Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για το βίντεο Κασιδιάρη - Μπαλτάκου
  • [02] «Εξετάζουμε την έκδοση ομολόγου μέσα στους επόμενους τρεις μήνες»
  • [03] Χαρ. Αθανασίου: «Αστειότητες» τα περί «στησίματος» της Δικαιοσύνης
  • [04] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στον Νέο Κόσμο
  • [05] Στο νοσοκομείο δύο φοιτητές μετά την επίθεση αγνώστων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • [06] Επίθεση αγνώστων μέσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • [07] Η Αρμάνι «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα

  • [01] Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για το βίντεο Κασιδιάρη - Μπαλτάκου

    Εισαγγελική έρευνα με τη μορφή του επείγοντος, με αφορμή το βίντεο που έδωσε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

    Η κ. Φάκου ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εκ μέρους του βουλευτή έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ώστε να διευκρινιστεί, εφόσον γνωρίζει, το πότε και υπό ποιες συνθήκες βιντεοσκοπήθηκε η συνομιλία του με τον κ. Κασιδιάρη.

    [02] «Εξετάζουμε την έκδοση ομολόγου μέσα στους επόμενους τρεις μήνες»

    Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου εντός των επομένων τριών μηνών, έχοντας ξεπεράσει το χειρότερο της κρίσης χρέους, δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα επιστρέφει. Πριν από δύο χρόνια βρισκόμασταν στο επίκεντρο της χρηματοπιστωτικής αστάθειας στην περιοχή και ήμασταν μία ασταθής χώρα σε μία σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική: η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε, τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά, και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια πέριξ της Ελλάδας» είπε.

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Ο χρόνος αυτής της έκδοσης εξαρτάται από τις συνθήκες της αγοράς και δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στις αγορές κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014». «Πιάσαμε πάτο και τώρα αρχίζουμε να ανεβαίνουμε. Είμαστε μόλις στην αρχή αυτής της ανοδικής πορείας...Οι πιο σημαντικές λέξεις αυτή την στιγμή είναι σταθερότητα και ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την πορεία μου, θα συνεχίσω ευθεία, δεν θα παρεκκλίνω καθόλου» επανέλαβε.

    «Η διεθνής εικόνα της Ελλάδας έχει επίσης αλλάξει. Υπάρχει άλλη ψυχολογία και αυτή είναι μία νέα αίσθηση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και γι αυτό λέω ότι η Ελλάδα επιστρέφει» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

    [03] Χαρ. Αθανασίου: «Αστειότητες» τα περί «στησίματος» της Δικαιοσύνης

    «Πρόκειται για αστειότητες ότι "στήνονται" η Δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Αθανασίου συνάντησε τον κ. Μπαλτάκο μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη και του ζήτησε εξηγήσεις. «Μου είπε (ο Τ. Μπαλτάκος) ότι "ήταν μια συζήτηση... που ήρθε δήθεν να μου πει ότι αδικείται (σσ. ο Ηλ. Κασιδιάρης) και εγώ προσπάθησα να τον αποφύγω"» ανέφερε ο υπουργός. «Η ουσία είναι ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση του Μπαλτάκου σε μένα και από μένα σε δικαστές. Αν είχα παρέμβει, γιατί δεν προφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης; Ο Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

    Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε την παραίτησή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα την παραίτηση. Ο Τσίπρας να κοιτάξει τα δικά του.Είναι σε δεινή θέση». Ερωτηθείς για την καταγγελία Φ. Κουβέλη ότι ο Μπαλτάκος, όταν αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, είπε ότι η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με τη Χρυσή Αυγή, απάντησε: «Είναι σοβαρός άνθρωπος ο Κουβέλης, αλλά φαντάζομαι ότι είναι προσωπική πρωτοβουλία του Μπαλτάκου και το αγνοούσε ο πρωθυπουργός». Κατέληξε, επαναλαμβάνοντας: «Τα θέματα είναι απλά, έγιναν τα αδικήματα ή όχι; Συνωμότησε όλος ο κόσμος, όλοι οι μάρτυρες εναντίον της Χρυσής Αυγής; Προφανώς, όχι».

    Διαβάστε επίσης:

    Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για το βίντεο Κασιδιάρη - Μπαλτάκου

    [04] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στον Νέο Κόσμο

    Δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία μικρά παιδια, εγκλωβίστηκαν τα ξημερώματα από πυρκαγιά σε πολυκατοικία στον Νέο Κόσμο και χρειάστηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν χωρίς να κινδυνεύσουν. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Μενεκράτους 86.

    Επιτόπου έφτασαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και ασθενοφόρο, καθώς είχαν παγιδευτεί εννέα άτομα στον τρίτο όροφο και μια 83χρονη στο φλεγόμενο διαμέρισμα. Οι πυροσβέστες κατέβασαν την ηλικιωμένη γυναίκα με κλιμακοφόρο όχημα, ενώ βοήθησαν τους υπόλοιπους να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο, το οποίο είχε γεμίσει καπνό. Κάποιοι από τους ενοίκους υπέστησαν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα, αλλά δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Η πυρκαγιά σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις.

    [05] Στο νοσοκομείο δύο φοιτητές μετά την επίθεση αγνώστων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου, δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) που τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν, χθες το βράδυ, από ομάδα αγνώστων μέσα στους χώρους του Ιδρύματος.Κατά την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρύτερα άλλοι δύο φοιτητές, που διακομίστηκαν κι αυτοί σε νοσοκομείο και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

    Γύρω στις 10.30 το βράδυ, ομάδα αγνώστων, κρατώντας καδρόνια, εισέβαλε στο ΠΑ.ΜΑΚ., επιτέθηκε σε φοιτητές και τούς χτύπησε, προκαλώντας, παράλληλα, ζημιές σε υποδομές του Πανεπιστημίου. Το περιστατικό διήρκησε λίγα λεπτά κι αμέσως μετά την καταδρομική τους επίθεση, οι δράστες διέφυγαν στους δρόμους γύρω από το ΠΑ.ΜΑΚ. Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα από την Αστυνομία.

    [06] Επίθεση αγνώστων μέσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκαν, αργά το βράδυ, άτομα που βρίσκονταν εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας. Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της επίθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν τραυματίες και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον χώρo.

    [07] Η Αρμάνι «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα

    Στο Μιλάνο διεκόπη το αήττητο σερί της Μπαρτσελόνα στον 5ο όμιλο της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκας, μετά την ήττα των «μπλαουγκράνα» από την Αρμάνι, η οποία συνέτριψε τους Καταλανούς με 91-63. Οι Ιταλοί βασιζόμενοι στην ευστοχία τους από τα 6.75 (11/21) και στη δημιουργία (21 ασίστ) κάλυψαν την αδυναμία τους στα επιθετικά ριμπάουντ (16 οι Ισπανοί έναντι 7 της Αρμάνι), ενώ με σεμιναριακή άμυνα στην τρίτη περίοδο (κράτησαν τους αντιπάλους στους 6 πόντους) και δεν απειλήθηκαν μέχρι τη λήξη.

    «Πρώτο βιολί» της ιταλικής επίθεσης ήταν ο Τζεντίλε με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ από την Μπαρτσελόνα, που στερήθηκε τις υπηρεσίες του τραυματία (ενοχλήσεις στη μέση) Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ξεχώρισε ο Αμπρίνες με 12 πόντους. Για την ιστορία η αναμέτρηση ήταν αδιάφορη βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες, καθώς η Μπαρτσελόνα είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 5ου ομίλου και η Αρμάνι τη δεύτερη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 April 2014 - 8:30:24 UTC