Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελευταίες αγορές για το πασχαλινό τραπέζι
  • [02] H πρώτη πλήρης αποστολή του ρομποτικού βαθυσκάφους που αναζητά το Boeing
  • [03] Το 5% των ιατρικών διαγνώσεων μπορεί να είναι λάθος
  • [04] Νέο υπό δοκιμή φάρμακο κατά της ιλαράς

  • [01] Τελευταίες αγορές για το πασχαλινό τραπέζι

    Για τα τελευταία ψώνια τους σπεύδουν σήμερα οι καταναλωτές, μεγάλη Πέμπτη καθώς τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ.

    Σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, εκτιμά το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές αλλά και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 4,51% κατά μέσο όρο, με την τιμή του αρνιού να υποχωρεί κατά 5,26% (μέση τιμή 5,40 ευρώ το κιλό), ενώ οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων καταγράφουν πτώση της τάξης του 2,18%.

    Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της ΕΣΕΕ για τη διακύμανση της αγοραστικής κίνησης την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, το κοινό συμπέρασμα που συνάγεται, συνηγορεί στο γεγονός πως η πλειοψηφία των εμπόρων το εφετινό Πάσχα δεν έμεινε ικανοποιημένη από την καταγεγραμμένη επισκεψιμότητα έως σήμερα, καθώς η μέχρι στιγμής πορεία της χαρακτηρίζεται ως υποτονική - ελέω και των άσχημων καιρικών συνθηκών σε αρκετές περιοχές- με αποτέλεσμα στην καλύτερη των περιπτώσεων να διαμορφώνεται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

    [02] H πρώτη πλήρης αποστολή του ρομποτικού βαθυσκάφους που αναζητά το Boeing

    Ένα υποβρύχιο ρομπότ το οποίο αναζητά στα βάθη του ωκεανού τυχόν συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines, πραγματοποίησε την πρώτη πλήρη αποστολή του ανοικτά της Αυστραλίας και τα δεδομένα που συνέλεξε αναλύονται, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Οι δύο πρώτες καταδύσεις του Bluefin-21 δεν απέδωσαν καρπούς. Το ρομποτικό βαθυσκάφος εξετάζει περιοχή του Ινδικού Ωκεανού που βρίσκεται 2.170 χλμ. βορειοδυτικά του Περθ, της μεγαλύτερης πόλης στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας.

    Οι δύο πρώτες αποστολές του εξάλλου είχαν συντομευθεί: η πρώτη λόγω του βάθους του βυθού που είναι μεγαλύτερο από τις δυνατότητες του ρομπότ, η δεύτερη λόγω αδιευκρίνιστων τεχνικών δυσκολιών. Έπειτα από κάθε κατάδυση, τα στοιχεία που συλλέγονται από το σόναρ του ρομπότ, που έχει σχήμα τορπίλης μήκους περίπου πέντε μέτρων, συλλέγονται στο αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield, και αναλύονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάτι ασύνηθες εντοπίστηκε στο βυθό. Η πτήση MH370 από Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τις οθόνες των ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας στις 8 Μαρτίου, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

    [03] Το 5% των ιατρικών διαγνώσεων μπορεί να είναι λάθος

    Περίπου μία στις 20 (ποσοστό 5%) διαγνώσεις γιατρών σε ασθενείς που τους επισκέπτονται, είναι λανθασμένες, σύμφωνα με τις -ανησυχητικές- εκτιμήσεις μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας. Ακόμη χειρότερα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι μισές από αυτές τις παραπλανητικές διαγνώσεις μπορούν να έχουν ως συνέπεια κάποια σοβαρή επίπτωση στην υγεία, π.χ. στην περίπτωση που ο γιατρός αποτυγχάνει να διαγνώσει καρκίνο.

    Οι ερευνητές του Κέντρου Βετεράνων του Χιούστον, με επικεφαλής τον δρα Χαρντίπ Σινγκ, αναπληρωτή καθηγητή του Κολλεγίου Ιατρικής Μπέηλορ του Τέξας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «BMJ Quality & Safety», σύμφωνα με το "Live Science", υπολόγισαν ότι κάθε χρόνο γύρω στα 12 εκατ. Αμερικανοί ενήλικοι παίρνουν λάθος διαγνώσεις από τους γιατρούς τους. Οι ερευνητές επεσήμαναν πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (δημόσιες Αρχές, νοσοκομεία, γιατροί) πρέπει «να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να διαπιστώνονται και να μειώνονται τα διαγνωστικά σφάλματα».

    [04] Νέο υπό δοκιμή φάρμακο κατά της ιλαράς

    Ένα νέο φάρμακο κατά του ιού της ιλαράς, το οποίο μπορεί να προστατεύσει όσους ανθρώπους έχουν ήδη μολυνθεί, ώστε να μην αρρωστήσουν, και έτσι να παρεμποδίσει την εξάπλωση της νόσου, δοκίμασαν Αμερικανοί και Γερμανοί επιστήμονες με επιτυχία σε πειραματόζωα. Μέχρι σήμερα, προστασία κατά της ιλαράς, που φαίνεται να επιστρέφει παγκοσμίως, παρέχει μόνο το σχετικό εμβόλιο.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, του Ινστιτούτου Ανακάλυψης Φαρμάκων Έμορι και του Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ, με επικεφαλής τον δρα Ρίτσαρντ Πλέμπερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το «New Scientist», ανέπτυξαν ένα φάρμακο, με την προσωρινή ονομασία ERDRP-0519, το οποίο μπλοκάρει την αναπαραγωγή του ιού (συγκεκριμένα το ένζυμο πολυμεράση RNA), και το χορήγησαν από το στόμα σε κουνάβια, τα οποία είχαν μολυνθεί με έναν ιό συγγενικό της ιλαράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 April 2014 - 8:30:25 UTC