Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΔΕ για τον υιό Μπαλτάκο
  • [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη
  • [03] Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Παλέρμο
  • [04] ΚΚΕ: Να πάρει συγκεκριμένη θέση η κυβέρνηση
  • [05] Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, χαρακτηρίζει ο Ν. Δένδιας τα αναφερόμενα στο πρόσωπό του
  • [06] Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η ΠΝΟ

  • [01] ΕΔΕ για τον υιό Μπαλτάκο

    Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του υιού Μπαλτάκου όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο υιός Μπαλτάκος τίθεται από την υπηρεσία του σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός Ναυτιλίας μόλις έλαβε γνώση, ότι υπήρξε το επεισόδιο ξυλοδαρμού στη Βουλή, βγήκε από την Ολομέλεια που γινόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία και επικοινώνησε αμέσως με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος πληροφορώντας τον για το ζήτημα και ζητώντας του να διατάξει ΕΔΕ και να θέσει στη διάθεση της υπηρεσίας του τον αξιωματικό.

    Το επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα στον πρώτο όροφο της Βουλής στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της ΧΑ αλλά και το γραφείο Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, με πρωταγωνιστή τον υιό Μπαλτάκο και βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν πριν από λίγο τα κόμματα.

    Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια επεισόδια. Δυστυχώς, αν άρχισαν και εδώ μέσα να γίνονται αυτά, θα πρέπει η Βουλή να πάρει αυστηρότερα μέτρα, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Δριβελέγκας.

    [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη

    Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζήτησαν τις παραιτήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, σημειώθηκε στη Βουλή, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να απαντά ότι στη πολιτική δεν υπάρχει συλλογική, αλλά ατομική ευθύνη.

    Αφορμή στάθηκε το βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας, με τη συνομιλία του παραιτηθέντα γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

    «Στην πολιτική δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη, αλλά ατομική και να μην ζητάτε συνεχώς την παραίτηση της κυβέρνησης για κάθε θέμα που προκύπτει. Υπάρχει το θέμα της ατομικής πολιτικής ευθύνης, της συλλογικής πολιτικής ευθύνης και της ατομικής ποινικής ευθύνης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας.

    Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστήριξε ότι «μετά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του κυρίου Μπαλτάκου».

    «Εμπλέκονται σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την διάκριση των εξουσιών και δύο κορυφαίοι υπουργοί της, ο κύριος Αθανασίου και ο κύριος Δένδιας, οι οποίοι πρέπει να έρθουν και να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή μαζί με τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο κύριος Παπαδημούλης.

    [03] Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Παλέρμο

    Επίσκεψη στο Παλέρμο της Ιταλίας θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 3 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την ελληνική κοινότητα και τοπικούς φορείς, καθώς και με κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις της αριστεράς, οι οποίες συμμετέχουν στη λίστα για τις ευρωεκλογές «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα».

    Αύριο το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.

    [04] ΚΚΕ: Να πάρει συγκεκριμένη θέση η κυβέρνηση

    «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένη θέση για την καταγεγραμμένη συνομιλία, στην οποία ο κ. Μπαλτάκος, που πριν λίγες ημέρες καμάρωνε και δήλωνε αντικομουνιστής, προσπαθεί φανερά να αθωώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη συνομιλία Τ. Μπαλτάκου- Ηλ. Κασιδιάρη.

    «Το γεγονός αυτό και οι συνομιλίες επιβεβαιώνουν αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει πει το ΚΚΕ, ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [05] Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, χαρακτηρίζει ο Ν. Δένδιας τα αναφερόμενα στο πρόσωπό του

    Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, χαρακτηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, τα όσα αναφέρονται για τον ίδιο, στο βίντεο με τη συνομιλία του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

    Σε δήλωσή του ο κ. Δένδιας, πριν από λίγη ώρα, αναφέρει τα εξής:

    «Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου, αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Δεν είναι προϊόν φαντασίας όμως, αλλά πραγματικότητα, τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν είναι μύθευμα επίσης -και προκύπτει από τη στιχομυθία- ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής».

    [06] Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η ΠΝΟ

    Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών της, αποφάσισε πριν από λίγο η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Έτσι τα δρομολόγια των πλοίων από αύριο στις 6 το πρωί θα γίνονται κανονικά.

    Μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπαν, ότι πολλά από τα θέματά τους, όπως αυτό της υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας δεν έχουν ακόμα επιλυθεί και θα επανέλθουν με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης, την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 April 2014 - 16:30:23 UTC