Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χ. Αθανασίου: Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη
  • [02] Άνοιξαν τα Τέμπη
  • [03] Εφαρμογή των διοικητικών απλουστεύσεων, ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [04] Στην ανακρίτρια Σερρών η δικογραφία για τον θάνατο του Ίλι Καρέλι
  • [05] Σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στον Παναμά
  • [06] Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

  • [01] Χ. Αθανασίου: Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά τη γνωστοποίηση του βίντεο με τους διαλόγους των Παναγιώτη Μπαλτάκου και Ηλία Κασιδιάρη δήλωσε:

    «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου.

    Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της.

    Η κυβέρνηση, πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

    Αναφορικά με τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο.

    Ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων "χρυσαυγιτών" ζήτησε, κατηγορηματικά: "Η κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη".

    Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας».

    [02] Άνοιξαν τα Τέμπη

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών λίγο πριν τις 7 το απόγευμα μετά τον καθιερωμένο έλεγχο που πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίο», προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων από την περιοχή. Ο έλεγχος των συνεργείων στα πρανή της κοιλάδας θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο.

    [03] Εφαρμογή των διοικητικών απλουστεύσεων, ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Στην εφαρμογή του σχετικού νόμου, στον οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές διοικητικές απλουστεύσεις, με τις οποίες βελτιώνονται οι διοικητικές διαδικασίες και επιτυγχάνεται η ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και χωρίς κόστος εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, ζητά να προχωρήσουν υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, με εγκύκλιό του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Σημειώνεται ότι από τις σημαντικότερες διοικητικές απλουστεύσεις είναι η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων από τους ενδιαφερόμενους, στο σύνολο των συναλλαγών τους με όλο το δημόσιο τομέα.

    Προκειμένου, μάλιστα, να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι στόχοι, με τη νέα ρύθμιση διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των υπόχρεων φορέων και περιλαμβάνονται σε αυτούς όχι μόνον οι διοικητικές αρχές αλλά και όλοι οι φορείς του δημόσιου τομέα, όπως: τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από το κράτος, οι δημόσιες επιχειρήσεις κ.λ.π. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και οι δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες δεν αποτελούν αμιγώς διοικητικές αρχές, π.χ. τα Δικαστήρια όλων των βαθμών, οι Μητροπόλεις, τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, οι Μουφτείες κ.ά.

    [04] Στην ανακρίτρια Σερρών η δικογραφία για τον θάνατο του Ίλι Καρέλι

    Στα χέρια της ανακρίτριας Σερρών βρίσκεται η ογκώδης δικογραφία για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές Νιγρίτας, έπειτα από αλλεπάλληλα χτυπήματα που φέρεται ότι δέχθηκε ως 'αντίποινα' για τη δολοφονία που διέπραξε σε βάρος του υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου.

    Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Άμφισσας στην εισαγγελία Σερρών, όπου την παρέλαβε αρχικά ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Φίλιππος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με πηγές από την εισαγγελία Σερρών, οι διώξεις που ασκήθηκαν χθες από τον εισαγγελέα Άμφισσας Νίκο Αντωναράκη -για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως και πλημμελημάτων- είναι in rem, δηλαδή κατά παντός υπευθύνου (σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας και Μαλανδρίνου, ακόμη και αστυνομικών του ΑΤ Ιτέας). Στην παρούσα φάση, ο εισαγγελέας Σερρών δεν έκρινε σκόπιμο να διευρύνει τις κατηγορίες και περιορίστηκε σε αυτές που απήγγειλε ο συνάδελφός του της Άμφισσας.

    H ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή που χειρίζεται εφεξής τη δικογραφία θα αναλάβει τις επόμενες μέρες να προσωποποιήσει τις κατηγορίες, προκειμένου στη συνέχεια να καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα -ως κατηγορούμενα πια- σε απολογία. Η ίδια, πάντως, δεν αποκλείεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης -κάτι που προς το παρόν πάντως δεν έχει συμβεί- εάν και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

    [05] Σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στον Παναμά

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στον Παναμά, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

    Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε μία ημέρα αφού ένας ισχυρός σεισμός 8,2 βαθμών έπληξε το βόρειο τμήμα της Χιλής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 6 άνθρωποι και να προκληθεί τσουνάμι με κύματα 2 μέτρων.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 61 χιλιόμετρα νότια της πόλης Δαυίδ και σε βάθος 28 χιλιομέτρων. Το USGS είχε αρχικά ανακοινώσει ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,2 βαθμών και το εστιακό του βάθος ήταν ιδιαίτερα μικρό, μόλις 10 χιλιόμετρα.

    Ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του Παναμά, Αρτούρο Αλβαράντο, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές, ωστόσο σχολεία και κατοικίες εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

    [06] Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Γ.Καραϊσκάκης» στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 με τέρματα των Ντομίνγκες (8΄) και Φουστέρ (11΄) ενώ για τον ΠΑΟΚ μείωσε ο Αθανασιάδης (31΄). Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Στοχ με απευθείας κόκκινη στο 34΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 16/4 στην Τούμπα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 April 2014 - 18:30:23 UTC