Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενώπιον του εισαγγελέα, την ερχόμενη Τρίτη, ο Π. Μπαλτάκος για το βίντεο
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Αυτό που έγινε στην Ελλάδα, δεν πρέπει να επαναληφθεί αλλού
  • [03] Με νέο σχηματισμό που θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, θα κατέβει ευρωβουλευτής ο Π. Ψωμιάδης
  • [04] Αναζητείται ο υιός Μπαλτάκου μετά τη μήνυση εις βάρος του από βουλευτές της ΧΑ
  • [05] Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
  • [06] Νέο χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος θα «συζητήσει» με τις Βρυξέλλες η νέα γαλλική κυβέρνηση
  • [07] Αμετάβλητο αναμένεται να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο η ΕΚΤ
  • [08] Προβλήματα και σήμερα στα γερμανικά αεροδρόμια, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας πιλότων της Lufthansa
  • [09] Δώδεκα μέλη διαλυμένης ουκρανικής μονάδας καταστολής, προφυλακίστηκαν ως ύποπτα για «μαζικές δολοφονίες»
  • [10] Εξιχνίαση λαθροϋλοτομιών με τη λήψη γενετικού υλικού!
  • [11] «Ενθαρρυντικές» οι ενδείξεις για την κατάσταση υγείας του Μ. Σουμάχερ

  • [01] Ενώπιον του εισαγγελέα, την ερχόμενη Τρίτη, ο Π. Μπαλτάκος για το βίντεο

    Την ερχόμενη Τρίτη κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση του βίντεο, ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα, ήδη, με έγγραφό της, ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Αυτό που έγινε στην Ελλάδα, δεν πρέπει να επαναληφθεί αλλού

    Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα «new deal» για να βγει από την κρίση και τις πολιτικές της λιτότητας, εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Χωρίς ένα ευρωπαϊκό νιου ντιλ, μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης των επενδύσεων για την προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας» η Ευρώπη δεν θα τα καταφέρει, εκτιμά ο αρχηγός του μεγαλύτερου ελληνικού αντιπολιτευόμενου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος Έλληνας που διεκδικεί την προεδρία της Επιτροπής, θεωρεί την υποψηφιότητά του «συμβολική και τιμητική» για το κόμμα του και για την Ελλάδα, για την οποία λέει πως είναι θύμα «μιας ανθρωπιστικής κρίσης μετά την εφαρμογή άδικων πολιτικών λιτότητας». «Αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι παράδειγμα προς αποφυγήν, δεν πρέπει να επαναληφθεί» αλλού, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η απάντηση σήμερα στην κοινωνική διάλυση και τα κινήματα μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη είναι η κατάργηση των πολιτικών της λιτότητας». Πρόκειται για έναν λόγο που βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    [03] Με νέο σχηματισμό που θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, θα κατέβει ευρωβουλευτής ο Π. Ψωμιάδης

    Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον πολιτικό όμιλο «ΠΑΤΡΙΔΑ» που έχει ιδρύσει και θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, γι αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία με πολιτικά στελέχη και ήδη μίλησε με δύο επικεφαλής πολιτικών κινήσεων, δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Δεν χρωστάω σε κανένα επώνυμο παρά μόνο στο λαό. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του μου χρωστούν πολλά. Δεν τους χρωστάω τίποτα» δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση από το κόμμα της Ν.Δ., όταν ενημερώθηκε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. «Λυτρώθηκα. Συνεχίζω με την Πατρίδα και το Λαό. Έσπασα τις κομματικές αλυσίδες και τους ευχαριστώ. Σύντομα θα κριθούμε όλοι» υπογράμμισε.

    [04] Αναζητείται ο υιός Μπαλτάκου μετά τη μήνυση εις βάρος του από βουλευτές της ΧΑ

    Ο γιος του παραιτηθέντος γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου, Δημήτρης Μπαλτάκος, αναζητείται από την αστυνομία, προκειμένου να συλληφθεί εντός του αυτοφώρου για τα επεισόδια που προκάλεσε σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής, χθες, μέσα στη Βουλή και ύστερα από τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του πατέρα του με τον Ηλία Κασιδιάρη. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Δημήτρης Μπαλτάκος δεν συνελήφθη την ώρα εκείνη επειδή το αδίκημα διώκεται κατ΄έγκληση. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, χθες, υπέβαλαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, σε βάρος του νεαρού βατραχανθρώπου του Λιμενικού, τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής οπότε από τη στιγμή εκείνη αναζητείται. Το αυτόφωρο λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

    [05] Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

    Κατά 26,4 % αυξάνεται το «Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» για τους οικιακούς καταναλωτές από 1ης Απριλίου, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Οι αυξήσεις ανά κατηγορία καταναλωτών κλιμακώνονται μέχρι 55% ενώ μεσοσταθμικά κυμαίνονται στο 30% και θα ήταν πολύ μεγαλύτερες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ, αν δεν είχαν ψηφιστεί εν τω μεταξύ τα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ, την περασμένη Κυριακή με το πολυνομοσχέδιο. Οι αποφάσεις της ΡΑΕ συγκλίνουν με τις προβλέψεις του ΥΠΕΚΑ, στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, κατά 5 ευρώ τη μεγαβατώρα μεσοσταθμικά.

    [06] Νέο χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος θα «συζητήσει» με τις Βρυξέλλες η νέα γαλλική κυβέρνηση

    Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα ότι προτίθεται να «συζητήσει» με τις Βρυξέλλες το χρονοδιάγραμμα της μείωσης του γαλλικού δημοσιονομικού ελλείμματος, σημειώνοντας ότι είναι «προς το κοινό συμφέρον της Ευρώπης να βρεθεί ένας ικανοποιητικός ρυθμός». Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter ότι θα συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για «την εξεύρεση μίας πορείας υπέρ του κοινού συμφέροντος» εξηγώντας ότι «δεν πρόκειται για τη διατύπωση παράκλησης μίας χώρας προς τις άλλες", αλλά "η Ευρώπη θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, αν η Γαλλία θα είναι σε καλύτερη κατάσταση"» Ο στόχος της μείωσης των ελλειμμάτων δεν εγκαταλείπεται, είπε. «Οι στόχοι είναι στόχοι και θα τους τηρήσουμε», πρόσθεσε χωρίς να αναφερθεί σε χρονοδιάγραμμα. Το Παρίσι εξασφάλισε τον περασμένο χρόνο παράταση δύο ετών, μέχρι το 2015, για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας κάτω από το όριο του 3%. Ομως, ο στόχος αυτός είναι όλο και λιγότερο εφικτός, μετά την δημοσιοποίηση τη Δευτέρα ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2013 έφθασε στο 4,3% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

    [07] Αμετάβλητο αναμένεται να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο η ΕΚΤ

    Το ευρώ υποχώρησε ελαφρά έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί λόγω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να ανακοινώσει χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Αν και οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι η ΕΚΤ δεν θα χαλαρώσει την πολιτική της αυτή την εβδομάδα, τα τελευταία στοιχεία - που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 0,5% τον Μάρτιο - έχουν αυξήσει τα «στοιχήματα» ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει σύντομα περισσότερα για να αντιμετωπίσει την απειλή του αποπληθωρισμού. Σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, οι 54 από τους 57 οικονομολόγους προέβλεψαν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει σήμερα αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της στο 0,25%, ενώ ένας οικονομολόγος προέβλεψε μείωση του επιτοκίου στο 0,1% και οι άλλοι δύο στο 0,15%.

    [08] Προβλήματα και σήμερα στα γερμανικά αεροδρόμια, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας πιλότων της Lufthansa

    Απεργούν σήμερα για δεύτερη ημέρα οι πιλότοι της Lufthansa με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο έδαφος τα αεροσκάφη της μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρείας. Στις αρχές της εβδομάδας οι πιλότοι ανακοίνωσαν τριήμερη απεργία αναγκάζοντας την Lufthansa να ακυρώσει περίπου 3.800 πτήσεις--ή σχεδόν εννέα στις δέκα πτήσεις-- που ήταν προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα.

    Σχεδόν 700 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα από την Φραγκφούρτη, το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, και περί τις 200 πτήσεις από το Μόναχο, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του αεροδρομίου. Φαίνεται να υπάρχουν μικρές πιθανότητες οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία ώστε να σταματήσει η απεργία. Η Lufthansa είχε ως στόχο την επιστροφή στο φυσιολογικό από το Σάββατο κι έπειτα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλός της Κρίστοφ Φραντς.

    [09] Δώδεκα μέλη διαλυμένης ουκρανικής μονάδας καταστολής, προφυλακίστηκαν ως ύποπτα για «μαζικές δολοφονίες»

    Δώδεκα μέλη της διαλυμένης μονάδας καταστολής της ουκρανικής αστυνομίας Μπερκούτ προφυλακίστηκαν ως ύποπτα για το άνοιγμα πυρ εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών κατά τις πολύμηνες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κίεβο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην πλειοψηφία τους από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας κατά τις διαδηλώσεις υπέρ της απομάκρυνσης από την εξουσία του Βίκτορ Γιανουκόβιτς στις 21 Φεβρουαρίου και η Μπερκούτ θεωρείται σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη γι αυτό.

    Ο ασκών χρέη γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας Ολεχ Μαχνίτσκι δήλωσε πως οι κρατούμενοι ήταν μέλη της «Μαύρης Μονάδας», μιας ειδικής δύναμης της Μπερκούτ. «Οι αξιωματικοί αυτής της μονάδας καταστολής της αστυνομίας εκπαιδεύτηκαν για ειδικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας. Την εποπτεία τους είχε η προεδρία» μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax Ουκρανία, επικαλούμενο δήλωση του Μαχνίτσκι.

    [10] Εξιχνίαση λαθροϋλοτομιών με τη λήψη γενετικού υλικού!

    Προστατεύουν το περιβάλλον ως άλλοι πράκτορες του... CSI εξιχνιάζοντας τα εγκλήματα της λαθροϋλοτομίας και λαθρεμπορίας με τη λήψη γενετικού υλικού των δέντρων! Χρησιμοποιώντας γενετικές τεχνολογίες, που είναι ουσιαστικά οι ίδιες που χρησιμοποιεί η Σήμανση στη διαλεύκανση εγκλημάτων, το Εργαστήριο δασικής γενετικής και γενετικής βελτίωσης δασοπονικών ειδών της Σχολής γεωπονίας, δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος του ΑΠΘ μπορεί να συντελέσει, σε μεγάλο βαθμό, με την εφαρμογή της γενετικής βιοπαρακολούθησης, στηνπροστασία της βιοποικιλότητας.

    «Η ανάπτυξη της σύγχρονης γενετικής επιστήμης και ιδιαίτερα της γονιδιωματικής προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για τη βιοπαρακολούθηση των ειδών και ιδίως για την προστασία των γενετικών πόρων. Αποτελεί, δηλαδή, ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την κατάσταση των πληθυσμών και των δασών, τόσο των παραγωγικών όσο και αυτών που βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής της Σχολής γεωπονίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Φίλιππος Αραβανόπουλος. Όπως εξηγεί, με τη λήψη βιολογικού υλικού από ένα δέντρο και με τη χρήση δύο τεχνολογιών, του "αποτυπώματος DNA" και του "γραμμωτού κώδικα DNA", είναι δυνατή η ταυτοποίηση του είδους, της χώρας, της περιφέρειας, του πληθυσμού ακόμη και ενός συγκεκριμένου δένδρου μέσα στο δάσος.

    [11] «Ενθαρρυντικές» οι ενδείξεις για την κατάσταση υγείας του Μ. Σουμάχερ

    Η μάνατζερ του Μίχαελ Σουμάχερ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν «ενθαρρυντικές» ενδείξεις σχετικά με την πορεία της υγείας του και συγκεκριμένα τη διαδικασία αφύπνισής του από το τεχνητό κώμα.

    Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται σήμερα σε μία «αξιοσημείωτη βελτίωση» της κατάστασης του Σουμάχερ.

    Η μάνατζέρ του Ζαμπίνε Κεμ επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο δήλωσή της που δημοσίευε η Bild: «Μπορώ μόνο να επαναλάβω ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις».

    Ο 45χρονος Σουμάχερ χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου.

    Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και τέθηκε σε τεχνητό κώμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 April 2014 - 10:30:26 UTC