φιλοξενήσει το μουσείο.

    Πρόκειται για νεοκλασικό κτίριο της οδού Μητροπόλεως 44, διατηρητέο από το 1985, που αγόρασε ο δήμος Αθηναίων το 2010. Για τη δημιουργία του Μουσείου θα γίνουν μικρής κλίμακας μετατροπές στο κτίριο. Το κόστος του έργου υπολογίζεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής του στο ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το 2015. «Το μουσείο αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πόλη για να τιμήσει αυτή την εξαιρετική ερμηνεύτρια, τη μεγάλη ντίβα της όπερας. Πρόκειται για ένα μουσείο που δεν απευθύνεται μόνο στους θαυμαστές της όπερας, αλλά κυρίως σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την όπερα», εξήγησε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Καμίνης.

    [13] Απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο στη Μπαρτσελόνα

    Ποινή-σοκ επέβαλε η διεθνής ποδοσφαιρική συνομοσπονδία στην Μπαρτσελόνα, την οποία έκρινε ένοχη για παραβίαση των διεθνών κανονισμών που αφορούν μεταγραφές 10 ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 18 ετών, μεταξύ του 2009 και του 2013. Σύμφωνα με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, στους πρωταθλητές Ισπανίας επιβάλλεται ολική απαγόρευση μεταγραφών για δύο διαδοχικές μεταγραφικές περιόδους (δηλαδή για το καλοκαίρι του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015), καθώς και πρόστιμο 450.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 370.000 ευρώ).

    Παράλληλα, η FIFA επέβαλε για τον ίδιο λόγο πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 410.000 ευρώ) στην ισπανική ομοσπονδία, στην οποία δίνει προθεσμία ενός χρόνου να εναρμονίσει τους σχετικούς κανονισμούς της με αυτούς της διεθνούς συνομοσπονδίας.

    [14] Η οικογένεια Μπερλουσκόνι πουλάει μερίδιο της Μίλαν

    Η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σκέφτεται να πουλήσει ένα μερίδιο της τάξης του 20-30% από τη Μίλαν, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της συν-διευθύνουσας συμβούλου του συλλόγου, Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι. Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τα σχόλια που έκανε η κόρη του Μπερλουσκόνι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης, προσθέτοντας πως η οικογένεια θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση πιστή στους «ροσονέρι».

    Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, νωρίτερα σήμερα η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου πως η οικογένεια αναζητά συνιδιοκτήτη για τη Μίλαν και πως γι΄αυτό το λόγο θα μεταβει στη Μέση Ανατολή και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες προς αναζήτηση επενδυτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 April 2014 - 14:30:26 UTC